12.02.2008

دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا برگزار می شود

بی‌بی‌سی: ایران و آمریکا برگزاری دور جدید مذاکرات دو کشور در مورد امنیت عراق را مورد تایید قرار داده اند و همزمان سخنگوی وزارت خارجه ایران سیاست های ایالات متحده را به شدت محکوم کرده است.

روز سه شنبه، 12 فوریه (23 بهمن)، محمدعلی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، در یک نشست خبری تایید کرد که دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا در مورد عراق در آینده برگزار می شود اما گفت که تاریخ دقیق این نشست هنوز مشخص نشده است.

پیش از این نیز شان مک کورمک، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، برگزاری این اجلاس را اعلام داشته و افزوده بود که احتمالا این دور از گفتگوها در سطح کارشناسی صورت می گیرد و سفیران دو کشور در بغداد در آن شرکت نخواهند داشت.

گرچه دو کشور تاریخ معینی را برای این مذاکرات اعلام نداشته اند، خبرگزاری دولتی ایران – ایرنا – به نقل از وزیر خارجه عراق گزارش کرده است که این گفتگوها ظرف چند روز آینده صورت خواهد گرفت.

هدف از این مذاکرات بررسی راه های خاتمه دادن به نا امنی در عراق است که پیش از این نیز در مذاکرات نمایندگان ایران و آمریکا در سطح سفیران دو کشور و همچنین سطح کارشناسی مورد بررسی قرار گرفته بود.

انتظار می رود کارشناسان دو کشور در امور سیاست خارجی، امور امنیتی و نظامی در دور بعدی مذاکرات شرکت داشته باشند.

اولین دور مذاکرات ایران و آمریکا ماه مه سال گذشته در بغداد صورت گرفت که نخستین تماس رسمی و اعلام شده مقامات دو کشور از زمان قطع روابط سیاسی آمریکا با ایران در پی گروگانگیری کارکنان سفارت ایالات متحده در تهران در سال 1979 بود.

پس از آن نیز دور دیگر مذاکرات به سرپرستی سفیران دو کشور در ماه اوت و یک دور مذاکره کارشناسی نیز برگزار شد اما دور بعدی گفتگوها، که قرار بود ماه دسامبر سال گذشته صورت گیرد، به تعویق افتاد.

هر دو کشور تاکید داشته اند که دستور کار این مذاکرات به مسایل مربوط به عراق منحصر است و هیچ موضوع دیگری، از جمله برنامه های هسته ای ایران و روابط دو جانبه در آنها مطرح نمی شود.

تاثیرگذاری آمریکا بر اروپاییان

سخنگوی وزارت خارجه ایران در نشست خبری روز سه شنبه همچنین به خودداری جمهوری اسلامی از اعزام هیاتی به چهل و چهارمین اجلاس کنفرانس امنیتی مونیخ اشاره کرد که در روزهای 8 تا 10 ماه فوریه سال جاری در آلمان برگزار شد.

وی آنچه را که اظهارات منفی مدیر اجرایی اجلاس در مورد ایران خواند باعث تصمیم به خودداری از حضور در این اجلاس توصیف کرد و افزود که “تنگ نظری جناحی خاص در آمریکا سبب گردیده که نگرش اروپایی که مبتنی بر سیاست گفتگوست دچار نقصان گردد.”

حسینی: تنگ نظری آمریکا سبب تغییر نگرش اروپا در مورد گفتگو با ایران شده است

آقای حسینی مدیران اجرایی اجلاس را متهم کرد که تحت فشار آمریکا، واقعیات را نادیده می گیرند و “به نوعی خودسانسوری و برخورد غیرمنطقی پرداخته و هدف اصلی را فدای منافع آمریکا می کنند.”

“کنفرانس مونیخ پیرامون سیاست امنیتی” نخستین اجلاس خود را در سال 1962به ابتکار یک ناشر آلمانی در شهر مونیخ برگزار کرد و از آن زمان به بعد، در جلسات سالانه آن، از مقامات ارشد و کارشناسان کشورهای مختلف دعوت می شود تا نظرات خود را در زمینه مسایل مربوط به امنیت بین المللی ابراز دارند.

جمهوری اسلامی برای نخستین بار در سال 2003 هیاتی را به این اجلاس اعزام داشت وسال گذشته نیز علی لاریجانی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی ایران، در سخنرانی خود در مونیخ به تشریح سیاست های دولت ایران در زمینه های مختلف به خصوص برنامه های هسته ای و محکومیت سیاست های ایالات متحده در خاورمیانه پرداخت.

در اجلاس سال جاری، مسایل ایران در اظهارات تعدادی از سخنرانان مطرح شد و از جمله وزیر خارجه ایالات متحده به خطرات برنامه هسته ای و آنچه که توسعه طلبی جمهوری اسلامی می خواند اشاره کرد.

وزیر خارجه آلمان نیز در سخنان خود در این اجلاس از ادامه فشار بین المللی بر ایران حمایت کرد و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق با روسیه در تصویب قطعنامه های تنبیهی شورای امنیت علیه ایران را ستود.

در اجلاس سال 2008، سناتور آمریکایی جوزف لیبرمن، که به ابراز نظراتی علیه سیاست های جمهوری اسلامی شهرت دارد نیز در سخنانی در مورد آنچه که تهدید هسته ای ایران می خواند هشدار داد.

رد اتهامات علیه ایران

سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در مصاحبه مطبوعاتی روز سه شنبه به پاره ای اظهارنظرهای مقامات آمریکایی در مورد ایران هم پاسخ داد.

ایران اتهام بهره برداری نظامی از برنامه پرتاب ماهواره را رد کرده است

وی اتهام آمریکاییان در مورد حمایت ایران از خشونت در عراق را رد کرد و گفت که مقامات عراقی تایید می کنند که جمهوری اسلامی در سطوح مختلف با دولت آن کشور همکاری داشته است.

مقامات آمریکایی اخیرا دوباره گفته بودند که بخش مهمی از حملات شورشیان در ماه ژانویه با استفاده از مهمات و تجهیزاتی صورت گرفته که از جمهوری اسلامی دریافت شده و در ساخت وسایل انفجاری ضد زره به کار رفته بود.

آقای حسینی همچنین گزارش یک روزنامه آمریکایی در این مورد را تکذیب کرد که چین پس از دریافت قطعات جنگده های اف 14 آمریکایی، آنها را به طور غیرقانونی به ایران فروخته است.

وی افزود که هدف آمریکاییان از اینگونه اتهامات تخریب روابط دوستانه و همکاری گسترده اقتصادی و سیاسی ایران و چین است.

سخنگوی وزارت خارجه اظهارات سعد حریری، رئیس جناح اکثریت در پارلمان لبنان در زمینه مداخله جمهوری اسلامی در آن کشور به منظور ادامه اختلاف بر سر انتخاب رئیس جمهوری لبنان را هم رد کرد.

بحران سیاسی لبنان از عدم توافق بین جناح اکثریت در پارلمان لبنان، که متمایل به غرب و مخالف ارتباط نزدیک با سوریه است، و گروه پارلمانی حزب الله، که با ایران و سوریه روابط نزدیک دارد، در مورد انتخاب رئیس جمهور جدید آن کشور ناشی شده است.

آقای حسینی در مصاحبه خود بار دیگر اظهارات برخی مقامات آمریکایی را مردود دانست که پرتاب موشک تحقیقاتی ایران در اوایل ماه جاری می تواند در زمینه های نظامی به کار گرفته شود و تهدیدی را متوجه کشورهای اروپایی کند.

سخنگوی وزارت خارجه گفت که هدف ایران از دستیابی به فن آوری پرتاب ماهواره تامین نیازهای داخلی و عرضه این فن آوری در سطح بین المللی است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates