کارتر: حماس موجودیت اسرائیل را می پذیرد
خُسن آقا: پس آخوندا چیکاره هستند!؟ مگه اینها میزارن به همین سادگیها، همه چیز آخوندها به سیاست فلسطین و اسرائیل بستگی داره بابا! آخوند که سر خر نیست که! هست!؟
بیبیسی: جیمی کارتر، رییس جمهور پیشین آمریکا به نقل از رهبران حماس گفته است که آنها آماده اند بپذیرند اسرائیل به عنوان کشور “همسایه فلسطینیان در صلح ادامه حیات دهد.”
آقای کارتر این پیام رهبران گروه پیکارجوی فلسطینی را روز دوشنبه (21 آوریل)، در نطقی در شورای روابط خارجی اسرائیل در بیت المقدس اعلام کرد. او هفته گذشته با رهبران ارشد حماس در سوریه ملاقات کرد.
رییس جمهور پیشین آمریکا گفت که حماس بار دیگر بر موضع خود تاکید کرده که در صورتی که فلسطینیان طی یک همه پرسی قبول کنند این گروه هم با تشکیل کشوری فلسطینی در همسایگی اسرائیل و طبق مرزهای تعیین شده در سال 1967 موافق است.
رییس جمهور پیشین آمریکا گفت که به باور او گفتگوهای صلح میان فلسطینیان و اسرائیل از زمان برگزاری کنفرانس آناپولیس در ماه نوامبر سال گذشته پسروی داشته است.
آقای کارتر گفت مشکل در اینجاست که آمریکا و اسرائیل حاضر نیستند با حماس ملاقات کنند.
آقای کارتر در جریان این نطق از اسرائیل مصرانه خواست تا به طور مستقیم با حماس وارد مذاکره شود و گفت که اگر این کار صورت نگیرد راه برای ادامه روند صلح مسدود خواهد ماند.
او گفت: “حذف کردن حماس و سوریه از گفتگوهای صلح خاورمیانه بی فایده است.”
رییس جمهور پیشین آمریکا با ایراد این سخنان به سفر 9 روزه خود به خاورمیانه که با انگیزه رفع بن بست در مذاکرات صلح میان حماس و اسرائیلیان صورت داده بود، پایان داد.
اسرائیل، آمریکا و اتحادیه اروپا، حماس را که از ماه ژوئن سال گذشته اختیارات کامل نوار غزه را در دست گرفته است، یک گروه تروریستی می داند و از جیمی کارتر به خاطر ملاقاتش با خالد مشعل، از رهبران حماس، در سوریه، استقبال بارزی نکرده است.
اهود اولمرت، نخست وزیر اسرائیل حاضر نشد با آقای کارتر ملاقات کند. دولت آمریکا نیز ملاقات رییس جمهور سابق با رهبران حماس را تائید نکرده است.
رییس جمهور پیشین آمریکا از ملاقاتش با رهبران حماس دفاع کرده است.
کاتیا ادلر، گزارشگر بی بی سی در امور خاورمیانه می گوید سفر آقای کارتر بحث های زیادی را برانگیخته است اما همان طور که خود او گفته هیچ نشانی از دستیابی به توافق صلحی قابل رویت نیست.
در همین حال، محاصره نوار غزه که تحت کنترل حماس است از سوی اسرائیل ادامه دارد و اسرائیل تنها اجازه ورود حداقل مواد غذایی و برخی تجهیزات را به این اراضی می دهد.
محاصره نوار غزه توسط اسرائیل باعث مشکلات زیادی برای مردم نوار غزه شده و زندگی را برای آنها دشوار ساخته است.
سازمان ملل و بسیاری از گروه ها و سازمان های حقوق بشری نسبت به بروز یک فاجعه انسانی در غزه هشدار داده اند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.