21.01.2008

تهديد اتمي روسيه عليه آمريكا در دفاع از ايران است؟

بازتاب: رئيس ستاد مشترک ارتش روسيه تاکيد کرد: شرکاي غربي روسيه در اين اقدام کوچکترين شک و شبهه‌اي ندارند. وي در اين اظهارات تهديدآميز که به شکل روشني متوجه آمريکاست، گفت: روسيه اين اقدام پيشگيرانه را به منظور حمايت از حاکميتش، هم‌پيمانانش و يکپارچگي سرزمين روسيه انجام مي‌دهد.
كد خبر: ۵۲۷۹ تاريخ انتشار: ۱۱:۰۱ – ۰۱ بهمن ۱۳۸۶ تعداد بازديد: ۴۷۷۴

تنها چند روز پس از ديدار هشت روزه «جورج بوش»، رئيس‌جمهور آمريکا، از خاورميانه، رئيس ستاد مشترک ارتش روسيه تهديد كرده است که در صورت هرگونه تهديدي عليه کشورش و يا هم‌پيمانان روسيه، به صورت پيشگيرانه از سلاح اتمي استفاده خواهد کرد.

«يوري باليوفسکي»، رئيس ستاد مشترک ارتش روسيه گفته است: مسکو هرگز هجوم به جايي را آغاز نخواهد کرد، اما در صورت بروز هرگونه خطري، از سلاح اتمي به عنوان يک امكان پيشگيرانه استفاده خواهد کرد.

باليوفسكي تاکيد کرد: شرکاي غربي روسيه در اين اقدام کوچکترين شک و شبهه‌اي ندارند.
وي در اين اظهارات تهديدآميز که به شکل روشني متوجه آمريکاست، گفت: روسيه اين اقدام پيشگيرانه را به منظور حمايت از حاکميتش، هم‌پيمانانش و يکپارچگي سرزمين روسيه انجام مي‌دهد.

روسيه در گذشته به دليل طرح ايجاد سامانه دفاع موشکي آمريکا در جمهوري چک و لهستان به آمريکا اخطار كرده بود که در صورت عقب‌نشيني نكردن آمريکا از اين طرح، روسيه تعهدات خود مبني بر حفظ آرايش نظامي و سلاح‌هاي اتمي و عدم تغيير آن را به طور يکجانبه لغو خواهد كرد.

به اعتقاد روسيه، آمريکا با تغييرات جديد نظامي و نزديکي غيرمنتظره «ناتو» و ارتش آمريکا به مرزهاي روسيه، امنيت ملي اين کشور را به خطر انداخته است.

ارتش روسيه اخطار كرده است در نظر دارد تا از اين پس تغييرات در استقرار نيروهاي ارتش روسيه و چگونگي تغيير آرايش آن را به اطلاع غرب نرساند. اين در حالي است که بنا بر معاهده موسوم به «کاهش نيروهاي مسلح متعارف در اروپا» که بين آمريکا و روسيه به منظور پايان جنگ سرد و از بين بردن بخش مهمي از قدرت دفاع موشکي اتمي دو طرف به امضا رسيده است، دو طرف موظف به ارائه اطلاعات از نقل و انتقالات و چگونگي آرايش نظامي خود به يکديگر هستند.

تهديد اخير رئيس ستاد مشترک ارتش روسيه در چهارچوب پايبند نبودن آمريکا به اين پيمان ارزيابي مي‌شود. روسيه به دليل عدم توجه آمريکا به اين پيمان، در دسامبر 2007 اين معاهده را به حالت تعليق درآورد.

بر اساس استقرار جديد نظامي آمريکا و هم‌پيمانانش، اکنون نيروهاي آمريکايي و پيمان ناتو در افغانستان، خليج فارس و کشورهاي هم مرز روسيه در اروپا استقرار يافته‌اند و اين در حالي است که آمريکايي‌ها آمار و ارقام واقعي تعداد و حجم و گستردگي تجهيزات استراتژيک خود را به روسيه اعلام نکرده‌اند و اين به منزله زنگ خطري براي روسيه در «حفظ توازن استراتژيک در جهان» ارزيابي مي‌شود.

بنا بر اين پيمان، ارتش آمريکا بايد تعداد دقيق نيروهاي خود در عراق، اقغانستان و خليج فارس را به طرف روسي اعلام کند اما شواهد نشان مي‌دهد که آمريکا نه تنها از اين امر سر باز زده، بلکه با پرده‌پوشي و ارائه اطلاعات و آمار نادرست، تلاش کرده است طرف روسي را گمراه کند.

اين همه در حالي است که ارتش فرانسه که يکي از اعضاي اصلي «ناتو» به شمار مي‌رود، بدون اعلام قبلي به روسيه، در صدد ايجاد يک پايگاه دريايي در ابوظبي است که حداکثر بين سه تا پنج سال ديگر به يک پايگاه عملياتي تبديل خواهد شد.
همه اين تحولات در حالي رخ مي‌دهد که روسيه از هيچ پايگاهي حتي يک پايگاه مراقبت جزيي دريايي در منطقه خليج فارس برخوردار نيست.

اما يک نکته مهم در تهديدات اخير رئيس ستاد مشترک ارتش روسيه وجود دارد و آن به ميان آوردن کلمه «هم‌پيمانان» در اين تهديد است.
به راستي روسيه در حمايت از کدام يک از هم‌پيمانانش وارد عرصه رويارويي با آمريکا خواهد شد؟ و کدام کشورها در جهان هم‌پيمان روسيه به شمار مي‌روند؟ کشورهايي که در برابر سياست سلطه‌جويانه و نظامي آمريکا قرار دارند و يا کشورهايي که معاهده دفاعي مشترک با روسيه را به امضا رسانده‌اند؟

آيا در حالي که روسيه مانورهاي نظامي گسترده‌اي در اقيانوس اطلس و اقيانوس آرام انجام داده و مانورهايي گسترده در درياي مديترانه پيش روي دارد، به سوي خاورميانه و يا خليج فارس نيز پيش خواهد آمد و جنگ سرد جديدي را در جهان اداره خواهد كرد؟
به راستي در اين سياست جديد نظامي روسيه، «رويارويي ايران و آمريکا» چه جايگاهي دارد؟

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates