01.04.2008

وقتی که رادیو زمانه گاف می‌دهد

وبلاگ طاها بذری: برخورد جامعه ی به اصطلاح روشنفکران ایرانی با فیلم “فتنه” خیرت ویلدرز

ماجرای فیلم خیرت ویلدرز به عقیده ی من ابعاد قابل تامل بسیاری دارد. قسمتی از این ابعاد پیرامون مسئله ی آزادی بیان و سیر رشد اسلام در جامعه ی غرب می باشد. شاید در جایی دیگر به این مسئله بپردازم، اما آن چیزی که به نظر من در حال حاضر مهم است، بازتاب این واقعه در جامعه ی ایرانیست.

برخلاف جوامع غربی که پیش از پخش فیلم هزاران حرف و حدیث پیرامون این مسئله وجود داشت، بازتاب این واقعه در بین ایرانیان تنها پس از پخش فیلم بر روی لایولیک بوجود آمد. تنوع برخورد اهالی وبلاگستان و حومه بسیار قابل تامل است. به عقیده ی من به یک واقعه ی اینچنینی نیاز بود تا چهره ی حقیقی بسیاری از اشخاص و میزان اعتقاد عملی شان به یک سری از ادعاها را مشخص کند. ادعاهایی نظیر روشنفکری، اعتقاد به آزادی بیان، اعتقاد به نقد و …

در این میان یک سری از شخصیت ها و گروه هایی که اصلا انتظار نداشتیم، لب به سخن گشودند و در کمال تعجب آشنایان، پخش فیلم را محکوم کردند. همچنین در نقطه ی مقابل هم حرکت های غیر قابل پیش بینی ای شکل گرفت.

به طور مثال مقاله ی پرویز جاهد با عنوان “جنگ صلیبی ویلدرس علیه اسلام” که در کمال زیرکی از رسانه ی محافظه کار زمانه منتشر شده است، با بررسی یک طرفه ی فیلم، آب پاکی را به دست تمام کسانی که حداقل به جستجوی یک بررسی بی طرف بودند ريخت. آن هم مقاله ای که به قلم کسی نوشته شده که ادعای شناخت سینما دارد. جاهد با قاطی کردن فیلم ویلدرس با سینمای داستانی، اظهار می دارد :

ادامه مطلب را در وبلاگ بذری بخوانید.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates