13.06.2008

بهت و حیرت از بخشنامه ها و دستور العمل های ازدواج اجباری

عصرایران: برخی مسوولان حرف های خوبی می زنند و می خواهند کار خوب انجام دهند اما چون راهکار آن را نمی دانند کار هایشان احمقانه از آب در می آید…اخیرا یک بخشنامه با همین موضوع برای من ایمیل شده بود و وقتی که من آن را دیدم خندیدم و گمان کردم ساختگی است و به عنوان طنز ارسال شده است!…ما در کمیسیون فرهنگی مسوولان مربوطه را احضار خواهیم کرد و دراین باره از انان سوال می کنیم.
عصرایران: خبرنگار عصرایران تلاش کرد نظر تعدادی از مسوولان را پیرامون بخشنامه هایی که اخیرا از سوی برخی سازمان ها و دستگاه ها تحت عنوان ترویج ازدواج صادر شده جویا شود که اکثر آنان با خنده و بهت نسبت به این بخشنامه ها و دستورالعمل ها واکنش نشان دادند.

موسی قربانی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که به نظر شما صدور این نوع بخشنامه ها در جهت اجبار کارمندان به ازدواج اجباری اثرات منفی ندارد بیان داشت: مگر این موضوع واقعیت دارد؟ چون اخیرا یک بخشنامه با همین موضوع برای من ایمیل شده بود و وقتی که من آن را دیدم خندیدم و گمان کردم ساختگی است و به عنوان طنز ارسال شده است!

نماینده مردم قائنات در مجلس هشتم یادآور شد: البته حال که مشخص شده این موضوع واقعی است باید اذعان کرد که در برخی مشاغل بر اساس مقتضیات آن شغل ضروری است که تاهل به عنوان شرط استخدام باشد اما این به این معنا نیست که در آغاز هیچ شرطی گذاشته نشود بعد از استخدام کارمندان را به انجام ازدواج مجبور کنند.

قربانی ادامه داد: البته اگر مسوولان می خواهند ازدواج را ترویج کنند باید با تشویق، کارمندان را به انجام ان ترغیب کنند و اگر در این رابطه اجباری صورت بگیرد حتما کار بدی است.

شهریار مشیری نیز در واکنش به این بخشنامه ها که تا کنون در برخی دستگاه ها نمونه های ان صادر شده اظهار داشت: نویسنده این نوع بخشنامه ها گویا فکر ندارد چون شاید آقایان بتوانند در مدتی مشخص ازدواج کنند اما خانم های مجرد که دیگر نمیتوانند مجبور شوند در یک مدتی حتما ازدواج کنند و نمیتوان به انان گفت در خیابان به دنبال شوهر راه بیافتند!

نمیانده مجلس هفتم مردم بندر عباس اضافه کرد: شرط ازدواج می تواند قبل از ازدواج مورد توافق قرار گیرد اما بعد از استخدام الزام پرسنل به ازواج تحمیلی خنده دار است.

وی با اشاره به اینکه باید بالای این نوع بخش نامه ها نوشته شود ” بخوانید و بخندید” تاکید کرد: اگر مسوولان دلشان به حال جوانان سوخته و میخواهند برای ازدواج آنان کاری کنند بیایند حقوق آنان را در صورت ازدواج افزایش دهند و یا به آنان در صورت متاهل شدن خانه سازمانی بدهند یعنی با ابزار تشویقی، نه اینکه بیایند و با تهدید به اخراج جوانان را تحت فشار قرار دهند چون ازدواج باید با آگاهی باشد و در صورت اقدام نسنجیده ان وقت شاهد افزایش طلاق و معضل های آن خواهیم بود.

مشیری با تاکید بر اینکه معضل ازدواج با بخشنامه حل نمی شود بیان داشت: این کار هم دنباله تصمیم های عجولانه و سیاست های غلط برخی مسوولان است که حرف های خوبی می زنند و می خواهند کار خوب انجام دهند اما چون راهکار آن را نمی دانند کار هایشان احمقانه از آب در میآید!

این عضو کمیسیون اموزش مجلس هفتم خاطر نشان کرد: اگر پیامبر گفته ازدواج سنت من است باید به این نکته توجه داشت که در زمان حکومت حضرت علی همه مسلمانان خانه داشتند و هیچ کس گرسنه نمیخوابید و این بخشنامه ها را علی(ع) میتوانست صادر کند نه این ها در این شرایط که جوانان نه کار دارند و نه خانه!

علی اصغر زارعی نماینده مجلس هشتم نیز با حیرت از شنیدن صدور این نوع بخشنامه ها با تکرار چند باره این عبارت که ” من باور نمی کنم” از رسانه ها نیز به خاطر دامن زدن به این موضوع انتقاد کرد و اظهار داشت: گذاشتن متن اسکن شده این بخشنامه در سایت ها مانند این است که یک انسان خل مسلکی در جایی زندگی کند و ما بیاییم و عکس اورا روی سایت بگذاریم!

عضو جریان رایحه خوش خدمت تاکید کرد: این جور تصمیم ها مقطعی است و منطقی هم ندارد و ما هم نباید فسفر های مغزمان را برای بحث درباره این مسائل صرف کنیم!

زارعی در ادامه در پاسخ به سوال عصرایران مبنی بر اینکه اگر جلوی این تصمیم ها گرفته نشود مشکلاتی برای جوانان شاغل ایجاد می شود اظهار داشت: مسیر مشخص است کسانی که با این بخشنامه ها ملزم به ازدواج شده اند میتوانند طبق قانون اساسی و طبق قانون شکایت کنند تا حقشان ضایع نشود.

وی اضافه کرد: ممکن است یک مسوولی در جایی اشتباهی کرده باشد ما نباید در رسانه ها به گونه ای رفتار کنیم که گویا همه مسوولان کار غیر خردمندانه انجام می دهند.

حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا میرتاج الدینی نمیانده مردم تبریز در مجلس هشتم نیز با تاکید بر اینکه این نوع بخشنامه ها سلیقه ای و بخشی است بیان داشت: بعید میدانم یک بخشنامه سراسری و یا کلی برای الزام کارمندان دولت به ازدواج وجود داشته باشد .

عضو هیئت رئیسه مجلس هشتم گفت: البته منطقی تر این است که اگر قرار است شرطی برای اشتغال کارمندان قرار داده شود این شرط قبل از استخدام باشد نه بعد از به کار گیری آنان و البته تاهل در مشاغل عمومی به هیچ وجه شرط استخدام نیست مگر در برخی مشاغل خاص که قانون الزام کرده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر موضوع بخشنامه ازدواج اجباری کارمندان برخی دستگاه ها جدی باشد ما در کمیسیون فرهنگی مسوولان مربوطه را احضار خواهیم کرد و دراین باره از انان سوال می کنیم.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates