02.03.2008

همه بزرگان قوم رفتن پیش آقا!! اجازه گوزیدن بگیرند

بازتاب: پيش از انتخابات تضميني به من ندادند، گفت‌وگوي صريح «تابناك» با مهدي كروبي

تابناك: آقاي كروبي، چندي پيش، داريوش سجادي، ژورناليست خارج‌نشين گفته بود كروبي به تنهايي بيشتر از صد نماينده متحصن برش دارد؛ چون ظرف چند دقيقه، لقمانيان را از زندان به صندلي قرمز مجلس آورد، اما تحصن نمايندگان هيچ كاري از پيش نبرد. مي‌خواهيم بدانيم شما چه فرقي با ديگران داريد؟

كروبي با سكوتش ضمن تأييد اين نگاه سجادي گفت: من تنها براي لقمانيان اين كار را نكردم. هرگاه كاري از دستم برمي‌آمده، چه با ملاقات و ديدار با بزرگان نظام و چه تلفني پيگيري مي‌كردم تا مشكل حل شود. زماني كه مشكل براي آقاي لقمانيان پيش آمد، من كه رئيس مجلس بودم، آن موقع ايران نبودم، بلكه به دعوت مسئولان عربستان به آنجا سفر كرده بودم و اين مسئله در غيبت من رخ داد؛ بنابراين، خدمت مقام معظم رهبري رسيدم. با مسئولان قوه قضائيه هم صحبت كردم و گفتم كه اين مسئله هرچند اشتباه باشد، اما داخل مجلس رخ داده و داخلي است و نمايندگان مجلس، بنا بر قانون، نبايد به خاطر بيان نظراتشان بازخواست شوند. وقتي از سفر برگشتم، بلافاصله پيگير مسئله شدم و خدا را شكر مشكل حل شد.

مي‌خواهم بگويم بنده هيچ فرقي با ديگران ندارم، ولي اين را نيز بايد بگويم هيچ گاه براي شخص خودم كاري نكردم. هرچه بوده براي ديگران بوده و به هر حال همه متعلق به همين نظاميم و به همين كشور و بايد كار كرد و خدمتگزار بود.

تابناك: آقاي كروبي، چه شد كه شما از نامه‌هاي آتشين به‌آقاي جنتي به ميهماني جنتي رسيديد؟
حجت‌الاسلام مهدي كروبي: نه، من پيشتر هم خدمت آقاي جنتي مي‌رسيدم. در مجلس هم بودم و سال‌هاي پيش هم خدمت ايشان مي‌رسيدم. اين را كه مي‌گوييد پس از اين نامه‌ها به ميهماني رفتم، نه. اين ديدارها هميشه بوده. ما مصالح كشور را مي‌بينيم. به موقع گلايه‌هايمان را مي‌گوييم و در جاي خود ديدار هم مي‌كنيم.

تابناك: آقاي كروبي، آيا پيش از حضور در صحنه انتخابات، تضمين مشخصي براي تأييد نامزدها به شما داده شد يا خير؟
مهدي كروبي: نه، هيچ صحبتي نشد. اين ديدارهايي كه آقايان داشتند، آقاي هاشمي و آقاي خاتمي، خدمت مقام رهبري رسيدند و مسائلي را درباره انتخابات با ايشان در ميان گذاشتند. من هم به تنهايي رفتم با آقا صحبت كردم. نه، اينجور نبود كه قبلا درباره انتخابات، صحبتي شده يا كسي تضميني داده باشد.

تابناك: آقاي كروبي، آيا به لحاظ «رقابتي بودن» مي‌شود انتخابات دو مجلس هفتم و هشتم را با هم مقايسه كرد؟
مهدي كروبي: انتخابات مجلس هفتم رقابتي نبود اما انتخابات اين مجلس هست. جريان‌هاي گوناگون فكري حضور دارند و در كنار جريان اصولگرا، جريان‌هاي معتدل اصلاح‌طلب هم هستند.

تابناک: آيا احتمال نمي‌دهيد دوستان شما مثل مجلس هفتم قرباني انتخابات شوند؟ شما با وجود رياست مجلس ششم و شناخته‌شده بودن، با رأي 200 هزارتايي همين مقدار با نفر آخر ليست راست ‌فاصله داشتيد و ناگزير هنگام شمارش آرا انصراف داديد. چرا اين اتفاق در اين دور هم با حضور کم‌تعداد مردم تکرار نشود؟
مهدي كروبي: ببينيد، من آن موقع از صندلي عقب، نفر اول بودم. يعني سي‌ويکمين نفر بودم. چون چند تا مشکل داشتيم: يکي دولت بود؛ يکي فضايي که درست کرده بودند و همين‌طور گروه‌هاي اجرايي و نظارتي بودند که خوب عمل نکردند. يادم مي‌آيد يکي از خانواده‌هاي شهدا برايم پيام فرستاده بود که آقا ما پاي صندوق‌ها نمي‌رويم. اگر بخواهيم رأي بدهيم،‌ در رياست‌جمهوري شرکت مي‌کنيم. اما حالا شرايط فرق مي‌کند. نسبتا همه جريان‌ها هستند و اينها همه مراقبند.

تابناك: برخي جريان‌هاي تند اصلاحي تضمين بر امنيت صندوق‌هاي رأي را طرح كرده‌اند؛ به اين معنا كه از آراي مردم به طور كامل حفاظت نشود. شما اين صندوق‌ها و آراي مردم را چگونه مي‌بينيد؟
مهدي كروبي: من گفته‌ام. بارها گفتم رأي، حق‌الناس است. امانت است و بايد يادتان باشد. بايد امانتدار باشيد. خب ما نگراني‌هايي داريم، اما اميد هم داريم. ما نگران اميدواريم. در خوف و رجا به سر مي‌بريم؛ ما هم مواظبيم و هم مراقبيم.

تابناك: آيا درست است كه اصولا انتخابات مجلس براي شما مهم نيست و تنها به رياست‌جمهوري مي‌انديشيد؟
مهدي كروبي: چرا براي من مهم نيست؟ انتخابات مجلس اتفاقا براي من مهم است. الان هم همه تلاش ما دنبال كردن همين مسئله مجلس است. هميشه هم در حال رايزني با مقامات بالا هستيم تا ان‌شاءالله به خير و خوشي اين انتخابات برگزار شود. اما درباره رياست‌جمهوري، بايد ببينيم سرنوشت اين انتخابات چه مي‌شود؛ نه تنها در تهران، بلكه در شهرستان‌ها ببينيم چطور مي‌شود.

تابناك: هفته پيش در دانشگاه اميركبيرگفتيد زماني كه خود حضرت امام بودند، نيازي به تحزب نبود. مردم خودشان درست انتخاب مي‌كردند، ولي الان جامعه نيازمند راهنمايي احزاب است، چرا؟ آيا بين راه و روش‌هاي امام و آيت‌الله خامنه‌اي تفاوت قايليد يا اين كه فضاي جامعه تغيير كرده است؟
مهدي كروبي: ببينيد، امام، بنيانگذار جمهوري اسلامي بودند و روي مردم نفوذ داشتند و مردم انقلابي هم با اثرپذيري از رهنمودهاي امام در صحنه بودند. آن‌موقع «احزاب» مردم را هدايت نمي‌كردند. آن‌موقع جمعيت ايران سي ميليون بود و هم‌اكنون هفتاد ميليون نفر است. البته مقام رهبري هم بارها فرموده‌اند كه اين انقلاب، بي نام خميني در جهان هيچ جاي شناخته‌شده نيست.
پس مقام معظم رهبري هم ادامه همان راه را مي‌روند. خب تفاوتي هم هست، متناسب با زمان، شيوه راهبردي هم با همين زمانه و اقتضائات اين نسل مطابق است؛ نسل جوان امروز كه اصلا انقلاب را نديده است. الان احزاب بايد به كمك بيايند و براي جوانان كشور راهنما باشند.

تابناك: آقاي كروبي، چه كار كرده‌ايد كه اعتماد ملي هم ارگان حزب است و هم اين‌كه به عنوان يك رسانه موفق عمل مي‌كند و دربرگيرنده مخاطب عام هم هست؟ تلفيق اين دوگانه، كار سختي است. آيا تاكنون گامي براي بسته شدنش برداشته شده؟ اگر آري، چگونه حل شده است؟
مهدي كروبي: نه، هيچ گامي تا حالا براي بسته شدنش برداشته نشده. آقاي حق‌شناس هم خوب زحمت مي‌كشند و ايشان و تيم ايشان هستند كه روزنامه را خيلي فني و حساب‌ شده مي‌گردانند.

آقاي كروبي در حال بلند شدن است كه خبرنگار «تابناك» آخرين سؤال را از او مي‌پرسد: گمان مي‌كنيد چقدر طرفدار و هواخواه داريد؟ چند ميليون نفر؟
با لبخند مي‌گويد: به نتايج مرحله اول انتخابات رياست‌جمهوري نهم مراجعه كنيد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates