50 درصد شرکت نمایندگی بی ام و (BMW) در ايران در چنگال ری شهری
عصرایران: گفت و گو با نوریانی پسر
اين روزها همه مي دانند كه براي به دست آوردن يك دستگاه بي ام و بايد سري به خيابان ايرانشهر و موسسه نورياني بزنند.علي نورياني نماينده نماينده بي.ام.و در ايران در دو سال گذشته حدود 3000دستگاه از مدل هاي فريبنده خودروساز برتر آلماني را وارد ايران كرده و سرگرم تجهيز تعميرگاه مركزي آن در حومه تهران است.علي ،فرزند مرحوم مرتضي نورياني پدر صنعت چاپ ايران است و در كنار دلمشغولي هايش در واردات خودرو با دستگاههاي چاپ آلماني مثل هايدلبرگ هم مانوس است.
به گزارش خبر خودرو، نورياني براي تضمين سود واردات خود وادار شد تا با موسسه “ري” كه تحت زعامت آستان شاه عبدالعظيم حسني”س”قرار دارد همكاري كند شايد نورياني شريكي بهتر از شركتي كه تحت هدايت حجت الاسلام و المسلمين ري شهري باشدرا پيدا نكرد.البته نورياني تاكيد مي كند كه اين شراكت به نفع هر دو گروه خواهد بود.
موسسه نورياني تا 10سال پيش فقط نماينده موتورسيكلت هاي بي ام و بود اما چند سالي است كه موتور سيكلت ها را به عنوان دكور به در و ديوار منزل زده و فقط به چهار چرخه هاي پرشتاب و گرانقيمت فكر مي كند.خبرخودرو گفت و گوئي را با علي نورياني انجام داده است كه ماحصل آن را در زير مي خوانيد:
* B.M.W يعني چه ؟
– اولا دو تلفظ صحيح دارد يا با تلفظ آلماني آن كه ب.ام.و خوانده مي شوديا به تلفظ انگليسي آن كه بي.ام.دبليو خوانده ميشود. ولي متاسفانه در ايران به غلط بي.ام.و باب شده است.مخفف كلمه باوارين موتورز ورك است ، نام استان ،نام موتور و نام گروه توليد آن است .ولي در هر صورت بايد بي.ام.و گفت ،گرچه بعضي ها نمي گويند بي.ام.دبليو چون نمي خواهند ژست گرفته باشند پس تلفظ آلماني آن را درست ادا كنند، ب.ام.و.
* آرم آبي و مشكي از كجا آمده ؟
– شروع كار B.M.W ساخت موتور هواپيما بود و در حال حاضر هم بهترين موتورهاي رولزرويس جت دنيا را مي سازد.اما آرم به علت چرخش ملخ هواپيما و زاويه ديد شما از روبرو به آن است كه آن را به شكل ثابت و با دو رنگ آبي و مشكي مي بينيد.
*هنوز هم راكبان B.M.W تين ايجرها هستند؟
– همه جاي دنيا همينطور است . محبوبيت اين ماشين بين جوان ها بيشتر است.حتي در رقابت با رقيب خودش يعني مرسدس درصد بيشتري از جوانها را به خودش جذب كرده ، ولي خوب مشتري هاي ديگري هم دارد مثل من پيرمرد كه B.M.W سوار مي شوم.
* از تاريخچه و پيشينه ورود ب.ام.و به ايران بگوييد.
– اولين بار آقاي وهاب زاده در سال 1991 تا 1993 اين ماشين را وارد ايران كردند كه شامل مدل هاي 1800،1600 و 2000 ، 2002 و 320 مي شد . مدل هاي 318،320 ، 518 و 520 هم بعد از انقلاب و توسط بنياد مستضعفان وارد ايران شد . اين روند تا سال 93 ادامه داشت . اما بعد از ورود آخرين مدل ،تا يك سال پيش كه موسسه نورياني مجددا ورود B.M.W را به ايران آغاز كرد ،هيچ خبري از B.M.W نبود.
* از قديمي ترين B.M.W وارد شده به ايران خبر داريد ؟
– دقيقا خاطرم نيست اما احتمالا مدل 1955 بوده.
* و آخرين مدل ؟
– ما تمام مدل هاي توليدي B.M.W را به ايران آورديم به جز دو مدل.
* تعداد خودرويي كه موسسه نورياني وارد كرده؟
– حدود 3000 دستگاه.
* چه مدل هايي ؟
– 325،318، 330 كوپه و كروكي 740،730،530،525،520 و مدل X3 كه شاسي بلند و WD4 محسوب مي شود.
* آمار توليدي جهاني B.M.W چقدر است ؟
– در سال يك ميليون و 200 هزار دستگاه.
* توليد خاورميانه آن چطور؟
– فقط در مصر مونتاژ مي شود و حدودا هزاردستگاه در سال است كه براي مصرف داخلي است . چون از لحاظ اقتصادي مونتاژ از قيمت خريد مستقيم از كارخانه گران تر تمام ميشود و اين كار فقط در كشورهايي كه مبلغ آنها بالاست مقرون به صرفه و به سود مصرف كننده است ولي بر اي صدور به كشورهاي ديگر حداقل 15 تا 20 درصد گران تر از قيمت كارخانه تمام ميشود.
* آمار مشخصي از درصد B.M.W سوارهاي منطقه موجود است ؟
– در حوزه خليج ، امارات ، عربستان و بحرين تعداد زيادي از اين خودرو را خريداري ميكنند ، خصوصا امارات به رغم وسعت كم ،سالانه حدود 4 تا 5 هزار دستگاه خريد دارد.
* به جز B.M.W اين كمپاني سهامدار چند كارخانه ديگر نيز هست . مثلا روور. آيا برنامه اي براي ورود آنها داريد؟
– چرا ،در سال 2007 واردات آن را شروع مي كنيم .
* لندرور چطور؟
– لندرور ،… همان ديفندر است كه به اشتباه در ايران مصطلح شده در حالي كه لندرور اسم گروه توليدي است كه شامل رنجرور،ديفندر،فريسلندر مي شود. كارخانه روور و لندرور كه سال پيش توسط B.M.W خريداري شده بود فروخته شد ، روور به يك شركت انگليسي و لندرور به فورد . اما از آنها مهم تر ،كارخانه رولزرويس است كه حدود 3 سال پيش B.M.W آنها را خريده است.
* كه قطعا توليدات جالبي هم دارد؟
– همين طور است، اولين توليد آن مدل اختصاصي B.M.W به نام فانتوم بود كه حدود 2 سال پيش به بازار عرضه شدو به عنوان بهترين خودروهاي اشرافي دنيا انتخاب شد كه امسال هم قرار است مدل دو در و كروكي آن (فانتوم) توليد شود.
* فكر ميكنيد هيچ وقت فانتوم وارد ايران بشود؟
– خيلي هم بعيد نيست . همانطور كه خيلي انتظار نداشتيم B.M.W وارد ايران بشود ولي به هر جهت اميدواريم ، بتوانيم رولزرويس را هم وارد كنيم.
* با گمرك چطور، مشكلي نداريد؟
– نه، ولي بعضي از گمرك ها در گذشته ،به لحاظ نداشتن اطلاعات كافي از حقوق و عوارض ، ماشين هايي را ترخيص كردند كه حقوق و عوارض آنها درست پرداخت نشده كه مشكل اصلي ما با بازار آزاد هم از همين جا شروع شدو اختلافي بين قيمتهاي موسسه و بازار آزاد ايجاد كرده بود و در نتيجه مردم فكر مي كردند ما گران فروش هستيم.
ولي در حال حاضر اين مشكل برطرف شده، زيرا مدتي است گمرك با ما همكاري بيشتري دارد و از ما استعلام مي گيرد و ما مشخصات دقيق هر خودرو را طبق آن به گمرك اعلام مي كنيم، به اين ترتيب مردم هم اطلاعات بيشتري نسبت به قبل كسب كردند و متوجه شدند كه دليل اصلي اختلاف قيمت ما با بازار آزاد چه بوده ، گرچه منجر به وقفه زماني در روند كار و پايين آمدن ميزان فروش ما شد.
* آپشن هاي ايراني فرقي با نمونه آلماني آن دارند؟
_ B.M.W هيچ خودرويي را براي منطقه خاصي توليد نمي كند ، ولي نمايندگي هاي هر كشور مختارند و تصميم ميگيرند كه از نظر نوع آپشن هاي مختلف حق انتخاب داشته باشند . مثلا در ايران ممكن است كه نظير سيستم خنك كننده و همين طور گرم كننده خودرو نيازمند تغييراتي باشد در حالي كه در امارات فقط بر سيستم سرمايشي خودرو تاكيد و توجه بيشتري ميشود ، مي توانم بگويم كه شايد گاهي اوقات خودروهاي وارداتي از نمونه آلماني آن هم كامل تر هم هستند ، زيرا شايد بعضي از آپشن ها در آلمان مورد استفاده قرار نگيرد مثل دزدگير كه از آن در آمريكا و اروپا كمتر استفاده مي كنند .
يا آپشني مثل كيسه هوا كه جزو آپشن ايمني ما محسوب ميشود ،در نمونه هاي وارداتي به ايران تعداد بيشتري روي خودرو نصب ميشود و علاوه بر آن 6 كيسه ، استاندارد جلو خودرو ، 2 كيسه هم در قسمت عقب خودرو نصب مي كنيم كه گران قيمت هم هست.
* براي خريد سفارشي اقدام نكرده ايد؟
– چرا جزو برنامه ريزي سال آينده ما است كه تا سال 2007 آن را اجرا مي كنيم.
* كدام رنگ براي ايراني ها خواستني تر است؟
– سفيد،نقره اي، مشكي و دودي مشتري بيشتري دارد. ولي به هر جهت ما 90 درصد رنگهاي B.M.W را وارد كرده ايم . بستگي دارد ، مثلا در امارات رنگ هاي روشن بيشتر طرفدار دارد.
* فروش اقساطي هم داريد؟
تا يك ماه پيش فروش اقساط به مدت يك ساله و بدون سود بانكي داشتيم ، ولي حدود يكماه است كه به دليل جريمه بانكي كه به علت ديركرد پرداخت به بانك داريم ، كارمزدي را به صورت محاسبه كل قيمت خودرو به صورت يكساله يا 18 ماهه از مشتري دريافت مي كنيم . شركتي كه قبلا با ما دراين رابطه همكاري ميكرد ( ليزينگ اميد ) و وابسته به بانك سپه بود. بعد از اعلام تقليل سود بانكي از 22 درصد به 18 درصد، فعلا اين شركت با ما همكاري ندارد و فروش ليزينگ ما قطع شده و ما فروش ليزينگ نداريم.
* و قيمت مدل هاي كروكي و كوپه ؟
– Ci330 و 630 كروك و كوپه به ترتيب 330 ، 88 ميليون و 630 آن 130 ميليون است.
* ارزان ترين و گران ترين B.M.W در ايران و دنيا ؟
-البته بسته به لوازم اضافي است كه روي ماشين نصب ميشود كه گاهي ممكن است حدود 50 درصد قيمت ماشين را تعيين كند. ما در ايران سعي كرديم با اضافه كردن آپشن هاي مختلف و پرداخت گمرك صددرصد،از مدل 318 شروع كنيم كه حدود 44 ميليون و پانصد هزار تومان ست و گران ترين آن حدود 160 ميليون تومان قيمت دارد كه همان كلاس هفت 740 است.
* قيمت فانتوم چطور؟
– از 200 هزار يورو شروع ميشود تا 400 هزار هم مي رسد.
* برنامه اي براي مونتاژ در ايران هم داريد ؟
– بله از همان 10 سال پيش كه برنامه شروع كار با B.M.W را در نظر داشتم ، به اين مساله فكر كردم . ولي بيشتر سعي و تلاشم در قسمت موتور سيكلت بوده است.
* خبر تازه ؟
– يك خبر خوش و اين كه توانستيم مجوز مونتاژ موتور سيكلت B.M.W را در ايران كسب كنيم كه افتخار بزرگي براي ايران محسوب ميشود چون تا به حال فقط در آلمان اين كار انجام ميشده و براي اولين بار در تاريخ اين كمپاني است كه اين مجوز به كشور ديگري اعطا ميشود كه ايران اولين كشور است و مجوز ما صادر شده و توسط وزارت صنايع تاييد شده فقط منتظريم تا با تثبيت شرايط اقتصادي كار را شروع كنيم.
* درباره B.M.W اين نكته وجود دارد كه فقط قشر خاصي قادر به خريد آن هستند. آيا ممكن است اين قاعده بشكند!
– قطعا خير، در هر نقطه اي از دنيا ماشين هايي مثل B.M.W و مرسدس براي قشر خاصي از مردم با درآمد خاص ، تعريف شده. حتي در آلمان كه اين خودرو ملي آنها محسوب ميشود، خريد آن براي خيلي ها ميسر نيست به همين خاطر ماشين هاي كره اي و خارجي فراوانند.
نظر ما هم اين نبود خودرويي وارد ايران كنيم كه تمام مردم بتوانند از آن استفاده كنند چون اين تيپ ماشين ها كم نيست . پدرم از 75 سال پيش عقيده داشتند اگر كالاي از طريق اين موسسه وارد ايران ميشود بايد در نوع خودش در دنيا بهترين باشد به همين دليل من هم سالها وقت صرف كردم تا بتوانم اتومبيلي وارد كنم كه در دنيا بهترين است؛ بهترين اتومبيل ، بهترين سرويس و بهترين نگهداري.
ولي ميدانستيم كه حفظ اين ويژگي ها در ايران سخت تر است به همين علت 50 درصد سرمايه كمپاني را با سرمايه گذاري موسسه «ري» كه متعلق به آستان مطهر شاه عبدالعظيم حسني است، شريك شديم. ما به ادامه اين همكاري با موسسه ري مفتخر و مصريم ، زيرا در اين صورت اطمينان خاطري هم براي طرفداران بي نصيب B.M.W ايجاد ميشود كه 50 درصد سهام اين كمپاني در زمان سوددهي ، صرف امور خيريه مي شودو همينطور براي آنها كه خريدار اين ماشين هستند.
* زمان «سوددهي» ؟
– هنوز كه حاصل نشده. سال اول ضرر زيادي در حوزه شماره گذاري ، رسيدن ماشين ها به ايران و .. داديم.
* رابطه B.M.W با بنز و تويوتا؟
– همكاري خوبي داريم گرچه تويوتا از دوستان خوب ما است ولي مثل مرسدس رقيب كاري ما محسوب نميشود ، در حالي كه تقريبا براي اولين بار در دنيا دو نماينده مرسدس و بي.ام.و ارتباط حرفه اي را برقرار كردند چون ميدانيد كه در هيچ نقطه اي از دنيا اين دو كمپاني ارتباط كاري و حرفه اي با يكديگر ندارند چون رقيب سخت حرفه اي هم حساب ميشوند. كما اينكه يكي از مديران ارشد مرسدس بعد از ورود به ايران به موسسه ما آمد و ما با هم ملاقاتي داشتيم چون براي ايشان هم اين نوع اتباط ما با مرسدس دور از انتظار بود. مي دانيد كه وقتي رقيب خوبي در كار نباشد كار خوب هم انجام نميشود در حاليكه تمام اين رقابتها درآخر به نفع مصرف كننده است.
* مرسدس و بي.ام.و و يا بي.ام.و و مرسدس؟
– جواي سختي است براي يك رقيب . ولي با توجه به نظر سنجي كه انجام ميشود در تمام دنيا مشتريان B.M.W علاقمند به رانندگي حرفه اي هستند و از رانندگي با آن لذت مي برند نه اينكه مرسدس سوارها اين امتيازات را تجربه نمي كنند ولي شايد لذت رانندگي با B.M.W بيشتر از مرسدس است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.