ابلاغ سیاست نظام اداری با هدف ‘آزاد کردن مردم’
خُسن آقا: فریبی دیگر در راه است، این هاشمی دزد یقینا میخواهد رژیم آخوندی را از خطر سرنگونی برهاند، وگرنه آخوند را چه به دموکراسی!
بیبیسی: اکبر هاشمی رفسنجانی در سخنانی در یک همایش دولتی با محور قرار دادن موضوع دموکراسی از ابلاغ مجموعه ای از سیاست های کلی نظام اداری با هدف “آزاد گذاشتن مردم” برای اداره امور کشور خبر داده است.
آقای رفسنجانی گفت این سیاست ها در مجمع تشخیص مصلحت به تصویب رسیده و به زودی از سوی رهبر جمهوری اسلامی ابلاغ خواهد شد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام این موضوع را روز چهارشنبه در همایش “دولت، نظام اداری و چشم انداز” در تهران اعلام کرد.
به گفته آقای رفسنجانی موضوع این سیاستگذاری تازه، افزایش دخالت مردم در امور کشور است اما وی جزئیاتی در مورد این طرح ارائه نکرد که سوالات متعددی در مورد ماهیت آن پدید می آورد.
با این حال او در سخنرانی خود بیش از هر چیز بر مفهوم دموکراسی تاکید کرد.
وی در مورد سیاست تازه گفت: “روح سياست های نظام اداری اين است که مردم را آزاد بگذاريم زيرا آنها بهتر می توانند مسايل را حل کنند.”
“براساس سیاست های نظام اداری بخش عمده ای از کارها در اختیار مردم خواهد بود… هیچ چیز نبايد به مردم تحميل شود، بايد خود آنان انتخاب کنند زيرا افکار عمومی کمتر اشتباه می کند.”
وی افزود: “آزاد کردن مردم و اراده آنان و میدان دادن به مردم در امور سیاسی از مهمترین اقداماتی است که باید انجام داد.”
وی همچنین تلویحا اذعان کرد که قانون اساسی در ایران به درستی اجرا نمی شود اما در عین حال به تعریف و تمجید از نظام جمهوری اسلامی پرداخت.
رئیس جمهور سابق ایران گفت: “اگر قانون اساسی به خوبی اجرا شود ایران دموکرات ترین کشور دنیا خواهد بود زیرا در جمهوری اسلامی، ما هیچ چیزی که به رای مردم نرسد نداریم.”
وی جای دیگری اشاره کرد که “اگر” روح قانون اساسی اجرا شود مردم همیشه در صحنه خواهند بود و افزود: “بر این اساس باید راهکاری برای پیاده کردن دقیق قانون اساسی بیابیم.”
وی همچنین بدون آنکه از کشور خاصی نام ببرد از نظام های دموکراتیک جهان تمجید کرد: “هر کشوری که به موازین دموکراسی وارد شده، پیشرفت کرده و هر کس گرفتار استبداد شده عقب مانده است.”
وی سپس بلافاصه به تمجید از نظام جمهوری اسلامی به عنوان نمونه خوبی از نمایش “قدرت مردم” پرداخت.
آقای رفسنجانی که به عنوان چهره ای توسعه گرا و عملگرا شناخته می شود پاییز گذشته نیز به طور تلویحی از سرکوب حرکت های دانشجویی انتقاد کرده بود.
وی اکتبر گذشته در زمانی که فشار دولت بر دانشجویان فعال افزایش یافته بود گفت “باید فضایی در دانشگاه ها ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند با خیال راحت مسائل خود را مطرح کنند.”
وی در آن مورد نیز بر حرکت بشر به سوی آزادی و دموکراسی تاکید کرد و گفت: “افکار مردم نمی تواند تحت حکومت های دیکتاتوری حبس شود.”
هرچند آقای رفسنجانی قانون اساسی جمهوری اسلامی را بهترین وسیله برای بدل کردن ایران به یک دموکراسی برجسته عنوان کرده است اما در دوران اصلاحات بسیاری از منتقدان علنا این سند را مانع اصلی حرکت به سوی تحولات در حکومت می دانستند.
در پاییز سال 1383 حتی حرکتی برای برگزاری همه پرسی در ایران جهت تغییر قانون اساسی به راه افتاد که به گفته ناظران به دلیل عدم وجود امکانات لازم برای عملی کردن این کار به جایی نرسید.
محسن سازگارا از منتقدین سرشناس حکومت دینی ایران که خود زمانی از مقام های حکومت بود، آن زمان گفت که مردم در سال های اخیر خواسته های خود را با شرکت یا عدم شرکت در انتخابات نشان دادند اما به دیوار قانون اساسی برخوردند.
با این حال محمد خاتمی رئیس جمهور سابق ایران که تنها جنبش اصلاحات بعد از انقلاب اسلامی را هدایت کرد شدیدا به قانون اساسی جمهوری اسلامی وفادار بود و با تغییر آن مخالفت می کرد.
آقای رفسنجانی اما در سخنانش بر لزوم اصلاح جامعه توسط خود مردم تاکید کرد: “هر وقت زنجيرهای استبداد از دست و پای مردم باز شد، مردم خود جامعه را اصلاح کرده و پيشرفت کرده اند اگر مردم در بالای سر خود شمشيری نبينند و در فضای امن فکر کنند و تصميم بگيرند بسياری از مسايل حل می شود.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.