08.04.2008

وزارت نیرو: مردم نماز باران بخوانند

خُسن آقا: وقتی وزارت نیرو بجای اندیشیدن برای مشکلات کشور رو به نماز و از این چرندیات می‌آورد، باید به حال آن کشور گریه کرد. اگر چنین اتفاقی در یک کشور پیش رفته می‌افتاد نه فقط وزیر نیرو را می‌فرستادند تمیارستان بلکه کل دولت را به دیوانه خانه روانه می‌کردند.
الف: معاون وزير نيرو در امور آب با دعوت مردم و علما براي برگزاري نماز طلب بارش باران(استسقاء) گفت: 120 شهر و 6 هزار روستا از خشکسالي امسال متاثر خواهند شد که با تشکيل کميته ويژه از سال گذشته در صدد کاهش اين اثرات هستيم.

به گزارش برنا، “رسول زرگر” صبح امروز در نشستي مطبوعاتي با اعلام اينکه خشک ترين ماههاي سال را در طول 40 سال گذشته سپري کرديم، اظهار داشت: از اواسط اسفند ماه سال 86 با تشکيل کميته “کاهش اثرات خشکسالي” در تمامي استان ها اقدامات لازم از جمله تشخيص منابع ، اولويت بندي در مصارف، هماهنگي با مقامات مختلف کشور صورت گرفت و نتايج اين گزارشات به رياست جمهوري اعلام شد.

وي يادآور شد: دولت و ستاد حوادث غير مترقبه در اين راستا اقدامات لازم را اعلام خواهند کرد.

معاون وزير نيرو،ميزان بارندگي7 ماه سال آبي را 190 ميليارد متر مکعب معادل 115 ميليارد متر مکعب در گستره کشور ذکر کرد و گفت: اين ميزان نسبت به بارندگي 39 سال گذشته با 42 درصد کاهش و در مقايسه با بارندگي سال گذشته با 44 درصد کاهش مواجه است.

به گفته وي در کل اين مدت با 100 ميليارد متر مکعب کاهش بارش مواجه بوده ايم که حتي در صورت مناسب بودن بارش فصل بهار اين کسري جبران نخواهد شد.

زرگر مبلغ مورد نياز براي اجراي طرح هاي اضطراري در اين دوره خشکسالي را 150 ميليارد تومان ذکر کرد و گفت: با تاکيد وزير نيرو اين ميزان اعتبار را بايد از منابع داخلي تامين کنيم.

معاون وزير نيرو، ياد آورد شد:در 7 ماه سپري شده از سال آبي از لحاظ ميزان بارش و زمان و مکان بارش، وضعيت تبخير و درجه حرارت سالي کاملا متفاوت از 40 سال گذشته سپري شد که خارج از روند هاي 40 سال اخير است.

وي افزود:در آبان ماه گذشته به عنوان مديريت آب کشور سال آبي را سالي زير نرمال پيش بيني کرديم که اين شرايط تا اواخر بهمن ماه به وقوع پيوست و از اول اسفند تا کنون خشک ترين ماه هاي سال را پشت سر گذاشته ايم.

زرگر با اعلام اينکه سال هاي 78 و 79 به عنوان خشک ترين سالها طي 40 سال گذشته بوده است، متوسط بارش ماه هاي اسفند و فروردين سالهاي فوق را 16 ميلي متر مکعب بوده ذکر کرد و گفت:اين رقم در سال آبي امسال فقط 8 ميليمتر بوده است.

به گفته وي، ظرف 40 سال اخير شاهد 15 سال “تر سالي” ، 15 سال نرمال و 20 سال خشکسالي بوده ايم که دوره هاي خشکسالي معمولاً دوره هاي 5 ساله است و به عبارتي بر اساس روند هاي موجود 40 سال گذشته امسال منتظر خشکسالي نبوديم.

زرگر علت خشکسالي را تغييرات آب و هوا و تشکيل پديده لاينو بر روي اقيانوس ذکر کرد و گفت: روز گذشته حجم مخازن سدها 114 ميليارد متر مکعب بوده است که نسبت به مشابه سال گذشته کاهشي 40 درصدي را نشان مي دهد.

وي از نقاط زاينده رود، کرخه و کارون به عنوان آسيب پذير ترين نقاط ياد کرد.

زرگر اولويت نخست وزارت نيرو را با توجه به وضعيت موجود، تامين آب شرب شهر ها و روستا ها ذکر کرد و گفت: برآورد ما اين است که در شهرهاي بزرگ و متوسط مشکل قابل توجهي ايجاد نشود؛ اما براي 120 شهر کوچک با جمعيت کم محدوديت هايي ايجاد مي شود که با تعريف طرح هاي اضطراري در طول دو ماه باقي مانده قبل از تابستان اميدواريم اين مشکلات به حداقل برسد.

معاون وزير نيرو در مورد احتمال سهميه بندي آب در تابستان امسال گفت:به گونه اي برنامه ريزي کرده ايم که اين اتفاق رخ ندهد.

وي گفت:برآورد ما اين است که به دليل شرايط خشکسالي 6 هزار روستا نيازمند توجه ويژه و اجراي طرح هاي اضطراري هستند.

زرگر حفر چاه هاي جديد ، کف شکني چاه ها، تامين آب از ساير منابع را از جمله طرح هاي اضطراري در شرايط خشکسالي ذکر کرد و گفت:در صورتي که در اجراي طرح ها موفق شويم، مشکلي براي 120 شهر و 6 هزار روستا از بعد خشکسالي ايجاد نخواهد شد.

وي با اعتقاد به اينکه تامين آب شرب شهري و روستايي بيشترين آسيب را به بخش هاي کشاورزي ، دام و عشاير وارد مي کند، تاکيد کرد: دولت و ستاد حوادث غير مترقبه بايد در رابطه با تامين خسارت بخش هاي کشاورزي ، دام ها و عشاير منابعي را تعريف کنند که آيين نامه آن در دولت به تصويب رسيده است و توسط ستاد حوادث غير مترقبه اعلام مي شود.

معاون وزير نيرو در مورد رعايت الگوي مصرف آب توضيح داد:مصرف در تمام شهرهاي کشور بيش از الگوي مصرف تعريف شده است که بايد مديريت لازم بر نهادينه شدن و رعايت الگوي مصرف صورت گيرد.

وي در ادامه گفت: براساس وعده رييس جمهور بخش قابل توجهي از بودجه تحول اقتصادي سال 87 به حوزه آب اختصاص دارد.

معاون وزير، تصريح کرد: با تلاش صورت گرفته سال گذشته، 300 ميليارد تومان اعتبار مازاد در اختيار بخش آب قرار گرفت که با اين اعتبار بدهي پيمانکاران پرداخت شد.

زرگر اعلام کرد: از ابتداي امسال قرار است پس آب هاي استاندارد خروجي تصفيه خانه هاي فاضلاب در اختيار بخش کشاورزي و فضاي سبر قرار مي گيرد.

به گفته وي هم اکنون 4 ميليارد پس آب توليد مي شود که يک ميليارد متر مکعب آن از تصفيه خانه ها خارج مي شود و 200 ميليون متر مکعب آن شامل طرح فوق خواهد شد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates