اظهارات صفار هرندی در مورد دلایل اکران نشدن سنتوری
فرارو: «در سال گذشته، دوستان ما جلوي نمايش فيلمي را بحق گرفتند. آن فيلم را وقتي منصفانه در دادگاه وجدان ملي و ديني خود بنشينيم و ببينيم، حتي يک نکته مثبت هم در آن پيدا نمي کنيم. چه توجيهي دارد که حتي اجازه دهيم اين فيلم توليد شود. اين فيلم هر بدي که توانسته در خودش جا داده، از اتهام به دين تا اتهام به ايران و اتهام به هموطنان و سياه نمايي جامعه.»
به گزارش روزنامه اعتماد صفار هرندی که ديروز در جمع کارکنان وزارت ارشاد سخن مي گفت با بيان اينکه مرور و يادآوري اين نکات ضروري است، از عملکرد دو معاونت سينمايي و هنري به نيکي ياد کرد.
وي گفت: «بعضي ها متاسفانه اين پيشرفت ها را ناديده گرفتند و با ژست فيلسوف مآبانه گفتند که وضع فعلي فرهنگ از وضع قبلي بدتر است.» وزير ارشاد در ادامه اين اظهارات، افرادي را که وضعيت فعلي فرهنگ را بدتر از گذشته مي دانند، کساني دانست که مشاعرشان درست کار نمي کند.
وي همچنين در بخش ديگري از صحبت هايش گفت: «متاسفانه دشمن از طريق سفارتخانه هاي خود نيز هنرمندان را عليه منافع ملي تشويق مي کند.» صفارهرندي بازسازي 50 سالن سينما را طي دوران فعاليت دولت نهم از جمله اقدامات معاونت سينمايي وزارت ارشاد عنوان کرد.
وزير ارشاد همچنين از نحوه برگزاري اين دوره از جشنواره فيلم فجر حمايت کرد، در حالي که چند فيلم سينمايي ايران حتي با پذيرش حذف صحنه هايي، فرصت نمايش در اين دوره جشنواره را نيافته بودند. وي داوران حاضر در اين جشنواره را نمايندگان واقعي سينماي ايران عنوان کرد و حاصل قضاوت اين داوران را در انطباق آن با سليقه مردم جامعه و جامعه جهاني دانست.
صفارهرندي با ذکر اين نکته که نمي خواهد وارد بحث محتوايي شود، گفت: «در اين دوره تلاش شد بعضي از اتهاماتي که متوجه فرهنگ شده بود از روي سر فرهنگ برداشته شود و مسير اتهام زدايي باز شود. در اين دوره با نوع فعاليت هايي که در جهت پالايش محيط هاي فرهنگي صورت گرفت، کرامت فرهنگ بيش از گذشته حفظ شد.»
وزير ارشاد کارنامه حوزه نمايش را نيز در دوران وزارت ارشاد دولت نهم مثبت ارزيابي کرد. وي ضمن بيان آنکه بازسازي سالن هاي تئاتر يکي از مهم ترين اقدامات وزارت ارشاد در طول دو سال گذشته بوده، از اتمام ساخت برخي از سالن هاي نمايش در شهرستان ها گفت.
وزير ارشاد دولت احمدي نژاد در ادامه به ارائه نکاتي درباره يکي از فيلم هاي اکران نشده سال گذشته بدون ذکر نام پرداخت که از مستندات سخنانش مي شد عنوان «سنتوري» را حدس زد.
وي با انتقاد از برخي کارمندان وزارت ارشاد که پروانه ساخت فيلم مذکور را ارائه کرده اند، گفت: «در سال گذشته، دوستان ما جلوي نمايش فيلمي را بحق گرفتند. آن فيلم را وقتي منصفانه در دادگاه وجدان ملي و ديني خود بنشينيم و ببينيم، حتي يک نکته مثبت هم در آن پيدا نمي کنيم. چه توجيهي دارد که حتي اجازه دهيم اين فيلم توليد شود. اين فيلم هر بدي که توانسته در خودش جا داده، از اتهام به دين تا اتهام به ايران و اتهام به هموطنان و سياه نمايي جامعه.»به گفته صفارهرندي اين فيلم جامعه را سياه، منحط، وحشي و فاسد نشان داده است.
وي با بيان اينکه «نبايد به چنين فيلمي مجوز اکران داده شود»، گفت: «تا بنده در اين جايگاه هستم، قطعاً اجازه نخواهم داد فرهنگ ما سر از جايي در بياورد که هنرمند به عنوان متهم اول تباهي جامعه شناخته شود.»
وي افزود: «ما با هنرمندي که کارنامه خوبي دارد، خصومت نداريم، بلکه با کساني خصومت داريم که به اين هنرمند مي گويند اين فيلم، بهترين فيلم توست.»
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي سپس کارمندان وزارت ارشاد را به دقت بيشتر دعوت کرد. وي گفت؛ «کارشناسان و ناظران وزارت ارشاد بايد مراقب باشند تا در حوزه هاي مختلف يک سر سوزن مسامحه در مقابل خرابکاري ها صورت نگيرد. نبايد اجازه دهيد از زير دست شما سندهاي پليد صادر و منتشر شود.»
وزير ارشاد که در انتقاد از عملکرد فرهنگي در دوره هاي گذشته سابقه طولاني دارد، در پايان گفت: «من امسال را به عنوان سالي که فرهنگ در آن شکوفا خواهد شد در نظر مي گيرم و بذري را که در اين سال ها کاشته ايم، درو خواهيم کرد.»
پیام برای این مطلب مسدود شده.