26.06.2008

کنفرانس بین‌المللی آب در سنگاپور خشکسالی جهان را تهدید میکند

دویچه وله : مدیریت کارآمد منابع آب جهان، یکی از مهمترین وظایف دولت‌هاست.
در این روزها، سنگاپور میزبان برگزاری کنفرانس بین‌المللی آب است که در آن ۵ هزار کارشناس و وزیر از ۶۰ کشور جهان شرکت دارند. طبق گزارش کارشناسان، بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان از دسترسی به آب سالم محروم‌اند.

مشکل آب جهان، تنها به محرومیت یک میلیارد و یکصد‌هزار انسان از آب آشامیدنی سالم محدود نمی‌شود. سطح آب ‌مناطقی مثل پاکستان، هند، چین و ایالات متحده آمریکا نیز، سالانه یک‌متر پائین‌تر می‌رود. این امر، بخش عمده جهان را به کم‌آبی بیشتر و حتی خشکسالی تهدید می‌کند.

۲۰۰ میلیون نفر آب لوله کشی را نمی‌شناسند

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: دشواری‌های تامین آب سالم، بیش از همه در کلان‌شهرهای آسیا و آفریقا خودنمایی می‌کند که با شتاب در حال گسترش هستند.پژوهش‌های بانک توسعه آسیا نشان می‌دهد که تنها در این قاره ۷۰۰ میلیون نفر به آب بهداشتی سالم دسترسی ندارند و علاوه بر این، ۲۰۰ میلیون نفر هم اصلا آب لوله کشی شده را نمی‌شناسند. نخست وزیر سنگاپور هنگام گشایش کنفرانس بین‌المللی آب، با تکیه بر افزایش جمعیت جهان، مدیریت کارآمد منابع آب جهان را، یکی از مهمترین وظایف دولت‌ها دانست.

او گفت: «اگر در گذشته تامین آب‌آشامیدنی مشکل بود، اکنون، با سرعتی که توسعه آفریده، این امر بسیار دشوارتر شده است. دسترسی به منابع آب، همواره برای شهرها و کشورهای بیشتری به یک مسئله امنیتی و عامل بالقوه تنش تبدیل می‌شود.»

براساس محاسبات پروفسور “آندره بنه دک” محقق کانادائی برجسته در زمینه‌ی آب، بحران آب‌آشامیدنی جهان، بسیار عمیق‌تر از آن شده است که اغلب کارشناسان تخمین می‌زنند. اگر روش مصرف آب بهبود نیابد، بسیاری از کشاورزان تمام قاره‌ها، در آینده توانائی تولید مواد غذائی کافی را نخواهند داشت. او، در کنفرانس سنگاپور هشدار داد که تنها با سرمایه گذاری سنگین در منابع آب، می‌توان مانع کمبود پایدار مواد غذائی شد.

موفقیت عربستان در صرفه‌جوئی

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: تنها در قراه‌ی آفریقا، ۷۰۰ میلیون نفر به آب بهداشتی سالم دسترسی ندارند.رئيس آژانس تبدیل آب شور عربستان سعودی به کنفرانس سنگاپور گزارش داد که کشورش توانسته است با آب‌بندی لوله‌ها و آموزش مردم برای صرفه‌جوئی، ۴۰ تا ۵۰ درصد از مصرف آب خود بکاهد. او گفت که دستگاه‌های مخصوص صرفه‌جوئی به صورت رایگان میان مردم توزیع شد، اما کاهش مصرف آب، تنها ظرف دو‌هفته این سرمایه‌گذاری را جبران کرد.

علاوه بر یک میلیارد و یکصدهزار انسانی که به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند، بر اساس محاسبات کارشناسان، ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان دارای توالت نیستند و ۵۰ درصد بیماری‌هائی که منتهی به بستری شدن بیمار می‌شوند، ریشه در مصرف آب آلوده دارند. همین بررسی‌ها حاکی از آن است که یک میلیون و ۸۰۰ هزار کودک، هرسال قربانی اسهالی می‌شوند که برانگیزنده آن، نوشیدن آب غیربهداشتی است.

تا ۲۰۳۰ دو سوم جمعیت جهان شهرنشین می‌شوند

دشواری‌های تامین آب سالم، بیش از همه در کلان‌شهرهای آسیا و آفریقا خودنمایی می‌کند که با شتاب در حال گسترش هستند. سازمان ملل‌متحد پیش‌بینی می‌کند که تا پایان سال جاری میلادی، جمعیت شهرهای جهان بیش از مناطق روستائی خواهد شد و تا سال ۲۰۳۰، شهرنشینان دوسوم جمعیت جهان را تشکیل خواهند داد.

با توجه به این واقعیات بود که “تومی که” رئيس کنفرانس آب سنگاپور در مراسم گشایش آن گفت: «انسان‌ها باید از نو بیاموزند که زندگی و رفتار خود را با طبیعت هماهنگ کنند.»

Bernd Musch-Borowska / رادیو دویچه وله

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates