17.06.2008

مطالعات ادعايي آژانس عليه ايران در خانه تاجر سوئيسي!

بازتاب: منابع غربي فاش کرده‌اند، منشأ طراحي ساخت بمب اتم توسط ايران كه در مطالعات ادعايي و گزارش‌هاي البرادعي در مورد برنامه هسته‌اي ايران به آن اشاره شده است، در خانه تينر در كشور سوئيس به دست آمده است.

پس از جنجال‌هاي گسترده رسانه‌هاي غربي بر اساس ادعاهاي عجيب و به دنبال آن، گزارش پراتهام آژانس انرژي اتمي، اکنون منابع غربي فاش کرده‌اند، منشأ ادعاي طراحي ساخت بمب اتم توسط ايران كه در مطالعات ادعايي و گزارش‌هاي البرادعي در مورد برنامه هسته‌اي ايران به آن اشاره شده است، در خانه تينر در كشور سوئيس به دست آمده است.

به گزارش سرويس بين‌الملل «تابناک» به نقل از روزنامه «نيويورك‌تايمز»، طراحي‌ها و كليه اسناد و مدارك ادعايي در مورد نقشه بمب اتم، اواخر سال 2006 در خانه يك تاجر سوئيسي کشف شده كه آنها را در يک كامپيوتر با ظرفيت 1000 گيگابايت نگهداري مي‌كرده است. اكنون دولت سوئيس اعلام كرده كه تحت نظارت بازرسان آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي، همه اين اسناد را امحا كرده و اكنون دادستان‌هاي سوئيسي سرگرم تحقيقات از اين خانواده هستند تا دريابند اين زنجيره قاچاق تجهيزات هسته‌اي چه ارتباطي با «عبدالقديرخان»، دانشمند پاكستاني داشته است.

پيش از اين، منابع آمريكايي پس از خلع يد برنامه هسته‌اي ليبي اعلام کرده بودند كه اطلاعات مربوط به ساخت بمب اتم و طراحي آن از طريق عبدالقديرخان به ايران و ليبي ارايه شده است، اما اطلاعاتي كه در سال 2006 با اسناد كشف‌شده در كامپيوتر خانواده سوئيسي به دست آمد، نشان مي‌دهد كه طراحي‌هاي بمب هسته‌اي براي ليبي و اسناد جديد تفاوت دارند.

بنا بر اين گزارش، هرچند ليبي براي طراحي بمب اتمي قديمي‌تر و حجيم‌تر كه حمل آن بسيار مشكل است، اقدام كرده بود، اما اسناد كشف‌شده در كامپيوتر نشان مي‌دهد حجم اين بمب اتمي بسيار كوچك بوده و پيشرفته‌تر از گذشته است و به راحتي بر روي كلاهك موشك‌هاي دوربرد و بالستيك نيز قرار مي‌گيرد.
در سال 2007، جورج تنت، رئيس سازمان «سيا» ادعا كرد، آنها بيش از يك دهه است كه به شبكه ادعايي عبدالقديرخان در زمينه قاچاق تكنولوژي هسته‌اي و سلاح هسته‌اي نفوذ كرده‌اند.

دولت سوئيس كه دو تن از پسران تينر را هم‌اكنون در زندان نگه داشته است، اين اطلاعات را در اختيار آمريكا قرار داده تا با همكاري آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و ادعاهاي ديگر در ارتباط با برنامه هسته‌اي ايران به كار ببرند و براي آنها مشخص شود كه آيا اين اطلاعات به ايران فروخته شده است يا خير.

اكنون ديويد آلبرايت، بازرس پيشين آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و رئيس كنوني انستيتو علوم و امنيت جهاني در واشنگتن مي‌گويد: اطلاعاتي كه از اين كامپيوتر به دست آمده، نشان مي‌دهد طراحي بمب هسته‌اي كه در كامپيوتر خانواده تينر به دست آمده، مشابه طراحي و ساخت بمب هسته‌اي پاكستان است و مي‌گويد: بازرسان آژانس، دولت پاكستان را در جريان اين موضوع قرار داده‌اند، اما دولت پاكستان قويا اعلام مي‌دارد كه عبدالقديرخان در اين موضوع هيچ دخالتي نداشته و به برنامه ساخت بمب اتمي در پاكستان دسترسي ندارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates