25.02.2008

پاکستان عامل وقفه جهانی در کار یوتیوب شناخته شد

بی‌بی‌سی: روز یکشنبه (۲۴ فوریه)، کاربران اینترنت در بسیاری از نقاط جهان برای حدود یک ساعت امکان استفاده از وب سایت یوتیوب را نداشتند. تلاش پاکستان برای مسدود کردن این وب سایت دلیل وقفه در کار آن اعلام شده است.

دولت پاکستان يوتيوب (YouTube) را به اتهام داشتن ویدیوهایی که به عقیده مقام های پاکستانی به اسلام اهانت می کند، مسدود کرده است.

این دولت به حدود ۷۰ شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنتی در این کشور دستور داده است که یوتیوب را تا اطلاع ثانوی مسدود کنند.

بی بی سی مطلع شده است که به احتمال زیاد تلاش یکی از شرکت های ارائه کننده خدمات اینترنتی پاکستانی که به اختصار PCCW نام دارد، در یوتیوب اختلال ایجاد کرد.

یکی از کارشناسان مطرح در زمینه شبکه جهانی اینترنت به بی بی سی گفته است که آن شرکت پاکستانی احتمالا به اشتباه موجبات اختلال یوتیوب را فراهم آورده است.

دارن واتزر، سردبیر صفحه تکنولوژی وب سایت بی بی سی، می گوید که شرکت پاکستانی می خواسته که سرور (Server) آدرس وب سایت یوتیوب را “برباید” تا با این اقدام، مراجعه کنندگان به آن در داخل پاکستان را به وب سایت دیگری ارجاع دهد.

اما شواهد حاکی از آن است که جزئیات “ربودن” سرور (Server) آدرس وب سایت یوتیوب به شبکه جهانی اینترنت وارد شد و در نتیجه شرکت های ارائه خدمات اینترنتی در بسیاری از نقاط جهان به طور اشتباه این وب سایت را مسدود کردند.

اما زمانی که متخصصان شرکت یوتیوب مدیران شرکت پاکستانی را از مشکل ایجاد شده مطلع کردند، ایراد برطرف شد.

اتهام اهانت

گزارش ها حاکی از آن است که یکی از دلایلی که دولت پاکستان دستور مسدود شدن یوتیوب را صادر کرد، وجود ویدیوی مربوط به کاریکاتورهایی از محمد، پیامبر مسلمانان، در یوتیوب است.

روزنامه دانمارکی “یولندز پوستن” دو سال پیش با انتشار کاریکاتورهایی درباره پیامبر اسلام، خشم مسلمانان را در سراسر جهان بر انگیخت.

گفته می شود که وجود ویدیوی بخش هایی از یک فیلم جنجالی درباره اسلام به کارگردانی “گیرت ویلدرز” در یوتیوب، یکی دیگر از دلایل مسدود شدن این وب سایت در پاکستان است.

“گیرت ویلدرز” که عضو مجلس هلند است می گوید که فیلم وی نشان می دهد قرآن، کتاب مقدس مسلمانان، ترویج دهنده خشونت است.

دولت ایران از مقام های هلندی درخواست کرده است که ازپخش این فیلم که ایران آن را اهانت آمیز می داند، جلوگیری کنند.

اما گفته می شود که کاربران اینترنت در پاکستان از مسدود شدن یوتیوب ناراضی هستند.

پاکستان تنها کشوری نیست که یوتیوب را مسدود می کند.

چندی پیش، ترکیه این وب سایت را به اتهام داشتن ویدیوهایی که به حکم دادگاهی در این کشور نسبت به مصطفی کمال پاشا ( آتاتورک)- بنیان گذار ترکیه مدرن- اهانت آمیز شناخته شد، فیلتر کرد.

شرکت اينترنتی گوگل در سال ۲۰۰۶ میلادی يوتيوب که یکی از پرطرفدارترین وب سایت ها در شبکه جهانی اینترنت است را به بهای يک ميليارد و ۶۵۰ ميليون دلار خريداری کرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates