پایان ماه عسل ایران با سازمان انرژی اتمی: مأموريت جديد برادعي براي تخليه اطلاعاتي از برنامه موشكي ايران
بازتاب: اين ادعاها كه به تازگي و پس از گذشت پنج سال از اتهامسازي بيپايه آژانس عليه جمهوري اسلامي مطرح ميشود، نشان ميدهد آژانس پس از به دست آوردن كليه اطلاعات فعاليتهاي هستهاي ايران كه قطعا تاكنون در اختيار آمريكا قرار گرفته، مأموريت جديدي را براي دستيابي به اطلاعات نظامي ايران آغاز كرده است.
در حالي كه محمد البرادعي، دبيركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي، در اظهارات خود، مدعي وجود فشارها و تهديدهاي برخي كشورها (آمريكا و اسرائيل) براي جلوگيري از انتشار گزارش وي درباره فعاليتهاي هستهاي جمهوري اسلامي شده است، شواهد موجود در گزارش وي حکایت از تلاشهای سازمانهاي اطلاعاتي غربي به ويژه «سيا» براي دستيابي به اطلاعات سري نظامي ايران حكايت دارد.
به گزارش خبرنگار «تابناك»، برادعي در بندهاي 37 تا 42 خود به مداركي اشاره كرده است كه به تازگي از سوي برخي كشورها (آمريكا) در اختيار اين آژانس قرار گرفته است؛ اين مدارك شامل نقشهها، شنود مكالمات و اسنادي است كه گفته شده از ايران به دست آمده و درباره فعاليتهاي موشكي جمهوري اسلامي است.
بنا بر اين گزارش، در حالي كه جمهوري اسلامي اعلام كرده اسناد و اطلاعات يادشده جعلي بوده، آژانس از ايران خواسته است براي اثبات جعلي بودن اين ادعاها، اطلاعات مربوط به فعاليتهاي موشكي خود را در اختيارش قرار دهد.
به نظر ميرسد اين ادعاها كه به تازگي و پس از گذشت پنج سال از اتهامسازي بيپايه آژانس عليه جمهوري اسلامي مطرح ميشود، نشان ميدهد آژانس پس از به دست آوردن كليه اطلاعات فعاليتهاي هستهاي ايران كه قطعا تاكنون در اختيار آمريكا قرار گرفته، مأموريت جديدي را براي دستيابي به اطلاعات نظامي ايران آغاز كرده است.
متن بندهاي مذكور كه به اعتراف آژانس با عنوان «تحقيقات مرتبط»! نه به عنوان فعاليتهاي هستهاي و صرفا براي دور جديد اتهامسازي و به دست آوردن اسرار نظامي ايران در گزارش قيد شده، به شرح زير است:
– آژانس مدارک مشخصي را که توسط ساير اعضا در اختيار اين نهاد قرار گرفته بود؛ در اختيار ايران قرار داد. اين مدارک مربوط به نمودار جريان مکان تبديل UO2 به UF6 بود که از سوي ايران انجام شده بود. اين مدارک توانايي تبديل سالانه يک تن UF4 را نشان مي داد. اين نمودار جريان نشان KM را برروي خود داشت و مربوط به «پروژه 13/5» بود. اين مدارک شامل مکالمات بين افراد شاغل در پروژه و و کارمندان يک شرکت خصوصي فعال در پروسه تجهيزات، بود. آژانس همچنيني مدارکي درباره روند توليد سالانه 50 تن UF4 دريافت کرد.
38- ايران اعلام کرد که اين ادعاها در خصوص ارتباط اين پروژه با مباحث موشکي بياساس بوده و اطلاعاتي که درباره فعاليت ايران توسط ساير اعضا در اختيار آژانس قرار گرفته، ساختگي هستند. هر چند ايران موافقت کرد که پاسخهاي خود در اين زمينه را با ذکر جزئيات ارائه کند. در تاريخ 8 فوريه و 12 فوريه 2008 آژانس به صورت مکتوب درخواست خود براي شفافسازيهاي بيشتر را تکرار کرد. در تاريخ 14 فوريه 2008 ايران پاسخ گفت و اظهارات قبلي خود را تکرار کرده و عنوان داشت که اين آخرين ارزيابي آنها درباره اين موضوع است. ايران اعلام کرد که تنها سازماني که در فعاليتهاي چرخه سوخت حضور داشته AEOI بوده و اين سازمان قراردادي با KM به منظور توسعه واحد UOC در گچين که تنها پروژهاي بود که KM از ابتدا درگير آن بود، داشت. از ديد ايران اين نمودار، ساختگي و اتهامها بي اساس بودند.
39- در طول ديدارهاي مورخه 3تا 5 فوريه سال 2008 ، آژانس مدارک ادعايي برخي اعضاي آژانس را براي بررسي به ايران ارائه کرد که مربوط بود به: آزمايش تجهيزات شليک منفجرکننده با ولتاژ بالا؛ توسعه يک منفجر کننده سيم ارتباطي محترقه(EBW)؛ شليک همزمان منفجر کننده هايEBW چندگانه؛ ايران گفت که اين اسناد ساختگي است و اينکه اطلاعات موجود در اين اسناد مي تواند به آساني در منابع اينترنتي نيز بازيافت شود. در طول اين ديدارها که در بالا به آن اشاره شد؛ آژانس همچنين پارامترها و کار توسعه مربوط به موشک شهاب 3 را توصيف کرد. يک تصوير کامپيوتري براي بررسي در اختيار ايران قرار داده شد که از سوي ديگر اعضاي آژانس تهيه شده بود و آرايش نموداري محتويات مخروط داخلي يک وسيله بازآمد را نشان مي داد.اين آرايش مي تواند با يک وسيله هستهاي مطابقت کند. اما ايران گفت که برنامه موشکي آن تنها براي کلاهکهاي متعارف مورد استفاده قرار ميگيرد و تنها بخشي از برنامه فضايي کشور است و اينکه آرايش نموداري نشان داده از سوي آژانس بياساس و ساختگي است.
40. در طول ديدارهاي 27 تا 28 ژانويه و 3 تا 5 فوريه سال 2008، آژانس از ايران خواست تا در تعدادي از اقدامهاي تهيه از سوي ERI, PHRC و IAP که مي تواند مربوط به مطالعات ادعا شدهاي باشد که در بالا به آن اشاره شد، شفاف سازي کند. اين موارد شامل رشته هاي آموزشي در زمينه محاسبات نوتروني، تاثير امواج شوک بر فلز، جداسازي غنيسازي / ايزوتوپ و موشکهاي بالستيک است. در پاسخ کتبي خود مورخ 5 فوريه سال 2008، ايران گفت که نرم افزار «شوک PAM» با هدف مطالعه هواپيما،برخورد خودروها، کيسه هاي هوا و براي طراحي کمربندهاي ايمني مورد بررسي قرار گرفته است. ايران همچنين گفت که کنترل کننده هاي تابشي که درباره آنها تحقيق کرده، به معناي استفاده براي اهداف حفاظت تابشي بوده است.
41. در طول همان ديدارها،آژانس خواستار شفافسازي نقشهاي مقامها و موسسات خاص و رابطه آنها با فعاليتهاي هستهاي شد. از ايران همچنين شفافسازي در پروژههايي ازجمله پروژهاي با نام «پروژه 4» (غنيسازي احتمالي اورانيوم) و فعاليتهاي تحقيق و توسعه مربوطه ليزري درخواست شد. ايران وجود برخي سازمانها و دفاتر پروژه را که در مستندان به آن اشاره شده، رد کرد. ايران همچنين وجود برخي افراد را که نام آنها در مستندات آورده شده، انکار کرد و گفت که ادعاها درباره نقشهاي افراد ديگر که نام آنها آورده شده، بياساس است.
42. در 15 فوريه سال 2008، آژانس يک ديدار ديگر را پيشنهاد داد تا مستندات بيشتري را به ايران درباره مطالعات ادعا شده نشان دهد. يعني پس از آنکه اجازه انجام چنين کاري از سوي کشورهايي که آن را تهيه کرده بودند، داده شد. ايران هنوز به اين پيشنهاد آژانس پاسخ نداده است.
اتهامات:
يکي از مسائل عمده باقيمانده مربوط به ماهيت برنامه هستهاي ايران موضوع مطالعات اتهامي در مورد پروژه نمک سبز، آزمايش مواد انفجاري قوي، و موشک داراي توان خروج و بازگشت به جو، مي باشند. اين موضوعي بسيار مهم و مايه نگراني جدي و اساسي در مورد هرگونه ارزيابي ابعاد احتمالي نظامي برنامه هستهاي ايران است. آژانس در 3 تا 5 فوريه 2008 توانست تعدادي از اسناد مربوطه را به ايران نشان دهد. و همچنان اظهارات مطرح شده و توضيحات ارايه شده توسط ايران در پاسخ به اين اسناد را مورد بررسي قرار ميدهد. ايران ميگويد که اين اتهامات بي اساس هستند و اطلاعات جعل شدهاند. آژانس تنها توانست اجازه يابد که در 15 فوريه 2008 بعضي از اسناد بيشتر را به ايران نشان دهد. بر اساس موارد بالا آژانس هنوز در موقعيتي نيست که در مورد ماهيت کامل برنامه هستهاي ايران تصميم بگيرد. درعين حال بايستي توجه داشت که آژانس نه استفاده از مواد هستهاي را در ارتباط با مطالعات ادعايي کشف نموده و نه اطلاعات معتبري را در اين خصوص در اختيار دارد. مديرکل مصرانه از ايران مي خواهد که به صورت فعال با آژانس در بررسي مشروحتر اسناد در دسترس درخصوص مطالعات اتهامي که آژانس مجاز شده است آنها را به ايران نشان دهد، مشارکت نمايد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.