17.02.2008

سفر هيئت پارلمانی دانمارک به ايران لغو شد

خُسن آقا: آقایان هنوز درک نکرده‌اند که حتی اگر دولت دانمارک هم بخواهد نمی‌تواند در مورد انتشار کاریکاتورها کاری انجام دهد.
رادیوفردا:
مقامات وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با احضار سفير دانمارک در تهران شديدا به چاپ مجدد کاريکاتورهای پيامبر اسلام در روزنامه های روز چهارشنبه دانمارک اعتراض کرده و خواستار «اقدام جدی» دولت اين کشور شده بود.

کميته سياست خارجی دانمارک روز شنبه اعلام کرد سفرهيئت پارلمانی خود به تهران را به دنبال درخواست مجلس ايران برای عذرخواهی به خاطر چاپ مجدد کاريکاتور پيامبر اسلام در اين کشور، لغو کرده است.

ژاپی کوفود، قائم مقام رييس کميته سياست خارجی پارلمان دانمارک، به خبرگزاری فرانسه گفت:«مجلس ايران خواستارعذر خواهی رسمی هيئت نمايندگی ما شده است و ما گفتم قطعا نمی توانيم اين کار بکنيم و اين نقض آزادی بيان خواهد بود.»

هيئت نه نفره کميته سياست خارجی دانمارک قرار بود از روز دوشنبه تا چهارشنبه به ايران سفر کرده و درباره مسايل حقوق بشر و هسته ای با مقام های دولت ايران مذاکره کنند.

آقای کوفود، در همين زمينه افزود:«آنها به ما گفتند که بايد با ما ملاقات نخواهند کرد مگر آنکه ما عذر خواهی کنيم.آنها می دانستند که ما عذر خواهی نمی کنيم.»

«مجلس ايران خواستارعذر خواهی رسمی هيئت نمايندگی ما شده است و ما گفتم قطعا نمی توانيم اين کار بکنيم و اين نقض آزادی بيان خواهد بود.»
قائم مقام کمیته سیاست خارجی دانمارک
ايران روز پنج شنبه سفير دانمارک در تهران را به خاطر چاپ مجدد کاريکاتورهای پيامبر اسلام در روزنامه های دانمارکی، احضار کرده بود.

احضار سفیر دانمارک در تهران

مقامات وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی با احضار سفير دانمارک در تهران شديدا به چاپ مجدد کاريکاتورهای پيامبر اسلام در روزنامه های روز چهارشنبه دانمارک اعتراض کرده و خواستار «اقدام جدی» دولت اين کشور شده بود.

چاپ ۱۲ کاريکاتور از پيامبر اسلام در اوايل سال ۲۰۰۶، اعتراض های گسترده مسلمانان در کشورهای مختلف را بدنبال داشت که باعث مرگ چند تن از معترضين در افغانستان و ليبی شد.

در همان زمان، تظاهر کنندگان در تهران با حمله به سفارت دانمارک خسارتی به آن وارد کرده و پرچم اين کشور را به آتش کشيدند.

ده روزنامه دانمارکی، روز چهارشنبه، به بهانه بازداشت «طراح قتل» خالق اين کاريکاتورها اقدام به چاپ مجدد آنها کردند.

پليس مخفی دانمارک روز سه شنبه اعلام کرده بود که دو نفر تونسی و يک دانمارکی را که اصليتش مراکشی است، به جرم طراحی نقشه قتل کرت وسترگارد، کاريکاتوريست، دستگير کرده است.

مظنون دانمارکی روز سه شنبه پس از بازجويی آزاد شده است و وکيل وی می گويد که شواهد قوی در اين مورد وجود ندارد.

ياکوب شارف، رييس سرويس مخفی پليس گفته است که اين دانمارکی هنوز می تواند به جرم دست داشتن در طراحی قتل، محکوم شود و دو تونسی به جرم تهديد امنيت ملی، قابل اخراج از اين کشور هستند.

بحث آزادی بيان از سويی و احترام به عقايد ديگران از سوی ديگر، با به چاپ رسيدن اين کاريکاتورها به اوج خود رسيد و جامعه شناسان و سياستمداران از ديدگاه های گوناگون به اين ماجرا نگريستند.

روزنامه های دانمارک انگيزه خود را برای چاپ مجدد اين کاريکاتورها، دفاع از آزادی بيان عنوان کرده اند.

حداقل سه روزنامه اروپايی ديگر در سوئد، هلند و اسپانيا در دفاع از آزادی بيان اين کاريکاتورها را تجديد چاپ کرده اند.

مسلمانان دانمارک گفته اند که تلاش خواهند کرد خشونت های دو سال قبل دوباره تکرار نشود، اما با توجه به فيلمی که يک سياستمدار هلندی در جهت نمايش «چهره فاشيستی از اسلام» ساخته است، احتمال وقوع برخی اعتراضات مذهبی وجود دارد.

وزارت امور خارجه دانمارک اعلام کرده است که مراقب هر نوع نارضايتی مربوط به چاپ کاريکاتورها باشند، اما روز چهارشنبه عکس العمل مهمی را گزارش نکرده اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates