یک هفته با دانشگاه؛ گزارش فشارهای وارد بر دانشجویان از ۲۸ اردیبهشت تا ۳ خرداد
خبرنامه امیرکبیر: یک هفته دیگر گذشت و دانشگاه و دانشجویان باز هم از الطاف و مهروزی های احمدی نژاد بی بهره نماندند و حبس و شلاق، فرجام معترضان به احمدی نژاد شد.
هفته با واقعه ای شگفت انگیز آغاز شد. ابلاغ یک ترم تعلیق از تحصیل حمید توکلی، دانشجوی مجازی دانشگاه خواجه نصیر، یعنی دانشجویی که در دانشگاه حضور ندارد و به صورت اینترنتی هم تحصیل می کند، تعلیق می خورد. از سویی دیگر احضار امین نظری دبیر سابق انجمن اسلامی همدان به کمیته انضباطی و توقیف دو نشریه دانشجویی در دانشگاه شهید رجایی نیز در این هفته اتفاق افتاد.
نگرانی ها نسبت به وضعیت دانشجویان زندانی در این هفته نیز ادامه پیدا کرد. پزشک معالج فرشاد دوستی پور، وضعیت سلامت وی را وخیم اعلام کرده و وضعیت حبیب الله لطیفی، دانشجوی دربند در سنندج نامناسب گزارش شد. لطیفی همچنان بیمار و بلاتکلیف در زندان سنندج به سر می برد و نه تنها وی، بلکه برادرش نیز با اعماق وجودش مهرورزی را می چشد.
هر چند که هاشمی ثمره وعده آوردن نفت بر سر سفره های مردم را که احمدی نژاد پیش از انتصابش به ریاست جمهوری وعده داده بود، کتمان می کند اما ظاهرا دانشجویان دانشگاه کرمان نفت را بر سفره هایشان چشیده اند چرا که مسمویت غذایی حداقل ۹۰ نفر از دانشجویان دانشگاه کرمان این دانشجویان را روانه بیمارستان کرد که البته این دومین بار مسمومیت در سال تحصیلی جاری برای دانشجویان کرمان می باشد. از سوی دیگر اثرات عملکرد دولت که قصد شاد کردن مردم و امید بخشیدن به زندگی جوانان ایران را داشت پی در پی آشکار می شود و نمونه های آن خودکشی ناموفق یک دانشجوی دختر در دانشگاه سیستان و بلوچستان و درگذشت دانشجوی دختر دانشگاه لرستان به دلیل برق گرفتگی و عدم وجود امکانات امداد می باشد. هر چند که دانشجویان دانشگاه لرستان در اعتراض به این موضوع بلافاصله همان روز تجمع کردند و دومین روز و سومین روز تجمع دانشجویان دانشگاه لرستان علیرغم بی توجهی مسئولان دانشگاه برگزار شد، اما مدیران دانشگاه حاضر نشدند هیچ کدام از خواسته های دانشجویان را بپذیرند و یا در جلسه با نمایندگان دانشجویان حضور یابند و در عوض به تهدید دانشجویان دانشگاه لرستان در عوض پاسخگویی به آنان پرداختند. در این هفته دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر نیز در اعتراض به عملکرد رییس انتصابی تریبون آزاد برگزار کردند.
امنیت نیز در دانشگاه های ایران موج می زند. عده ای به راحتی از خارج دانشگاه می آیند و به ضرب و شتم اعضای انجمن اسلامی دانشگاه بیرجند می پردازند و از سوی دیگر دختران معصوم دانشجو که مورد تجاوز مهرورزانه عوامل حراست قرار می گیرند به اخراج از دانشگاه در صورت اطلاع رسانی تهدید می شوند.
در دانشگاه های ایران که به پادگان تبدیل شده اند، حتی تحمل برگزاری یک تریبون وجود نداشته و مناظره شادی صدر و رازینی در دانشگاه بوعلی به دلیل تهدیدات امنیتی لغو می گردد و در سویی دیگر نیز دانشکده خبر پاتوق اقتدارگرایان می شود تا دانشجویانش به تحصیل دروس خبرنگاری و روزنامه نگاری از نوع ویژه کیهانی بپردازند.
همزمان با اعلام مرحله اول آزمون فوق لیسانس دانشگاه ها روابط عمومی تحکیم وحدت بار دیگر اعلام می کند برخی فعالین دانشجویی ستاره دار شدند و خبرها از استفاده سازمان سنجش از به اصطلاح «نرم افزار تقلب یاب» برای محروم کردن دانشجویان منتقد از ادامه تحصیل حکایت دارد و در انتهای هفته نیز ابعاد تازه محروم کردن دانشجویان منتقد در آزمون کارشناسی ارشد مشخص می شود.
اواخر هفته نیز همزمان با سالگرد دستگیری احسان منصوری بود. یکی از سه دانشجوی پلی تکنیک که قربانی اعتراض دانشجویان پلی تکنیک به نمایندگی از اکثریت مردم ایران به احمدی نژاد شد؛ موضوعی که عباس عبدی معتقد است در پی آن بدترین ناجوانمردی در حق سه دانشجوی پلی تکنیک صورت گرفت. همچنین در نشست کمیته پیگیری بازداشتهای خودسرانه در سالگرد بازداشت سه دانشجوی دانشگاه امیرکبیر مادران سه دانشجوی به وضعیت فرزندشان اعتراض کردند و از عدم استقلال قوه قضائیه گفتند.
در آزادترین کشور دنیا خبرنامه امیرکبیر برای چهارمین بار هم زمان با واکنش دادگستری به یکی از اخبار این سایت فیلتر شد که بیش از پیش موید خبر فشارهای وارده از سوی نیروهای امنیتی دولت نهم به دستگاه قضایی برای صدور حکم سنگین برای این سه دانشجو می باشد. معلوم نیست چگونه است که در این آزادترین کشور دنیا تاب تحمل یک خبرنامه دانشجویی وجود ندارد.
اما با وجود تمام این فشارها دانشجویان همچنان فعال و زنده اند و به مناسبت پایان تعلیق انجمن اسلامی جشن برگزار می کنند؛ چرا که دانشجویان هنوز امید دارند و علیرغم پرونده های متعدد قضایی برای دانشجویان شورای مرکزی دفتر تحکیم آنها در نامه سرگشاده خطاب به احمدی نژاد صریحا انتقاد می کنند و خواستار حضور وی در نشست سالانه شان می شوند تا به گفتگو با وی خیزند و سیاست های وی را مورد سوال و انتقاد قرار دهند و به مانند نریمان صطفوی – نائب دبیر انجمن اسلامی امیرکبیر – بگویند: دولت در تزریق وحشت در دانشگاه ها ناکام مانده است و به مانند مجمع عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی سهند بگویند: آخرین سنگر آزادی در دستان دانشجویان است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.