03.07.2008

بیان نظرات رهبر ایران توسط ولایتی در لیبراسیون

بی‌بی‌سی: در مطلبی که امروز، دوم ژوئیه ۲۰۰۸ همزمان در سه روزنامه لیبراسیون فرانسه، لوتام سوئیس و لا رپوبلیکا ایتالیا چاپ شد، علی اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی در امور بین الملل خاطرنشان می کند که از نگاه آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، قدرت تسلیحاتی، امنیت به ارمغان نمی آورد، چرا که تجربه برخی از کشورهایی که قدرت تسلیحاتی بالایی دارند و حتی اتمی هستند، نشان می دهد که این تسلیحات نمی توانند فقدان امنیت سیاسی و اجتماعی را جبران کنند.

به نوشته لیبراسیون، این مطلب را وزیر اسبق خارجه جمهوری اسلامی به برنارگتا (Bernard Guetta)، یکی ازدوستان فرانسویش پیشنهاد داده بود، “به شرط آنکه قبلا نوشته شده باشد و عینا چاپ شود، چیزی که، به توضیح آقای گتا در لیبراسیون، نمیتوانست قابل قبول باشد”.

سرانجام، پس از گذشت مدتی و مقداری “چانه زنی”، برسر کوتاه کردن مطلب، قرارمی شود این نامه منتشر شود.

آقای ولایتی در مطلب خود پس از تعریف و معرفی آقای خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی و تشریح شخصیت، مقام، وظایف و مسئولیت های او می گوید “رهبر، با وجود برخورداربودن از اختیاراتی که قانون به او داده، تنها در موارد بسیار مهم و حساس بطور مستقیم دخالت می کند”.

آقای ولایتی خاطرنشان می کند که در ملاقاتها با سران کشورها، آقای خامنه ای، مانند آقای خمینی، “نمونه های جدی حضور سیاسی و قانونی رهبری ایران را درعرصه دیپلماسی کشور نشان داده است”.

نامه “شخصی” آقای ولایتی با این جمله شروع می شود: “یک خارجی اخیرا از من می پرسید چه کسی در ایران رهبری می کند؟ پاسخ روشن است: اگر مربوط به مسائل راهبردی اساسی باشد، (مسئول) رهبر است، که قانون اساسی این اختیار را به او می دهد”.

به گمان برخی از ناظران فرانسوی، یکی ازدلایل نوشتن این مطلب برطرف کردن نگرانی هائیست که در خارج از ایران درباره وضع آقای خامنه ای از یکسو و از سوی دیگر به چالش گرفته شدن قدرت او از سوی آقای احمدی نژاد، رئیس جمهور”تندرو”، پیدا شده است.

نامه همچنین نشان می دهد که سخنان “خشن” رئیس جمهور ایران بر ضد اسرائیل و آمریکا، مانند “محو اسرائیل از صحنه گیتی” و غیره چندان مورد قبول رهبر ایران نیست.

در رابطه با مساله هسته ای، آقای ولایتی می نویسد از دیدگاه رهبر، “دانش اتمی صلح آمیز کنونی کشور به عنوان میراث نسل انقلاب برای آیندگان به عنوان یک دستاورد ملی و با اهداف صلح آمیز تضمین شده، باید باقی بماند”، و در مورد مشکل مناطق فلسطینی، موضوعی که “رهبر هرگز فراموش نکرده”، یک انتخاب “دموکراتیک” برای تعیین حق سرنوشت سیاسی همه مردم اصلی فلسطین” را پیشنهاد می دهد، انتخابی که “همه، اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی در آن آزادانه شرکت کرده و نتیجه اش مورد احترام و پذیرش خواهد بود”.

به گفته آقای ولایتی که شانزده سال وزیر خارجه ایران بود، “در تمام این مسایل، عمل رهبر ایران بر این اعتقاد استوار بوده که حفظ صلح جهانی تنها از راه شناختن حق حاکمیت تمام کشورها براساس احترام به مرزهای بین المللی می گذرد”، نکته ای که به برداشت مفسران فرانسوی “بسیار دور از تهدیدات و سخنان تند رئیس جمهور احمدی نژاد قرار دارد.

“درتمام این سالها، شخصیت رهبر، شهامت، شجاعت، و احساس مسئولیت و قدرت تصمیم گیری باعث تحکیم و تقویت تقش منطقه ای و بین المللی ایران شده، و توانسته ایران را تبدیل به یک شریک موثر در امنیت منطقه و جهانی بنماید و میل دارد که ایران این نقش را به گونه همیشگی بازی کند”.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates