09.04.2008

محسنی اژه‌ای: لازم نیست ما حکم موسویان را قبول کنیم

بی‌بی‌سی: غلامحسین محسنی اژه ای، وزیر اطلاعات ایران رای دادگاه حسین موسویان، مذاکره کننده هسته ای سابق ایران را فصل الخطاب دانست و گفت نیازی نیست در این پرونده، نظر وزارت اطلاعات تامین شود.

وزیر اطلاعات ایران تا کنون در اظهارنظرهای مختلفی گفته است که حسین موسویان، عضو سابق گروه مذاکره کنندگان هسته ای ایران، از نظر این وزارتخانه مجرم است.

آقای محسنی اژه ای به خبرنگاران گفته است که “دادگاه مممکن است ادله ما را قبول نداشته باشد و لازم هم نیست که وزارت اطلاعات نیز این حکم را قبول داشته باشد، اما در هر حال، دادگاه خود فصل الخطاب است.”

دادگاه انقلاب تهران آقای موسویان را به حبس تعلیقی محکوم کرده است. حبس تعلیقی به این معنا نیست که آقای موسویان باید دو سال رندانی شود.

طبق حکم صادره آقای موسویان از اتهام جاسوسی تبرئه شده و می تواند کماکان در مشاغل دولتی حضور داشته باشد اما نمی تواند در سمت های دیپلماتیک فعال باشد.

روز سه شنبه، 8 آوریل (20 فروردین) گزارش شد که حسین موسویان، عضو سابق شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی که در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی عضو هیئت مذاکرات هسته ای ایران با اروپاییان بود، در ارتباط با اتهام اخلال در امنیت ملی مجرم شناخته شده و براساس ماده 507 قانون کیفری، به دو سال حبس محکوم شده است.

براساس این گزارش که همزمان با روز ملی فن آوری هسته ای در ایران انتشار یافت، محاکمه آقای موسویان در شعبه پنجم دادگاه انقلاب صورت گرفت.

قاضی دادگاه گفته که به دلیل خدمات متهم و اینکه وی پیش از این مرتکب جرم نشده برای وی حکم حبس تعلیقی صادر کرده است.

یک مقام قضایی گفته است که آقای موسویان یا وکیلان او می توانند خواستار رسیدگی به رای صادره در دادگاه تجدید نظر شوند.

حسین موسویان در ماه مه سال گذشته به اتهام در اختیار داشتن اسناد دولتی و دادن اطلاعات به مراکز خارجی و جاسوسی بازداشت اما پس از مدتی با سپردن وثیقه آزاد شد.

آقای موسویان از افراد نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس جمهور پیشین، رئیس مجمع تشخیص مصحلت نظام و رئیس مجلس خبرگان، محسوب می شود و در زمان بازداشت سمت معاونت مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت را برعهده داشت.

وی در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی از اعضای مهم گروه مذاکره کنندگان هسته ای، به سرپرستی حسن روحانی، رئیس شورای عالی امنیت ملی و سخنگوی این گروه بود.

با انتخاب محمود احمدی نژاد و برکناری حسن روحانی، آقای موسویان نیز از سمت های خود در شورای عالی امنیت ملی و گروه مذاکره کنندگان هسته ای کنار گذاشته شد.

‘نشانه رقابت جناحی’

حسین موسویان، که پنجاه و یک سال سن دارد، سابقه کار در وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی را دارد و در زمان ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی، سفارت ایران را در آلمان را برعهده داشت و نام وی در جریان رسیدگی به ترور چند تن از مخالفان جمهوری اسلامی در رستوران میکونوس در برلین مطرح شد.

برخی از ناظران، بازداشت و اصرار برخی مقامات دولت بر ادامه پیگیرد او را نشانه ای از رقابت های بین جناح های درون حکومت اسلامی تلقی کردند.

کوتاه مدتی پس از بازداشت حسین موسویان، وزیر اطلاعات اظهار داشت که آقای موسویان از نظر وزارت اطلاعات مجرم است اما تصمیم نهایی در این مورد توسط قاضی پرونده اتخاذ خواهد شد.

محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور نیز در چند سخنرانی، بدون ذکر نام آقای موسویان، از تلاش افراد متنفذ در جمهوری اسلامی برای نجات “جاسوس هسته ای” سخن گفت.

از جمله آقای احمدی نژاد در سخنرانی خود در سالگرد انقلاب سال 1979 بار دیگر افرادی در داخل کشور را به کینه ورزی نسبت به دولت متهم کرد و گفت که آنان اطلاعات داخل کشور را به دشمن داده اند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates