هاشمی: منطقه آبستن حوادث است، هوشیار باشیم
بازتاب: هاشمي رفسنجاني در ادامه با اشاره به جنگهاي معاصر در خاورميانه يادآور شد: در زمان ما نيز جنگهاي بزرگي را راه انداختند كه جنگ ايران و عراق، جنگ بين كويت و عراق، اشغال افغانستان وعراق همه در راستاي اهداف آنها بود.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به اينكه “منطقه در نظر گرفته شده به عنوان آسياي جنوب غربي آسيا، منطقه ويژهاي است” گفت: البته ما به عنوان كشوري با انقلاب اسلامي، نگاهمان بلندتر است و در درجه اول به جهان اسلام نگاه ميكنيم كه بيش از 50 كشور ميباشد و 20 درصد توليدات جهان و يك چهارم جمعيت جهان را در اختيار دارد.
به گزارش ايسنا، آيتالله هاشمي رفسنجاني طي سخناني در همايش بينالمللي ” بناي آينده مطمئن براي آسياي جنوب غربي” با تشكر از برگزاركنندگان اين همايش افزود: ما در چشمانداز قرار بود در 25 كشور منطقه اول باشيم و هدف از اين اجلاس نيز اين است كه امنيت پايدار و آينده مطمئن براي حركتهاي توسعهاي به وجود بيايد. البته در اين منطقه عواملي دستاندركارند كه آينده و امنيت مطمئن براي آن را مخدوش ميكند.
وي خاطرنشان كرد: از آن روز كه استعمار غرب نگاه حريصانهاي به شرق انداخت، نگاهش معطوف به اين منطقه بود و روشن بود كه در اين منطقه كه زادگاه اكثر اديان ابراهيمي است، ادياني كه كل جهان را هماكنون تحت تاثير قرار دادهاند با مشكلاتي مواجه خواهند شد. آنها در اين منطقه از نظر وجود ذخاير و معادن زيرزميني مطمئن بودند و ميدانستند كه مردم اين مناطق به دليل وجود سوابق تمدني بسيار بزرگ از استعداد خاصي برخوردار هستند.
وي ادامه داد: آنها براي اينكه اهداف خود را پيش ببرند دو تز را در نظرداشتند؛ يكي اينكه به تشكيل كشورهاي كوچك در منطقه پرداختند، هدفي كه همچنان ادامه دارد و بنابر اطلاعاتي كه داريم آنها هنوز هم مي خواهند چند كشور كوچك در منطقه خلق كنند كه البته اين كار بدون چالش و ايجاد منازعه در منطقه نخواهد بود. برهمين اساس فكر ميكنم منطقه ما آبستن حوادث زيادي است و بايد هوشيار باشيم. آنها همچنين سياست جنگ افروزي و ايجاد تفرقه و دخالت خارجي براي برهم زدن امنيت كشورهاي منطقه را در دستور كار دارند و ميخواهند اگر پيشرفتي هم در كشوري در منطقه ايجاد شد در سايه تسهيلات و نفوذ سياسي آنها باشد و رشدي كه خارج از اهداف آنها باشد، مقبول نيست.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به جنگهاي منطقه و همچنين جنگ جهاني اول و دوم گفت: اين جنگها آثار بسيار خطرناكي در منطقه به جا گذاشته است. يكي از اثرهاي خطرناك جنگ جهاني اول و دوم در منطقه خاورميانه وجود نامشروع اسرائيل است كه كانون توطئه در منطقه ميباشد. دولت بزرگ عثماني با وجود انتقاداتي كه به آن وجود داشت يك واحد بزرگ بود، اما اين كشور بعد از جنگ جهاني اول به كشورهاي كوچكتري تبديل شد كه بند ناف همه آنها به استعمارگران بسته بود.
هاشمي رفسنجاني در ادامه با اشاره به جنگهاي معاصر در خاورميانه يادآور شد: در زمان ما نيز جنگهاي بزرگي را راه انداختند كه جنگ ايران و عراق، جنگ بين كويت و عراق، اشغال افغانستان وعراق همه در راستاي اهداف آنها بود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به طرح خاورميانه بزرگ اشاره كرد و گفت: بوش در دوره رياست جمهوري خود اين طرح را ارايه داد؛ او در اين طرح به خاورميانه محدود نشد، بلكه از كشورهاي حاشيه اقيانوس اطلس تا كشورهاي آسياي ميانه را نيز در بر گرفت. به لطف خدا اين طرح تا به حال شكست خورده اما اهداف قبلي استعمارگران را تقويت كرده است.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام خاطرنشان كرد: طرحي در مجمع تشخيص مصلحت نظام در حال بررسي است كه نظري درونزا بر اساس امنيت پايدار و آينده مطمئن ـ كه برخواسته از درون و با همكاري خودمان است ـ دارد. من از صاحبنظران و افراد صاحب فلسفه ميخواهم كه وارد اين بحث شوند و اين بحث را در جامعه باز كنند و متفكران روي آن بحث كنند.
وي گفت: ما در داخل يك خانواده بزرگ در آسياي جنوب غربي بايد با هماهنگي و تعامل كار خود را پيش ببريم و اگر در اين منطقه با رفاقت و رقابت وارد توسعه پايدار شويم در منطقه تاثيرگذار خواهيم بود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در اين منطقه ارتباط تنگاتنگ ديني ميان ملتهاي منطقه وجود دارد و اگر شرارتهاي قدرتهاي بزرگ نباشد آنها ميتوانند با هم زندگي كنند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود درباره ايران و نقش آن در تاريخ گفت: از وقتي تاريخ بشريت شكل گرفته است ايران يكي از پايگاههاي مهم در منطقه بوده است و با اين كه داعيه تفوق و ادعاي ارضي نسبت به هيچ كشوري ندارد، مي تواند نقش بزرگي در منطقه ايفا كند و از طريق تعامل وهمكاري راه رشد خود را ادامه دهد.
هاشمي رفسنجاني با اشاره به تشكيل يك كشور واحد در اروپا گفت: در اروپا با وجود اينكه كشورهاي آنجا بارها با هم جنگ كردهاند، توانستند يك پارلمان واحد تشكيل دهند. ما نيز ميتوانيم چنين كاري در منطقه انجام دهيم. تنها از نظر علمي نسبت به كشورهاي اروپايي ضعيف هستيم كه آن نيز با وجود زيربناهايي كه در كشورمان ايجاد شده با رشد خوبي مواجه هستيم و ميتوانيم يك مجموعه مقتدر و ملي و آرامشبخش داشته باشيم.
وي با اشاره به موانع موجود براي توسعه درمنطقه خاورميانه گفت: تاريخ و تجربيات نشان ميدهد كه نمي گذارند اين راه را به راحتي طي كنيم. ما در سند چشم انداز و سياستهاي كلي تلاش داريم كه به كشور اول منطقه از نظر رشد و توسعه برسيم و بايد در اين راستا حركت كنيم، هر چند كه چند سالي است از آن عقب افتادهايم.
هاشمي رفسنجاني در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تشكيل سازمان اكو گفت: در سازمان اكو كه من نيز براي تشكيل آن تلاش كردهام با موانع زيادي مواجه بوديم، اكنون نيز نميگذارند چنين مجموعههايي به خوبي كار كنند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.