ایران سفرای سوئیس و عراق را احضار کرد
بیبیسی:
گزارش ربودن ديپلمات ايرانی در عراق ابتدا در روزنامه آمريکايی نيويورک تايمز انتشار يافت و بعدا مورد تاييد وزارت خارجه ايران قرار گرفت
ایران در اعتراض به ربوده شدن دبیر دوم سفارت این کشور در عراق، سفرای سوئیس، حافظ منافع آمریکا در ایران و عراق را به وزارت امور خارجه احضار کرده است.
مقام های عراقی گفته اند که جلال شرفی، دبير دوم سفارت ايران توسط حدود 30 نفر که لباس ارتش عراق را بر تن داشتند، ربوده شده است. به گفته مقام های عراقی، اين افراد پس از تبادل آتش با محافظان آقای شرفی، وی را ربودند.
گزارش ربوده شدن ديپلمات ايرانی در عراق پيشتر در روزنامه آمريکايی نيويورک تايمز انتشار يافت و بعدا مورد تاييد وزارت خارجه ايران قرار گرفت.
وزارت خارجه ايران عوامل مرتبط با نيروهای آمريکايی را مسئول اين آدم ربايی دانسته اما آمريکا اين اتهام را رد کرده و گفته است که نیروهای این کشور دخالتی در این موضوع نداشته اند.
يک ديپلمات ايرانی در بغداد ‘ربوده’ شد
وزارت امور خارجه ایران با احضار سفرای سوئیس و عراق، ربوده شدن دیپلمات ایرانی را یک اقدام تروریستی خوانده و به شدت به این مساله اعتراض کرده است. ایران خواهان آزادی فوری این دیپلمات خود شده است.
حسن کاظمی قمی، سفیر ایران در عراق در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا از تلاش های دیپلماتیک وسیع برای آزادی دیپلمات ایرانی خبر داده و گفته است گروهی که دبیر دوم سفارت ایران را ربوده شامل افرادی است که به نوعی قبلا در وزارت دفاع عراق فعالیت می کردند.
آقای قمی افزوده است که در درگیری میان گروهی که دیپلمات ایرانی را ربود و ماموران امنیتی، چهار نفر از آدم ربایان بازداشت شده و از سوی پلیس مورد بازجویی قرار گرفته اند.
ربوده شدن دبیر دوم سفارت ایران در عراق در حالی صورت می گیرد که ماه پیش نیز پنج ایرانی در شهر اربیل در شمال عراق توسط نیروهای آمریکایی بازداشت شدند و این افراد که از طرف وزارت دفاع آمریکا به مشارکت در برنامه ریزی و حمله به نیروهای آمریکایی در عراق متهم شده اند علی رغم درخواست های مکرر مقامات ایران هنوز آزاد نشده اند. ایران هر گونه دخالت در خشونت های عراق را رد می کند.
روابط ایران و آمریکا مدتی پس از انقلاب اسلامی 1357 قطع شد. دو کشور در مقاطعی مانند جنگ خلیج فارس و افغانستان همکاری های مشترکی داشتند اما به دنبال جدی تر شدن برنامه هسته ای ایران و متهم شدن این کشور به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای روابط ایران و آمریکا به شدت دچار تنش شد.
برخی محافل به دنبال تنش های جدید در روابط ایران و آمریکا از احتمال حمله نظامی آمریکا به ایران سخن گفته اند اگرچه آمریکا در مقطع فعلی، اقدام نظامی علیه ایران را رد کرده اما آن را کاملا مردود ندانسته است.
تونی بلر،نخست وزير بريتانيا نیز گفته است هيچ کس درصدد حمله به ايران نيست اما استراتژی های اين کشور به طور فزاينده ای باعث نگرانی است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.