05.06.2008

با انتقاد شدید از رسانه‌ها و هشدار به آن‌ها، دفاعیات جدید مشاور احمدی‌نژاد: ۳ برابر دولت‌های قبل و بعد انقلاب کار کرده‌ایم

شهاب‌نیوز ـ «علی اکبر جوانفکر» مشاور مطبوعاتی محمود احمدی‌نژاد که اخیراً روزهای پرکاری را برای دفاع از دولت پشت سر گذاشته است، طی گفتگویی با خبرنگاران در مشهد به شدت از عملکرد رسانه‌های کشور انتقاد کرد چرا که به اعتقاد او «فعالیت‌های دولت را به نحو مطلوبی به گوش مردم نمی‌رسانند». وی همچنین مدعی شد که «در دولت نهم سه برابر دولت‌های قبل و بعد از انقلاب کار شده است» و توقیف سه‌روزه خبرگزاری فارس را درس عبرتی برای این خبرگزاری و دیگر رسانه‌ها خواند تا به «صحت اخبار» خود درباره دولت توجه کنند.

بر اساس گزارشی که ایسنا مخابره کرده است؛ جوانفکر در جمع خبرنگاران در مسجد «حجت ‌ابن ‌الحسن» شهر مشهد درباره وضعیت اقتصادی کشور و برنامه‌های دولت گفت: برنامه‌های اقتصادی دولت در حال پیگیری است، در یکی دو سال ابتدایی دولت وضعیت اقتصادی را کنترل کرد ولی بعداً به مشکلاتی نظیر تورم جهانی و جنگ روانی در داخل برخورد كرد، این جنگ روانی کمک کرد تا بی‌ثباتی در وضعیت قیمت‌ها ایجاد شود.

مشاور مطبوعاتی دکتر احمدی‌نژاد با اشاره به این‌که «سال گذشته بیش از 20 میلیارد دلار صادرات انجام شده که بسیار بی‌نظیر است» اظهار كرد: این اقتصادی که با دنیا در حال مبادله است به طور مستقیم از اقتصاد جهانی تاثیر می‌گیرد و خود را در بازار نشان می‌دهد.

وی ابراز عقیده کرد: در سه سال گذشته در ایران ثروت ایجاد شده است؛ به معنی این‌که دولت سرمایه‌های خود را در کل کشور به کار گرفته است، در صورتی كه در گذشته این ثروت در جا و در دست عده‌ محدودی بود.

جوانفکر افزود: در دولت نهم سه برابر دولت‌های قبل و بعد از انقلاب کار شده و در حوزه‌های مختلف دارای جهش بودیم به طوری که در بحث سیمان به زودی تولید آن به 55 میلیون تن افزایش خواهد یافت و نزدیک به 40 درصد افزایش تولید خواهیم داشت.

وی گفت: جهش‌های دولت نهم در حوزه‌های مختلف اصلا قابل مقایسه با گذشته نیست و پول را وارد چرخه زندگی مردم کرده‌ایم. کاهش سود بانکی به معنی افزایش سرمایه‌گذاری در کارهای تولیدی است و این اتفاق افتاد که سرمایه‌های مردم به سمت کارهای اساسی هدایت شد، در گام بعدی نرخ بانکی تک رقمی می‌شود.

مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد با تاکید بر این‌که «در کشور ثروت ایجاد شده و در پی آن تورم ایجاد می‌شود» گفت: تورم فی‌ نفسه بد نیست و برخی تورم‌ها خوب و برخی تورم‌ها بد است. تورم در کارهای لوکس اشکالی ندارد، تورم جایی بد است که به اقلام مورد نیاز مردم مربوط می‌شود که در این زمینه دولت تلاش می‌کند كاهش یاید.

وی ادامه داد: در بحث پودر لباسشویی دولت ورود نداشته است، احتکار عده‌ای، کمبود مصنوعی و افزایش قیمت را در پی داشت و دولت با این وضع، سوبسید این كالا را برداشت تا در جای دیگر مورد استفاده قرار دهد، به زودی بازار از انواع پودرهای شوینده پر خواهد شد.

توقیف خبرگزاری فارس؛ عبرتی برای بقیه!
جوانفکر در پاسخ به سوالی درباره توقیف سه روزه خبرگزاری فارس گفت: در پنج روز گذشته در تهران نبودم ولی از طریق SMS مطلع شدم که خبرگزاری فارس گزارشی را مبنی بر این ‌که پرویز داوودی جانشین مظاهری در بانک مرکزی شده، ارسال كرده است كه در پی این خبر طی سه روز به حالت تعلیق درآمده است.

وی گفت: در این ماجرا به مساله صحت خبر توجه نشده و این اقدام به طور ذاتی به اعتبار آن خبرگزاری آسیب رساند، البته برای هر رسانه‌ای این اتفاق رخ دهد، توقیف در پی خواهد داشت. این برخورد یک تجربه جدید و درس عبرتی برای این خبرگزاری در عرصه رسانه شد که ضعف خود را شناسایی کند و دیگر آن را تکرار نکند و پیامی كه برای جامعه رسانه‌ای کشور دارد این است که با مراقبت بیشتر، به اصل صحت توجه بیشتری کنند.

رسانه‌های و فعالیت‌های دولت
مشاور مطبوعاتی در این زمینه هم احمدی‌نژاد گفت: فعالیت‌های دولت به نحو مطلوب به گوش مردم نمی‌رسد؛ بنابراین روابط عمومی‌ها را فعال کرده‌ایم. طیف کمی از رسانه‌ها اقدامات دولت را منعکس می‌کنند و بخش صدا و سیما نیز فعالیت آن‌چنانی ندارد و در اختیار دولت نیست و در برخی موارد آسیب‌زننده است.

جوانفکر افزود: در دوره اصلاحات شاهد رشد روزافزون و توسعه كمی روزنامه‌ها بودیم، ولی در عمق توسعه‌ای نداشتیم؛ چراكه اهداف سیاسی را دنبال می‌کردند، این مشکل از همان زمان ریشه‌دار و عمیق‌ شد، به همین دلیل گاهی شاهد پیدایش روزنامه‌هایی بوده و هستیم که دغدغه کار حرفه‌ای ندارند.

وی در عین حال خاطرنشان كرد: قانون اساسی آزادی مطبوعات را تضمین کرده است، به طوری که بتوانند در اطلاع‌رسانی به صورت شفاف وظیفه خود را انجام دهند و واقعیت‌ها و حقایق را منتقل و از حقوق مردم دفاع کنند. این هدف قانونگذار بوده است ولی وقتی جریانات سیاسی در رسانه نفوذ می‌کنند، اولین اتفاقی که رخ می‌دهد، این اصل قانون اساسی نقض می‌شود؛ چراكه خبرنگار و رسانه از دریچه تنگ حزب به پدیده‌ها می‌نگرند، به طوری كه آن چیزی از واقعیت‌ها را منعکس می‌کنند که حزب به آن تکیه می‌کند و آن‌چه را که نباید ببیند، نمی‌بیند و انعکاس نمی‌دهد. رسانه حزبی نگاه حزبی دارد و از موضع منافع حزبی به جامعه می‌نگرد و آن‌چه که به جامعه منتقل می‌شود، بخشی از واقعیت یا جعل آن است.

وی درباره آسیب‌های دیگر ورود احزاب به رسانه‌ها گفت: در این‌گونه رسانه‌ها چون دغدغه کار حرفه‌ای وجود ندارد، از زمان بستن صفحات روزنامه تا زمان رسیدن به دست خوانندگان 13-12 ساعت زمان می‌برد و زمانی که روزنامه به دست خواننده می‌رسد مطالب تازه‌ای به آن‌ها منتقل نمی‌شود. هیچگونه رقابتی در این رسانه‌ها و مطبوعات برای اطلاع‌رسانی جامع، کامل و تازه‌تر به مردم وجود ندارد، در حالی که در دنیا و کشورهایی که رسانه‌ها پیشرفته‌تر هستند، رقابت جدی وجود دارد و از منابع اطلاعاتی می‌خواهند تا به صورت اختصاصی در اختیار آن‌ها باشد، ولی برای برخی رسانه‌های ما چون این رقابت وجود ندارد، از موضع طلبکارانه توقع اطلاع‌رسانی از سوی منابع اطلاعات را دارند و این به معنای آسیب است.

مشاور مطبوعاتی رییس‌جمهور ادامه داد: عده‌ای از روزنامه‌ها و رسانه‌ها مدعی هستند که چرا بخش دولتی به آن‌ها آگهی تبلیغاتی نمی‌دهد. بحث این است که در دنیای امروز برای جلب و جذب آگهی تبلیغاتی بهترین اطلاعات باید ارائه شود تا احساس شود که رسانه حرف تازه‌ای برای گفتن دارد، در ایران این‌گونه نیست و برخی آگهی‌دهنده را تحت فشار قرار می‌دهند.

وی در ادامه درباره راهکارهای رفع این آسیب‌ها گفت: راهکار دستوری نیست که دولت دستور دهد، سپس اصلاح شود، دیکته نمی‌توان کرد، از درون خود رسانه باید خیزش و اراده‌ای صورت گیرد. در گذشته چندین مرتبه از اصحاب رسانه خواسته‌ایم كه آسیب شناسی و برای برون رفت از مشكلات راه حل ارائه کنند.

وی در عین حال گفت: تنها راه حل این است که احزاب و گروه‌های سیاسی باید رسانه‌ها را به حال خود رها کنند و باید این اتفاق رخ دهد تا رسانه وظیفه ذاتی خود را انجام دهد، ولی تا زمانی که رسانه تحت نفوذ جریانات سیاسی و سوءاستفاده احزاب است، امیدی به اصلاح وضع موجود نخواهد بود.

سایت‌های اینترنتی
جوانفكر در پاسخ به سوالی درباره ساماندهی سایت‌های اینترنتی اظهار داشت: وزارت ارشاد طرح ساماندهی سایت‌ها را تدوین کرده تا این مساله را قانومند کند و از همه دعوت کرده است تا موقعیت خود را اعلام کنند، این هدف بود و اکنون نیز در حال پیگیری است، فعلا نقصی به آن نمی‌توان گرفت.

وی با اشاره به این‌که «سایت‌های رسمی دولت یکی سایت ریاست جمهوری و دیگری سایت سخنگوی دولت است» خاطرنشان کرد: سایت‌های دیگر ربطی به دولت ندارد و موضع دولت تنها در این سایت‌ها اعلام می‌شود. البته منبع خبری خبرگزاری‌هایی است که از سوی دولت مجوز گرفته‌اند و سایت‌های دیگر منبع خبری محسوب نمی‌شوند و این خود نوعی نابسامانی است.

آیا دولت نهم تبلیغات نمی‌کند؟
جوانفكر گفت: این دولت از روز اول آستین‌ها را بالا زده و در حال کار است و وارد مجادلات سیاسی ـ چیزی که در گذشته باعث فرصت‌سوزی شد ـ نشده است. امیدواریم با همین روحیه به اهداف خود برسد، دولت در انجام کارهای تبلیغاتی ناتوان است و به سمت کار گرایش دارد تا گفتن. آدم حرف بزن در دولت کم است، بر خلاف دولت گذشته که حرف بزن زیاد داشت این دولت حرف بزن و سخنگو کم دارد.

وی ادامه داد: امیدواریم در سایه همکاری از سوی مجلس بتوانیم گام‌های بلندی را در حوزه اقتصاد برداریم و مجلس هشتم در انجام وظایف خود کارهای نظارتی را افزایش دهد.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه مطبوعاتی مهمترین کار این است که به سمت اصلاح وضع کنونی حرکت کنیم و مجلس هشتم نیز در این رابطه کمک کند تا معضل چنبره احزاب بر رسانه‌ها را حل کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates