03.01.2008

کاهش 130 درصدی تعرفه شکر موجب شد: سودهای کلان واردکنندگان و بحران در صنعت شکر

آفتاب: بهمن آرمان اقتصاددان با اشاره به واردات بی‌رویه شکر طی دو سال گذشته می‌گوید: «از ابتدای سال 85 تا پایان اردیبهشت سال جاری 9/2 میلیون تن شکر به ارزش 5/1 میلیارد دلار وارد کشور شده است.»

این استاد اقتصاد در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب گفت: این میزان واردات بی‌رویه شکر صنایع داخلی را با بحران شدید روبرو ساخت به طوری که پیش‌بینی می‌شود سطح زیرکشت چغندرقند در سال جاری 30 درصد کاهش یابد.

آرمان افزود: طی دو سال و نیم اخیر با وجود اینکه وزیر جهاد کشاورزی وعده داد که تا پایان برنامه چهارم در تولید شکر کشور خود کفا خواهد شد. اما با این وجود هیچ کارخانه چغندرقند جدیدی ساخته نشد و دو کارخانه شکر طرح توسعه نیشکر نیز به علت عدم توجه دولت و تزریق منابع مالی به موقع هنوز به بهره‌برداری نرسیده است.

به گفته وی، واردات 9/2 میلیون تن شکر در حالی طی دو سال و نیم اخیر صورت گرفته که در سال 85 میزان تولید چغندرقند به بالاترین حد خود در طول تاریخ این صنعت رسید اما با این میزان واردات پیش‌بینی می‌شود که در سال جاری سطح زیر کشت چغندرقند 30 درصد کاهش پیدا کند.

آرمان تصریح کرد: تصمیم دولت نهم که تعرفه واردات شکر را از 130 درصد به صفر رساند تا تورم داخلی را مهار کند نتیجه‌ای نداد و شکر همچنان به قیمت گران و با سودهای کلان برای واردکنندگان آن در کشور به فروش می‌رسد و از سوی دیگر این تصمیم دولت کارخانه‌های تولید شکر و نیشکر کشور را با مشکلات مالی و کارگری روبرو ساخت به طوری که به دلیل اینکه این کارخانه‌ها نتوانستند شکر تولیدی خود را در بازار به فروش برسانند با بحران ورشکستگی مواجه شدند.

وی افزود: از آنجایی که نگهداری شکر برای مدت طولانی امکان‌پذیر نیست بدون شک بخش قابل توجهی از شکر وارد شده و شکر تولیدی کارخانه‌های داخلی که در انبارهای این کارخانه‌ها انباشت شده از بین خواهد رفت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به صفر رساندن تعرفه واردات شکر در حالی توسط دولت نهم صورت می‌گیرد که در کشور ترکیه که عضو سازمان تجارت جهانی است برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی تعرفه واردات شکر 150 درصد است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates