بانک بحرینی معامله با ایران را متوقف کرد
بیبیسی: براساس برخی گزارش هایکی از بانک های عمده بحرین روابط بانکی خود را با ایران قطع کرده است.
خبرگزاری رویتر در روز چهارشنبه، 16 ژانویه (26 دی)، گزارش کرد که بانک اهلی متحده – ای یو بی – از جمله بزرگترین بانک های بحرین، روابط بانکی خود با ایران را متوقف کرده که ظاهرا نتیجه فشار ایالات متحده برای گسترش تحریم های مالی و اقتصادی بین المللی علیه جمهوری اسلامی بوده است.
بانک اهلی متحده علاوه بر ارائه خدمات بانکی به ایران، شریک بانک ملی ایران و بانک صادرات ایران در بانک مستقبل است که در سال 2004 میلادی در منامه، پایتخت بحرین، به ثبت رسید.
فعالیت اصلی این بانک فراهم کردن تسهیلات بانکی برای انتقال منابع سرمایه گذاری مالی از کشورهای حوزه خلیج فارس به ایران بوده است اما مشخص نیست که توقف روابط بانک اهلی متحده با ایران ممکن است چه تاثیری بر عملیات بانک مستقبل داشته باشد.
رویتر به نقل از دو منبع مطلع در بانک اهلی متحده گزارش کرده که علت تعلیق معاملات با ایران فشار ایالات متحده برای تشدید تحریم های بین المللی علیه جمهوری اسلامی بوده است.
در ماه های اخیر گزارش هایی حاکی از اقدام بانک های خارجی در محدودیت یا قطع معامله با ایران انتشار یافته است که نوعی تحریم غیررسمی و اعلام نشده محسوب می شود.
علت این محدودیت ها فشار ایالات متحده برای وادار کردن دولت ایران به کنار گذاشتن بخشی از برنامه های هسته ای این کشور به خصوص در زمینه غنی سازی اورانیوم بوده است.
دولت ایالات متحده ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم کرده و کوشیده است تا با اعمال فشار بر موسسات مالی در سرتاسر جهان، جمهوری اسلامی را با محدویت های بیشتری در زمینه مبادلات خارجی مواجه سازد.
کاهش روابط بانکی
ماه گذشته، برخی از منابع خبری در امارات گفتند که تعدادی از بانک های غربی و عربی مستقر در دوبی نیز تحت فشار ایالات متحده روابط مالی خود با ایران را کاهش داده یا قطع کرده اند.
به گفته این منابع، استوارت لوی، معاون وزیر دارایی آمریکا، در سفر خود به دوبی در ماه مارس به بانکداران منطقه هشدار داده بود که در صورت ادامه روابط بانکی با ایران ممکن است با محدودیت هایی در معامله با ایالات متحده مواجه شوند.
در ماه اکتبر سال گذشته، و پس از انتشار گزارش یک سازمان بین المللی در مورد ضعف قوانین ایران در زمینه مقابله با پولشویی، دولت آمریکا خطرات “ناشی از فعالیت غیرقانونی ایرانیان در ارتباط با پولشویی، تامین مالی تروریسم و تامین مالی تکثیر تسلیحات کشتار جمعی” به نهادهای مالی جهان هشدار داد.
سازمان موسوم به “شبکه مقابله با جرایم مالی”، وابسته به وزارت خزانه داری آمریکا همچنین از سازمان های مالی در کشورهای مختلف خواست تا تحریم های ملی علیه ایران را در نظر بگیرند.
در ماه نوامبر نیز دولت آمریکا بانک ملی و بانک صادرات ایران را به انجام عملیات بانکی غیرقانونی متهم کرد و مشمول تحریم قرار داد.
بانک اهلی متحده در سایت اینترنتی خود تصریح کرده که عملیات این بانک با “قانون پاتریوت” ایالات متحده انطباق دارد.
این قانون در سال 2001 با هدف ردگیری و ممانعت از دسترسی گروه های تروریستی به امکانات لازم برای عملیات خود به تصویب کنگره آمریکا رسید.
بخشی از این قانون به اقدامات مربوط به مقابله با پولشویی و تامین نیازهای مالی این گروه ها اختصاص دارد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.