02.01.2008

هواپیمای ایران ایر در تهران دچار سانحه شد

بی‌بی‌سی: علت خارج شدن هواپیمایی فوکر 100 از باند فروگاه مهرآباد در دست بررسی است
یک فروند هواپیمای مسافربری ایرانی هنگام عزیمت از تهران به سوی شیراز دچار سانحه شده اما این حادثه تلفاتی در پی نداشته است.
روز چهارشنبه، 2 ژانویه (12 دی) گزارش شد که یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی – هما – قبل از برخاستن از باند فرودگاه مهرآباد تهران به مقصد شیراز و بندر لنگه از باند پرواز خارج شد و آتش گرفت.

به نقل از سرپرست روابط عمومی هما گزارش شده که پس از وقوع حادثه، سرنشینان هواپیما به موقع از هواپیما خارج شدند و به کسی آسیب جدی نرسیده و براساس برخی گزارش ها، تنها تعدادی از مسافران زخم های سطحی برداشته یا دچار دود گرفتگی شده اند.

روابط عمومی این شرکت ضمن دعوت از رسانه ها برای خودداری از انتشار حدس و گمان در مورد این سانحه، گفته است که علت بروز حادثه در دست بررسی است و نتیجه تحقیقات کارشناسان بعدا انتشار خواهد یافت.

شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی پرواز فوق العاده ای برای انتقال مسافران این هواپیما به شیراز در نظر گرفته اما بلیط تعدادی از مسافران به درخواست خود آنان باطل شده است.

روابط عمومی هما در عین حال گفته به دلیل شرایط جوی نامساعد در تهران در روز چهارشنبه، تعدادی از پروازهای این شرکت لغو شده است.

در سال های اخیر، جمهوری اسلامی کارنامه ضعیفی در ایمنی پرواز داشته و در یک دهه گذشته تعدادی از هواپیماهای مسافربری و نظامی ایران دستخوش سانحه شده اند که در مواردی تلفات سنگینی بر جای گذاشته است.

مشکلات شرکتهای ایرانی

ظاهرا چند دهه تحریم های اقتصادی علیه جمهوری اسلامی مانع از نوسازی ناوگان هوایی این کشور و همچنین دسترسی به قطعات یدکی بوده است.

شرکت های هوایی ایران برای مقابله با این وضعیت گاه به خرید هواپیما از کشورهای اروپای شرقی یا خرید هواپیماهای دست دوم مسافربری مبادرت کرده اند که گفته می شود از نظر فنی قابل اطمینان نبوده اند.

اجاره هواپیما از شرکت های مختلف خارجی نیز از جمله روش های دیگر برای ادامه کار شرکت های هواپیمایی ایران بوده است.

فوکر 100 یک هواپیمای مسافربری با برد متوسط و ساخت شرکت هلندی فوکر است و در دهه 1980 به بازار عرضه شد.

در سال های بعد، این هواپیما نتوانست در برابر محصولات مشابه شرکت آمریکایی بوئینگ و شرکت اروپایی ایرباس رقابت کند و تولید آن از اواخر دهه 1990 متوقف و شرکت فوکر با ورشکستگی مالی مواجه شد.

با اینهمه، در حال حاضر این هواپیما همچنان در ناوگان های بیش از چهل شرکت هواپیمایی در کشورهای مختلف از جمله شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران پرواز می کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates