07.02.2007

محدودیت های جدید در خصوص پوشش و آرایش دانشجویان: دانشجویان دانشگاه هنر پشت درهای بسته این دانشگاه ماندند

خبرنامه امیرکبیر:

هم زمان با شروع ترم جدید در دانشگاه ها، مدیریت دانشگاه هنر محدودیت های تازه ای در خصوص پوشش دانشجویان و نحوه حضور آن ها در این دانشگاه اعمال نموده است.

به گزارش خبرنگار خبرنامه امیرکبیر، دانشجویان دانشگاه هنر که روز شنبه جهت حضور در کلاس های درس قصد ورود به دانشگاه را داشتند با درب های بسته دانشگاه مواجه شدند. مامورین انتظامات دانشگاه هنر به دستور مدیریت این دانشگاه تنها به دانشجویانی اجازه ورود می دادند که پوششان مطابق دستورالعملی بود که پشت درب و در قالب اطلاعیه ای درج شده بود.

یکی از مواردی که در خصوص پوشش دانشجویان در این اطلاعیه آمده الزام دانشجویان دختر به پوشیدن مقنعه و مانتوی بلند و عدم استفاده از روسری بود. در یکی دیگر از بندهای این اطلاعیه از دانشجویان خواسته در ارتباط و معاشرت با دیگران حدود شرعی را رعایت نمایند. همچنین در این اطلاعیه از دانشجویان پسر خواسته شده از لباس هایی متناسب با شان دانشگاه استفاده نمایند.

مفاد این اطلاعیه بسیار مشابه متن تعهدنامه ای است که چند هفته پیش دانشجویان دانشگاه هنر به هنگام ثبت نام ملزم به امضای آن شدند. گفتنی است مسئولین این دانشگاه اعلام کرده بودند از دانشجویانی که حاضر به امضا و اجرای این تعهدنامه نباشند ثبت نام به عمل نخواهند آورد.

در هفته ای گذشت هر روز جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر که به صورت غیرمنتظره با این مسئله رو به رو می شدند، پشت درب های بسته این دانشگاه ساعت ها در بلاتکلیفی و انتظار به سر می بردند. دانشجویان که می بایست از این هفته در کلاس های درس حاضر می شدند گاه مجبور می شدند در خیابان پرتردد ولیعصر، که دانشگاه هنر در آن واقع است، اقدام به تعویض لباس های خود نمایند که این مسئله تعجب عابرین را به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار خبرنامه امیرکبیر این حرکت مسئولین دانشگاه هنر در ابتدا با اعتراض دانشجویان مواجه شد و روز شنبه دانشجویان توانستند در اقدامی هماهنگ در اعتراض به حرکات محدود کننده مسئولین در دانشگاه را گشوده و وارد دانشگاه شوند. اما مسئولین دانشگاه هنر از فردای آن روز بدون توجه به اعتراض دانشجویان، با افزایش نیروهای انتظامات در مقابل در ورودی دانشگاه مجددا از ورود دانشجویان جلوگیری به عمل آوردند.

لازم به ذکر است چند ماه پیش روحانی جوانی به نام حاج آقا سرلک که پیش از آن معاون رئیس نهاد رهبری دانشگاه امیرکبیر بود به سمت ریاست نهاد رهبری دانشگاه هنر منصوب شد. حضور در شوراهای انضباطی و کمیته ناظر بر نشریات و تلاش برای صدور احکام سنگین انضباطی برای فعالین دانشجویی و همچنین ایجاد محدودیت برای نشریات دانشجویی مستقل، از جمله کارکردهای عمده ای بود که این شخص در زمان تصدی معاونت نهاد رهبری دانشگاه امیرکبیر بر عهده داشت. حاج آقا سرلک علاوه بر مسئولیت های فوق، در مدت زمانی که در دانشگاه امیرکبیر حضور داشت اقدام به یافتن همسر مناسب و خواندن صیغه محرمیت برای دانشجویانی که به این منظور به وی مراجعه می کردند، می نمود. گفته می شود ممکن است مدیریت دانشگاه هنر در اثر فشارهای این شخص این محدودیت ها را برای دانشجویان ایجاد کرده باشد. گفتنی است چندی پیش رئیس نهاد رهبری دانشگاه ها با انتقاد شدید نسبت به فضای فرهنگی دانشگاه ها خواستار برخورد انضباطی با دانشجویانی که به گفته وی شئونات اسلامی را مراعات نمی کنند، شد.

در اوایل ترم گذشته دانشگاه زابل رعایت حجاب را در خوابگاه های دخترانه این دانشگاه اجباری کرده بود. در اقدامی دیگر حراست دانشگاه خواجه نصیر نیز با استخدام چند کارمند زن و استقرار آن ها در دفاتر نگهبانی دانشکده های این دانشگاه، اقدام به ارائه تذکر به دختران دانشجو در خصوص پوشش و آرایش نمود.

برخی منابع غیررسمی خبر داده اند که آیین نامه پوشش دانشجویان توسط معاونت فرهنگی وزارت علوم تصویب و به دانشگاه ها ابلاغ شده است. این در حالی است که خرمشاد، معاون فرهنگی وزیر علوم، در پی بالا گرفتن اعتراضات در خصوص تصمیم مدیریت دانشگاه تربیت مدرس جهت اجراي طرح جلوگيری از ورود دانشجويان دختر با پوشش «نامناسب»، اعلام کرد: اساسا وزارت علوم برنامه‌ای براي جلوگيری از ورود دانشجويان بدحجاب به دانشگاه ها ندارد و اين وزارتخانه اعلام كرده با اين دسته از دانشجويان بايد متمدن رفتار كرد. اما اتفاقات اخیر دانشگاه هنر تا حدی موید دخالت وزارت علوم در این قضیه است. محمدباقر خرمشاد در اظهار نظر دیگری گفته بود: برخي جريانات دانشجويي تندرو به دليل عدم رسيدن به مطالباتشان به عصبانيت رسيدند. آنها مي‌خواستند دولت نهم را بسيار متحجر و تندرو به تصوير بكشند؛ دولتي كه قصد دارد پياده‌رو خانم‌ها را از آقايان جدا كند، كلاس‌هاي درس دانشجويان را تفكيك جنسيتي كند و…! درحقيقت آنها مي‌خواستند دولت نهم اينگونه باشد تا هويت خودتعريفي آنها معنا پيدا كند اما چون اينطور نشد دچار بحران هويت شدند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates