15.02.2007

‘در نقش دولت ايران در ارسال سلاح به عراق شکی نيست’

بی‌بی‌سی:
آقای بوش می گويد از نظر او شکی نيست که دولت ايران در ارسال سلاح به عراق نقش دارد
جورج بوش تحت فشار انتقادها در مورد استحکام شواهد عرضه شده توسط پنتاگون داير بر نقش مقام های بلندپايه ايرانی در ارسال سلاح های پيشرفته برای شبه نظاميان شيعه عراقی، اذعان کرده است که نمی داند چنين اقدامی به دستور بالاترين سطوح حاکميت ايران صورت گرفته است يا خير.
با اين حال رئيس جمهور آمريکا افزود که شکی ندارد بخشی از دولت ايران در اين کار نقش دارد و فرقی نمی کند که دستور از کدام سطوح صادر شده باشد.

چند مقام ارشد وزارت دفاع آمريکا روز يکشنبه در عراق طی جلسه ای با خبرنگاران به شرط فاش نشدن هويت شان مجموعه ای از مهمات پيشرفته ای را به نمايش گذاشتند که به گفته آنها به دستور “بالاترين سطوح” حکومت ايران برای شبه نظاميان عراقی ارسال شده و از آنها برای قتل 170 سرباز آمريکايی طی سه سال گذشته استفاده شده است.

آنها انگشت اتهام را به سوی نيروی قدس، يکی از يگان های ويژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نشانه رفتند و استدلال کردند که نيروی قدس نمی توانسته بمب های پيشرفته موسوم به “ای اف پی” (explosively formed penetrators) را که حتی قادر به نفوذ در تانک های قوی آبرامز است بدون دستور مقام های ارشد جمهوری اسلامی به عراق قاچاق کند. سپاه پاسداران ايران مستقيما از علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، دستور می گيرد.

گفتگو با منصور فرهنگ، کارشناس روابط بین الملل در نیویورک

ايران اين اتهام را فورا رد کرد و گفت که آمريکا در پی کسی است تا مشکلات عراق را به گردن آن بياندازد.

کاخ سفيد تحت فشار

کاخ سفيد از زمان برگزاری آن کنفرانس خبری در بغداد با سوالات متعددی درباره استحکام شواهد ارائه شده روبرو شده است.

آنچه به خصوص برای دولت آقای بوش دردسرآفرين شده اظهارات ژنرال پيتر پيس، رئيس ستاد مشترک ارتش آمريکا، است که در مورد ادعای مربوط به نقش بالاترين سطوح دولت ايران در ماجرا ابراز ترديد کرد.

آقای پيس روز دوشنبه تاييد کرد که سلاح های نمايش داده شده در ايران ساخته شده است اما افزود: “آنچه نمی توانم بگويم اين است که دولت ايران، به طور مشخص، از آن آگاه بوده است.”

از زمان پخش آن اظهارات کاخ سفيد بارها مجبور به دفاع از شواهد ارائه شده در مقابل منتقدين شده است.

جورج بوش روز چهارشنبه در يک کنفرانس خبری در واشنگتن اطمينان داد که دولت او از صحت آن شواهد عليه ايران مطمئن است.

مقامات آمريکايی مهماتی را که ادعا می کنند ساخت ايران است به نمايش گذاشتند

وی گفت: “می توانم با اطمينان بگويم که نيروی قدس، که بخشی از دولت ايران است، اين وسايل منفجره را که به نيروهای ما آسيب رسانده، تامين کرده است.”

وی افزود: “من نمی دانم آيا نيروی قدس از سطوح بالای دولت دستور گرفته يا نه. اما حرف من اين است که کدام بدتر است – اين که آنها دستور را صادر کرده باشند و ماجرا (ارسال بمب ها) روی داده باشد يا اينکه آنها دستور نداده باشند و ماجرا روی داده باشد؟”.

به گزارش خبرگزاری فرانسه وی در قسمت ديگری از سخنانش گفت: “اينکه آيا احمدی نژاد به نيروی قدس دستور داده باشد اين کار را انجام دهد، فکر نمی کنم ما بدانيم. اما ما می دانيم که (اين سلاح ها) وجود دارند.”

آقای بوش همچنين هرگونه کنايه ای داير بر اينکه اتهامات دولت او عليه ايران ساختگی است را “مضحک” خواند.

وی گفت: “می دانيم که (سلاح ها) وجود دارند، می دانيم که توسط نيروی قدس تامين شده است. می دانيم که نيروی قدس بخشی از دولت ايران است. فکر نمی کنم بدانيم که چه کسی تلفن را برداشته و به قدس دستور داد برود اين کار را بکند، اما می دانيم که (قدس) بخشی مهم از دولت ايران است.”

‘تناقضی وجود ندارد’

آقای بوش همچنين اشارات در مورد وجود اختلاف نظر در داخل ارتش آمريکا درباره نقش نيروی قدس و دولت ايران چنانکه در سخنان ژنرال پيس منعکس شده بود را رد کرد.

وی گفت: “هيچ تناقضی وجود ندارد. نمی توانم به زبانی ساده تر از اين بگويم.”

ساعاتی پيشتر ژنرال ويليام کالدول سخنگوی ارتش آمريکا در عراق رسما اتهامات مطرح شده در روز يکشنبه توسط مقام های ناشناس پنتاگون را تکرار کرد با اين حال از تاييد اين ادعا که سلاح ها به دستور “بالاترين سطوح” دولت ايران ارسال شده خودداری کرد و آن را “استنباط” يک تحليلگر نظامی دانست. يکی از مقام هايی که روز يکشنبه در بغداد با خبرنگاران صحبت کرد تحليلگر نظامی پنتاگون بود.

ايران روز دوشنبه در واکنش رسمی خود به آن اتهامات، آنها را رد کرده بود.

محمد علی حسينی، سخنگوی وزارت خارجه ايران، ضمن رد اتهامات مقامات نظامی آمريکايی گفت که شواهد ارايه شده حتی برای اعضای کنگره ايالات متحده قانع کننده نبوده و سازمان مرکزی اطلاعات آمريکا – سيا – نيز گفته است سندی برای متهم کردن ايران در دست ندارد.

محمود احمدی نژاد، رئيس جمهور ايران، نيز در گفتگو با شبکه خبری “ای بی سی” آمريکا آن ادعاها را بی پايه خواند و گفت ايران به دنبال ايجاد صلح و ثبات در عراق است و نه خونريزی.

آقای بوش در کنفرانس روز چهارشنبه همچنين گفت کشورش قصد دارد موضوع بحران هسته ای ايران و کره شمالی را به شکلی صلح آميز حل کند.

رييس جمهور آمريکا در بخش ديگری از سخنان خود از طرح امنيتی جديد برای بغداد دفاع کرد و گفت اين استراتژی فرصتی را برای دولت عراق فراهم آورده تا بر خشونت های فرقه ای در اين کشور غلبه کند.

آقای بوش در اين کنفرانس مطبوعاتی اضافه کرد که اگر ايالات متحده در عراق شکست بخورد، دشمنان به اين کشور حمله خواهند کرد.

رييس جمهور آمريکا در اين کنفرانس خبری اذعان کرد که استقرار امنيت در بغداد به زمان نياز دارد و خشونت ادامه خواهد داشت اما موفقيت ايالات متحده در عراق اهميت بسيار زيادی دارد.

سخنان آقای بوش در حالی ابراز شد که روز گذشته (13 فوريه) مجلس نمايندگان آمريکا مناظره در مورد قطعنامه ای در مخالفت با طرح جديد برای عراق را آغاز کرده است. انتظار می رود اين قطعنامه تصويب شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates