09.02.2007

پس از بازداشت فرزندتان در”پارتی” چه باید بکنید؟

بی‌بی‌سی:
بسیاری از والدین نگران بازداشت شدن فرزندان خود در مهمانی ها هستند
شرکت در مهمانی های دوستانه یا خانوادگی در میان بخش قابل توجهی از جوانان ایرانی عمومیت دارد اما در برخی موارد نیروی انتظامی با ورود به منازل و اماکن برگزاری این مهمانی ها، اقدام به دستگیری جوانان کرده و برای آنها پرونده ای تشکیل می شود. بسیاری از والدینی که نوجوان یا جوانان آنها برای رفتن به چنین مهمانی هایی خانه را ترک می کنند تا زمان بازگشت شان به خانه، دلشوره و نگرانی زیادی را تحمل می کنند. نمونه ای از چنین تجربه ای و نیز توصیه هایی با زبان طنزآمیز را ستاره د. از تهران، مادر یکی از همین جوانان که از بازداشتگاه سر درآورده است، برای ما نوشته است. شما نیز نظرات، تجارب و یا توصیه های خود را در این زمینه بنویسید.

——————————————————————————–

با توجه به شيوع دخالت نيروی انتظامی در مهمانی های دوستانه و حتی خانوادگی، راهنمايی زير جهت استفاده اولياء گرامی هنگام برگزاری مهمانی فرزندانتان تهيه شده است:

1- پدرها و مادرهای عزيز، يادتان باشد قبل از رفتن فرزندانتان به مهمانی، آدرس دقيق محل برگزاری مهمانی را بپرسيد.

2- اگر نگران هستيد از ساعت 23 به بعد به موبايل فرزندتان زنگ بزنيد، اگر جواب تلفن شما داده شد، خيلی نگران نباشيد ولی چنانچه موبايلش خاموش بود، می توانيد کمی نگران شويد.

با وجود اشکال در آنتن دهی موبايل ها در ايران، می تواند اين پيغام اشتباه باشد. چندين بار زنگ بزنيد، اگر بازهم پيغام مشابه را شنيديد، می توانيد از راهنمایی زير استفاده کنيد.

3- به محلی که مهمانی در آنجا برگزار شده بود برويد و حتما چند بار زنگ بزنيد. اگر هيچ سر و صدايی نبود و هيچکس جوابی نداد، به خيابان وزرا (خالد اسلامبولی فعلی) برويد.

4- تنها جايی که می توانيد فرزندتان را پيدا کنيد، در مرکز (اداره کل) مبارزه با مفاسد اجتماعی در خيابان خالد اسلامبولی است.

می توانيد از نگهبان و يا از اطلاعات سئوال کنيد تا مطمئن شويد که نیروی انتظامی عده ای را به جرم شرکت در مهمانی مختلط به اين مکان آورده است يا نه؟

مطمئنا از شما در مورد محل برگزاری مهمانی سئوال می کنند. مثلا شهرک غرب، بعد به شما می گويند که: “بله، يک عده دختر و پسر را از پارتی شهرک غرب آورده اند.” خيلی ناراحت نشويد چون هيچ کاری از دست شما در حال حاضر برنمی آيد. گريه و زاری هم فايده ندارد.

5- تنها چند لحظه امکان دارد که شما فرزندتان را ببينيد؛ لحظه ای که می خواهند اين جوانان را برای دادن تست الکل، به پزشک قانونی واقع در خيابان بهشت، جنب پارک شهر ببرند. همه فرزندان شما دستبند زده، در مينی بوس نيروی انتظامی سوار می شوند و راننده حتما بايد با سرعت باد انجام وظيفه کند تا شما بيشتر نگران شويد و اين بار بيشترين نگرانی شما به سلامت رسيدن اين مينی بوس به مقصد است.

6- فرزندان شما دستبند زده، در صفی منتظر انجام اين آزمايشات می شوند. مبلغ پنج هزار تومان بابت انجام اين آزمايش گرفته می شود. بعداز مدتی منتظر نشستن و همنشين شدن با ساير مراجعين پزشک قانونی! بالاخره نوبت به آنها رسيده و تست الکل انجام می شود. در سالهای گذشته تست الکل با نمونه خون انجام می گرفت ولی در سالهای اخير از تست تنفسی استفاده می شود.

“از جوانان درحالی که دست بند به دست دارند، تست الکل می گیرند”

7- بالاخره اين تست ها تا نزديک صبح طول می کشد و دوباره به مکان اول بر می گردند.

حالا در یک اتاق کوچک، عده زيادی بايد در کنار هم شب را به صبح برسانند. البته اين وضعيت برای آقايان متفاوت است.

با توجه به شرايط آب و هوايی، کارهای متفاوتی از آنها خواسته می شود: مثلا پاک کردن برف روی ماشين ها، شستن توالت، جارو کردن، بشين پاشو، کلاغ پر… و البته در اين ميان از بازگو کردن حرف هايی که باعث تحقير آن ها شود، غافل نمی شوند.

در ضمن حتما محتويات گوشی موبايلها هم توسط ماموران مورد باز بينی قرار می گيرد.

8- بالاخره شب با مشقت به صبح می رسد. پدر و مادر هايی که موفق به دريافت خبر دستگيری فرزندشان شده اند، از صبح زود جلوی در مرکز مبارزه با مفاسد اجتماعی در خيابان وزرا، منتظر هستند.

عده ای از پدر و مادر ها هم از اين اتفاقات بی خبر ماندند و با اضطراب و نگرانی شب را به صبح رساندند و همچنان منتظر بازگشت فرزندشان از مهمانی شب گذشته هستند.

9- از صبح زود منتظر آمدن قاضی می مانيد. نزدیک موعد مقرر يکی از آقايان شما را نصيحت می کند و به شما اخباری راجع به مهمانی می دهد.

10- حالا بايد جلوی در دادسرا واقع در خيابان وزرا منتظر بمانيد و مامورين تاکيد دارند که والدين قبل از ورود فرزندانشان در محل حاضر باشند — تا اين صحنه که فرزندانشان تنها به جرم شرکت در مهمانی، دستبند زده به صورت دو به دو وارد این محل می شوند را شاهد باشند.

11- پدرها و مادرهای عزيز دقت داشته باشند که حتما هنگام مراجعه به دادسرا جهت ضمانت فرزندشان سند مالکيت خانه (حتما سند مربوط به تهران باشد) يا جواز کسب يا فيش حقوقی (کارمندان دولت) همراه داشته باشند.

توجه داشته باشيد اگر خودتان سندی نداريد، چنانچه دوستان و بستگان مرحمت نموده و سند خود را برای ضمانت بگذارند، حتما بايد صاحب سند حضور داشته باشد.

12- حالا بايد فرم ضمانت نامه را فرد ضامن پر کند و ضمانت کند که تا زمان تشکيل دادگاه، فرزندتان در دسترس باشد و جريمه مربوطه که ممکن است 200 تا 300 هزار تومان باشد، بپردازد.

ين جريمه تنها مربوطه به مواردی است که هيچ جرم ديگری غير از شرکت در مهمانی مختلط قيد نشده باشد.

13- صحنه خوشحال کننده زمانی است که فرزندان شما به قيد ضمانت بعد از چندين ساعت به آغوش گرم شما بر می گردند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates