حمله به خودروی دیپلمات های ایرانی در بغداد
بیبیسی: گزارش های منابع خبری ایران حاکیست که اتومبیل حامل پنج کارمند سفارت ایران در بغداد بعد از ظهر روز پنجشنبه در پایتخت عراق هدف حمله قرار گرفته و چهار تن از سرنشینان آن – از جمله یک عراقی – مجروح شده اند.
خبرگزاری نیمه رسمی فارس به نقل از منابعی در سفارت ایران در بغداد گزارش داد که پنج دیپلمات ایرانی همراه با راننده عراقی خود راهی زیارت حرم دو امام شیعه بودند که اتومبیل آنها در ساعت 17:25 به وقت تهران هدف اصابت 16 گلوله قرار گرفت.
حال سه تن از مجرومان خوب است، اما حال نفر چهارم که از ناحیه گردن هدف اصابت گلوله قرار گرفته وخیم گزارش می شود.
در این گزارش از مجتبی خدابنده، مجید جابری، محمد رمضان پور و محمد هاشمی راننده عراقی خودرو به عنوان زخمی ها نام برده شده است. حال مجید جابری وخیم گزارش می شود.
گزارش فرناز قاضی زاده — برنامه جامم جهان نما
بنابه به این گزارش راننده اتومبیل علیرغم برداشتن زخم، آن را به نزدیک ترین ایستگاه پلیس برده و مجروحان به بیمارستان کرخ منتقل شده اند و قرار است مجروحان روز جمعه با هواپیما به تهران منتقل شوند.
گزارش فارس به نقل از منبع ایرانی حاکیست که عوامل تیراندازی سوار بر خودرویی بوده اند که از روبرو می آمده است.
ابوالفضل زوارمحمدی و اکبر قاسمی دو دیپلمات دیگر ایرانی نیز سرنشین این کاروان بوده اند که آسیبی ندیده اند.
محکومیت حمله
محمد علی حسینی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، در بیانیه ای این حادثه را به عنوان “تروری جنایتکارانه” محکوم کرد و ارتش آمریکا را غیرمستقیما مسئول آن شناخت.
وی گفت: “مسئوليت اصلی تامين امنيت ديپلماتها و مراكز سياسی و بين المللی در عراق بر عهده اشغالگران است و اهمال و رويكردهای مشكوک نيروهای آمريكايی در مسائل امنيتی، افزايش ناامنی ها در عراق را در پی داشته و نگرانی همگان را موجب شده است.”
آقای حسینی ظاهرا در اشاره ای به سخنان سال گذشته جورج بوش دایر بر دستور او به ارتش برای “تعقیب برخی عوامل ایران” گفت که این سخنان “مشوق رفتارهای ضدانسانی و مغایر با موازین بین المللی اشغالگران و گروه های تروریستی فعال در عراق به شمار می رود.”
بنابه گزارش های مطبوعاتی در آمریکا جورج بوش اوائل سال 2007 به نيروهای مسلح اين کشور در عراق دستور داده بود آن دسته از عوامل ايرانی در عراق را که به گفته دولت آمريکا در قتل سربازان آمريکا نقش دارند شناسايی و نابود کنند.
آمریکا همواره ایران، به خصوص نیروی قدس سپاه پاسداران، را متهم به آموزش و مسلح کردن شبه نظامیان شیعه کرده است و می گوید صدها سرباز آمریکایی با مواد منفجره ای که در ایران ساخته شده در عراق به قتل رسیده اند. ایران این اتهام را رد می کند.
این اولین بار نیست که کارمندان سفارت ایران در بغداد دچار حادثه می شوند.
جلال شرفی، دبیر دوم سفارت ایران در عراق، روز چهارم فوريه 2007 در خیابانی در بغداد ربوده و پس از پنجاه روز، آزاد شد.
وی پس از آزادی به رسانه های ایرانی گفت توسط نيروهای آمريكايی و با كمک ماموران يک سازمان عراقی كه زير نظر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا – سيا – فعاليت می كند، ربوده و در این مدت به شدت شکنجه شد.
آمریکا آن زمان هر نوع ارتباطی با ربودن یا آزادی آقای شرفی را انکار کرد.
همچنین دو بار انفجارهایی در نزدیکی سفارت ایران در بغداد روی داده است که سفارت در این حوادث آسیبی ندیده و معلوم نیست هدف حمله سفارت ایران بوده باشد.
شماری ایرانی، از جمله تعدادی از کارمندان دفتر نمایندگی ایران در اربیل، در ماه های دسامبر 2006 و ژانویه 2007 به اتهام کمک رسانی به عوامل خرابکاری در عراق توسط نیروهای آمریکایی بازداشت شدند که هنوز تعدادی از آنها آزاد نشده اند.
آمریکا کارمندان دفتر ایران در اربیل را افسران سپاه پاسداران معرفی کرد اما ایران گفت آنها دیپلمات بودند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.