15.04.2008

‘ایرانی چگونه تحریم را دور می زنند’

بی‌بی‌سی: دو هفته پس از آنکه خزانه داری آمریکا رسما درباره معامله با بانکهای ایران به موسسات مالی جهانی هشدار داد، روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی تحلیلی به این موضوع پرداخته است که تحریمهای مالی علیه ایران، چگونه باعث رواج یافتن نحوه های غیر رسمی تر انتقال پول به خارج از ایران شده است، که به اعتقاد این روزنامه تحریم ها را کم اثر ساخته است.

فایننشال تایمز گزارش را با روایت نحوه کار “شهرام”، یک مجری طرح های ساختمانی، آغاز می کند که برای انتقال پول به دوبی، جهت سرمایه گذاری در بخش مسکن، از سیستم بانکی استفاده نمی کند.

شهرام به آنا فایفیلد، خبرنگار این روزنامه می گوید که به توصیه صرافی که با او کار می کند، از فرستادن مبالغ بالای 100 هزار دلار در هر بار خود داری می کند و حداکثر 40 هزار دلار یا 50 هزار دلار پول را از طریق حواله می فرستد.

شهرام می گوید: “اگر بخواهم به آمریکا پول بفرستم یا از آمریکا پول دریافت کنم، این کار را از طریق ترکیه انجام می دهم.”

حواله: راه حلی به قدمت 13 قرن

فایننشال تایمز می نویسد ایرانیان از طریق بکارگیری روشی بر تحریمهای آمریکا غلبه کرده اند که قدمت آن به قرن هشتم میلادی باز می گردد، اما در دهه های اخیر کارگران مهاجر جنوب آسیا و خاورمیانه بیشتر از آن استفاده کرده اند.

این روزنامه چاپ لندن، قابل اعتماد بودن حواله را موضوعی “جالب توجه” می داند و می نویسد “ایرانی ها، پس از سه دهه تحمل تحریم آمریکایی ها، در دور زدن آنها متبحر شده اند.”

راجر بالارد، کارشناس بکارگیری حواله در دانشگاه منچستر به فایننشال تایمز می گوید: “با تلاش آمریکا برای تحمیل تحریمهای سختگیرانه تر، بازار ایران بدون حواله چگونه می توانست کار کند؟”

این روزنامه توضیح می دهد که نقدینگی منتقل شده از طریق حواله، از طریق کارگران مشغول در کشورهای صنعتی جهان تامین می شود که می خواهند برای خانواده های خود پول بفرستند که آقای بالارد حجم این پول را “سالانه 100 میلیارد دلار” برآورد می کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates