03.05.2008

بخش خصوصی بهترین متحد آمریکا در تحریم ایران

بی‌بی‌سی: استوارت لیوی، معاون امور تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه داری آمریکا، گفته است قوی ترین متحدان آمریکا در اعمال تحریم علیه ایران، بانکها و بطور کلی بخش خصوصی بوده است.

وی که روز جمعه در کمیته یهودیان آمریکا سخن می گفت اظهار داشت تحریم های مالی علیه بانک ها و برخی موسسات در ایران تاثیرگذار بوده و موجب بروز نارضایتی هایی در این کشور شده است.

آقای لیوی همان کسی است که اخیرا مقام های جمهوری اسلامی از او به عنوان مرد اول آمریکا در پیش بردن تحریم ها علیه ایران نام بردند.

آمریکا که از سالها پیش با اعمال تحریم اقتصادی بر ایران، دادوستدهای جهانی این کشور را تحت تأثیر قرار داده بود در سالهای اخیر بر شدت این تحریمها افزوده و همزمان، کشورهای جهان را به قطع یا محدودیت دادوستد با ایران فرامی خواند.

استوارت لیوی گفت بانک های سراسر جهان ورای تعهدات قانونی خود رفته و از معامله با ایران خودداری می کنند.

وی افزود این بانک ها نمی خواهند با تروریستها، اشاعه دهندگان سلاح های کشتار جمعی و نیز قاچاقچیان مواد مخدر ارتباط مالی داشته باشند.

دولت آمریکا ایران را متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح اتمی و حمایت از تروریسم کرده است. اتهاماتی که ایران رد می کند.

وزارت خزانه داری این کشور موسسات ایرانی از جمله چهار بانکی که متهم به ارتباط با فعالیت های هسته ای ایران هستند – ملت، صادرات، ملی و سپه – را تحت تحریم قرار داده است.

استوارت لیوی بانک مرکزی ایران را نیز متهم به دست داشتن در آنچه فعالیت های گمراه کننده خواند کرد اما از پاسخ به این سوال که آیا وزارت خزانه داری آمریکا معامله با بانک مرکزی را هم غیرقانونی خواهد کرد یا نه خودداری کرد.

مقام های ایران هرچند عمدتا تحریم های سازمان ملل و فشارهای مالی آمریکا را کم اهمیت جلوه می دهند اما در مواردی به فشار ناشی از آنها اذعان کرده اند.

اخیرا رئیس یکی از بزرگترین شرکتهای کشتیرانی ایرانی، که همچون سایر صنایع عمده دولتی است، اذعان کرد که کشتیهای بازرگانی این کشور نمی توانند با پرچم ایران به تردد و فعالیت در بنادر جهان بپردازند و به همین دلیل از پرچم دیگر کشورها استفاده می کنند.

علی صفرعلی، مدیرعامل شرکت کشتیرانی بنیاد گفت در اثر این فشارها شرکتها و مؤسسات خارجی با کشتیهایی که پرچم ایرانی داشته باشند کار نمی کنند.

به گفته وی همچنین به دلیل تحریمها، انتقال پول در نقاط مختلف جهان برای ایران بسختی مقدور است.

تحریمهای اقتصادی بین المللی بر اساس سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد بر ایران تحمیل شده که به موجب آنها، تا زمانی که ایران غنی سازی اورانیوم را متوقف نکند، اعمال این تحریمها بر ایران ادامه خواهد یافت.

وزیر برکنار شده اقتصاد و دارایی ایران نیز اخیرا طی سخنرانی در مراسم خداحافظی از این وزارتخانه از “بازی سنگین و نفسگیر شطرنج با وزارت خزانه داری آمریکا” برای جلوگیری از اثرگذاری تحریمهای بین المللی بر دادوستدهای خارجی ایران سخن گفت.

آقای دانش جعفری به خصوص از استوارت لیوی به عنوان مامور آمریکا در مختل کردن اقتصاد ایران نام برد.

با این حال وی ادعا کرد که ایران راه هایی برای دور زدن تحریم ها پیدا کرده و می کند.

ترفندهای ایران برای دور زدن تحریم ها اخیرا در برخی گزارش های مطبوعاتی تشریح شده است.

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز روز 15 آوریل گزارشی از شیوه های ایران برای دور زدن تحریمهای بین المللی مالی منتشر کرد که در آن از صرافیها و انتقال پول از طریق حواله به عنوان شیوه نقل و انتقالات مالی ایران یاد شده بود.

به نوشته این روزنامه، شیوه انتقال پول از طریق حواله و خارج از سیستم بانکی سرعت بالایی دارد و به دلیل فقدان بوروکراسی، بسیار از انتقال پول توسط بانک سریعتر است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates