08.04.2008

نماینده سنندج در مجلس هفتم: “شانس لاریجانی برای ریاست مجلس هشتم بیشتراست”

فرارو: جدال هاي پنهاني بر سر رياست مجلس كه با نامزدي لاريجاني در انتخابات شروع شده است با نزديك شدن به زمان روي كار آمدن مجلس هشتم لحظه به لحظه علني تر مي شود.

هوشنگ حمیدی نماینده مردم سنندج در مجلس هفتم و کاندیدای راه یافته به دور دوم رقابت انتخاباتی مجلس هشتم با اشاره به تغییرات به وجود آمده در ترکیب نمایندگان از حیث رویکرد سیاسی آنها، پیش بینی کرد که در مجلس هشتم علی لاریجانی شانس بیشتری برای تصدی گری پست ریاست مجلس داشته باشد.

مجلس هشتم، هفتم خرداد ماه فعاليت خود را آغاز مي كند. تا آن هنگام، مدت زمان نسبتا زيادي باقي نمانده است. به همين منظور بحث تركيب هيات رييسه و سپردن سكان آن به طيف و يا افراد راه یافته به مجلس بیش از گذشته خودنمايي مي كند چراكه هيات رييسه مجلس و در راس آن رياست مجلس تعيين كننده مشي و سياست مجلس هشتم در امور گوناگون به ويژه در قبال دولت خواهند بود.

همين امر سبب شده است حدادعادل رييس فعلي بهارستان كه چهار سال پياپي عهده دار هدايت مجلس هفتم بوده است براي تثبيت جايگاه خود و البته ديگر اعضاي هيات رييسه مجلس با نمايندگان مجلس هشتم وارد رايزني شود و تلاش کند با لابي هاي مختلف براي پنجمين سال پياپي به عنوان رييس مجلس انتخاب شود.
بنابراين بعید نیست که ميهماني ظهر جمعه این هفته ی بهارستان به ميزباني حدادعادل با حضور راه يافتگان به مجلس هشتم را در همين مسير تعبير و تفسير كنيم.

حدادعادل يكشنبه گذشته نمايندگان مجلس هشتم را با عنوان فراهم آوردن شرايط آشنايي نمايندگان با يكديگر، برای جمعه آينده به ضيافت ناهاري در ساختمان بهارستان دعوت كرده است.

همزمان با اعلام خبر ميزباني حدادعادل از منتخبان مجلس هشتم زمزمه هايي از برنامه هاي اعضاي كنوني هيات رييسه براي رايزني و لابي با تازه واردان بهارستان به گوش مي رسيد كه اعضاي هيات رييسه كنوني مجلس قصد دارند براي حفظ جايگاه شان با نمايندگان هشتمين دوره مجلس به رايزني بپردازند.

به دنبال اعلام خبر لابي هيات رييسه در ضيافت روز جمعه صاحب نظران اين اقدام هيات رييسه و در راس آن حداد عادل را به جدال رسمي و علني لاريجاني و حداد عادل بر سر رياست مجلس هشتم تعبير و اعلام كردند: «حداد عادل براي دور كردن سايه لاريجاني از صندلي رياست مجلس كه از زمان ثبت نام وي در انتخابات مجلس هشتم به هيات رييسه مجلس سايه افكنده بود قصد دارد به هر نحوي كه شده سكان داري قوه مقننه را حفظ كند.»

اصول گرايان حامي رياست حداد عادل در حالي براي حفظ صندلي رياست وي در مجلس هشتم تلاش مي كنند كه قريب به 110 نفر از نمايندگان فعلي بهارستان به مجلس هشتم راه يافته اند و بيش از يك سوم ديگر نماينده هاي راه يافته به مجلس هشتم نيز افرادي هستند كه از لحاظ سياسي يا حزبي متعلق به هيچ جناح يا حزب و دسته سياسي نيستند.

از سوي ديگر حداد عادل نيز در حالي چهار سال پياپي عهده دار رياست مجلس هفتم بود كه در دومين سال رياست وي جو مجلس نسبت به عملكرد هيات رييسه و در راس آن رييس جلسه منفي شد تا اين كه در سال سوم بحث استيضاح هيات رييسه مطرح شد، اگرچه هيات رييسه مجلس از استيضاح مجلس در امان ماند و به دليل لابي هاي جناحي و سياسي هيات رييسه با نمايندگان بدون هيچ تغييري به فعاليتش ادامه داد اما جو عمومي مجلس نسبت به عملكرد اين هيات منتقد باقي ماند.

همين امر سبب شده است تا تحليل گران بيان كنند که شرايط حداد عادل براي رقابت با لاريجاني بر سر رياست بهارستان آن چنان كه بايد مناسب نيست، چرا كه پيش بيني مي شود نمايندگان مجلس هفتم كه به مجلس هشتم راه يافته اند به دليل تجربه رياست حداد عادل چندان به تمديد رياست وي متمايل نباشند و اكثريت ديگر نمايندگان راه يافته به مجلس هشتم نيز بيش تر به هواداري لاريجاني بپردازند تا حداد عادل.

در همین حال هوشنگ حمیدی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس هفتم با بیان اینکه «انتخاب هیات رئیسه یک بحثی است که نمایندگان باید به طور آزادانه در مورد آن تصمیم گیری کنند» در گفتگو با خبرنگار فرارو گفت:« اما دراین مورد دو موضوع را باید مد نظر داشت اول اینکه جریان اکثریت از هرجناحی که باشد به طور طبیعی در تعیین ترکیب هیات رئیسه می تواند نقش مهم و تاثیر گذاری خواهند داشت.»

وی افزود:« موضوع دیگر این است که قبل از آن برگزاری انتخاب برای تعیین هیات رئیسه در مجلس توافقاتی انجام می گیرد و بر مبنای آن توافقات رییس، نواب، کارپردازها ومنشی ها تعیین می شوند که این توافقات مقدمه ای برای انتخاب قطعی نمایندگان درصحن علنی خواهد شد.»

نماینده سنندج تصریح کرد:« با این وجود من فکر می کنم که در این دوره با توجه به حضور طیف های گسترده ای از اصولگرایان در مجلس احتمالا شاهد تغییر و تحولاتی در ترکیب هیات رئیسه مجلس هشتم خواهیم بود.»

حمیدی با انتقاد از آغاز رایزنی ها برای تعیین ترکیب هیات رئیسه مجلس هشتم آنهم پیش از تعیین تمامی نمایندگان گفت:« پس از برگزاری انتخابات در خارج از مجلس جریانات سیاسی و ذی نفوذ لابی های گسترده ای را برای انتخاب هیات رئیسه آغاز کرده اند که من فکر می کنم بخشی ازاین اقدامات قابل توجیه باشد ولی درشرایطی که یک سوم از نماینگان هنوز وارد مجلس نشده اند آغاز رایزنی ها بدون حضور آنها که ممکن است در میان آنها افراد توانمندی هم برای حضور در هیات رئیسه وجود داشته باشد به تضییع حقوق این نمایندگان منجر می شود که این اقدام اساسا به هیچ وجه پسندیده نیست.»

عضو کمیسون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به لاریجان و حداد عادل به عنوان دو کاندیدای اصلی پست ریاست مجلس گفت:« در هر صورت دو نفر مورد نظر توانایی های خاص و ویژه ای دارند. خوب باید در نظر گرفت که آقای حداد علاوه بر آنکه چهار سال پیاپی کرسی ریاست مجلس را برعهده داشتند از ارتباطات مناسبی برخوردار است ولی به هر حال نمی توان از توانایی های آقای لاریجانی هم غافل شد.»

وی افزود:« اگر قبل از انتخاب هیات رئیسه مذاکراتی انجام گیرد و یکی از این دو نفر برای تصدی گری ریاست مجلس برگزیده شوند که هیچ، ولی اگر دو نفر برای تصدی پست ریاست مجلس کاندیدا شوند آنچه که مشخص است باید عرض کنم که با حضور بیشتر جریان اصولگرای مستقل در مجلس گرایش بیشتری به آقای لاریجانی وجود دارد.»

حمیدی در عین حال یک سوم باقی مانده را برای تعیین ترکیب هیات رئیسه مهم دانست و گفت:« یک سوم باقی مانده خیلی می تواند تاثیر گذار باشند. به هر حال اگر نگاهی داشته باشیم به افرادی که به دور دوم راه یافته اند، می بینیم که اکثریت را چهره های مستقل، اقلیت و همچنین نیروهای چپ تشکیل داده اند لذا من فکر می کنم درمجموع تمایلاتی که وجود دارد این را نشان می دهد که آقای لاریجانی شانس بیشتری دارد.»

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates