خط فقر در تهران؛ 400 هزار تومان
پیک ایران : حسین راغفر مشاور وزیر رفاه در امور تامین اجتماعی در گفت وگو با ایسنا نتایج مطالعات انجام شده درباره خط فقر به تفکیک استان ها را تشریح کرد.او گفت؛ درحالی که بررسی خط فقر به تفکیک استان ها نشان می دهد یک خانوار 5 نفره شهری در استان تهران برای خروج از خط فقر، حداقل نیازمند ماهانه400 هزار تومان و یک خانوار در استان سیستان و بلوچستان به عنوان پایین ترین رتبه درآمدی برای خروج از فقر، نیازمند ماهانه 171 هزار و 856 تومان در سال 83 بوده است، وزارت رفاه، خط فقر مناطق شهری و روستایی در سال 84 را به ترتیب162 و 130 هزار تومان اعلام کرد.
راغفر، در پاسخ به علل وضعیت موجود و بی نصیب ماندن فقرا از بهبود شرایط، به آماری از توزیع درآمد در کشور اشاره کرد و گفت؛ متأسفانه داده های جمع آوری شده در خصوص مصرف خانوارها از کیفیت کافی برای ارائه تصویر واقعی از وضعیت توزیع درآمد در ایران برخوردار نیست و به همین دلیل ممکن است داده های جمع آوری شده واقعیت را منعکس نکند و تعداد فقرا بیشتر از این میزان باشد.
وی با اشاره به آخرین نتایج اندازه گیری فقر و تعیین خط فقر با استفاده از مفهوم فقر مطلق در طول سالهای 1369 تا 83 گفت؛ تعداد فقرا از 8/38 درصد در مناطق شهری و 47 درصد در مناطق روستایی در سال 69 به 29 درصد در مناطق شهری و 8/43 درصد در مناطق روستایی در سال 73 (پایان برنامه اول توسعه) کاهش یافته است.وی افزود؛ خط فقر برای استان کردستان 216 هزار تومان، فارس 244 هزار و 584 تومان و اصفهان 283 هزار و 611 تومان تعیین شده است.
مشاور وزیر رفاه در امور تأمین اجتماعی با تحلیل وضعیت فقر در ایران اظهار می کند؛ بررسی سیاست های رفاهی در دنیا و ایران نشان می دهد تدوین چارچوب نظری برای سیاست های فقرزدایی در ایران ضروری است. راغفر با بیان این که فقرزدایی، یک شبه قابل حل نیست، افزود؛ آینده نگری به این معناست که برای فقرزدایی خانواده های فقیر باید به کودکان و فرزندان این خانوارها اولویت داده شود تا در آینده، این فرزندان نیز صاحب خانوارهای فقیر نباشند؛ اما سیاست های ما نوعا به این شکل نبوده است.
مشاور وزیر رفاه در امور تأمین اجتماعی با تاکید بر لزوم پیشگیری از تولید فقر و بهبود وضعیت زندگی گروه های در معرض فقر به خبرگزاری دانشجویان ایران گفت؛ بسیاری از خانواده ها بر اساس محاسبات جزء خانوارهای فقیر محسوب نمی شوند؛ ولی با کوچکترین بحران مانند نیاز به درمان یا فوت سرپرست به زیر خط فقر می روند بنابراین سیاست ها باید به گونه ای باشد که این طبقات را در برگیرد و آنها را حمایت کند.
به اعتقاد وی، سیاست هایی مانند ارائه سهام مستقیم به فقرا از نوع سیاست های متداول است که به فقر زدایی کمک نمی کند؛ بلکه ایجاد صندوقی که افراد در معرض آسیب جدی را در مواقع بحران کمک کند، تاثیر بیشتری در فقرزدایی دارد.
پیام برای این مطلب مسدود شده.