12.07.2008

هشدار باستان‌شناسان به اظهارات جنگ طلبانه نسبت به ايران

خبرگزاری میراث فرهنگی :
بيش از 500 باستان شناس مشهور جهان با شرکت در ششمين کنگره باستان شناسي که امسال در کشور ايرلند برگزار شد، طي بيانيه‌ايي نسبت به اظهارات جنگ طلبانه عليه ايران هشدار دادند. آنها اعلام کردند چنين اقداماتي نه تنها مقبوليت عمومي نخواهد يافت كه حتي در بين باستان شناسان و حتي مردم عامه هم با استقبال روبرو نخواهد شد.
بخشي از نقش برجسته هاي کاخ آشور باني پال در نينوا

خبرگزاري ميراث فرهنگي_ گروه ميراث فرهنگي_ ششمين کنگره جهاني باستان شناسي در حالي به کار خود پايان داد که شرکت کنندگان در آن طي بيانيه‌اي مخالفت خود را با هر گونه برخورد نظامي عليه ايران اعلام کردند.

“حسن فاضلي نشلي”، رئيس پژوهشکده باستان شناسي کشور در اين باره به CHN گفت: «ششمين کنگره باستان شناسي جهان که هر 4 سال يکبار برگزار مي شود، در حالي پايان يافت که شرکت‌کنندگان در اين کنگره طي بيانيه ايي حمله احتمالي به ايران را به شدت محکوم کردند.»

در اين کنگره که امسال به ميزباني کشور ايرلند برگزار شده بود، 500 باستان شناس مشهور جهان شرکت کرده بودند که اين بيانيه مورد تاييد تمامي آن ها بوده است.

در اين بيانيه آمده است: «ششمين كنگره باستان شناسي جهاني مخالفت خود را با هر گونه برخورد نظامي عليه ايران از سوي امريكا و يا هر كشور ديگري اعلام مي‌كند. چنين حركتي قطعا پيامدهاي فاجعه برانگيزي براي ميليون ها نفر به دنبال خواهد داشت و به شكل جدي ميراث فرهنگي ايران و خاورميانه را به خطر خواهد انداخت.»

فاضلي گفت: «حمله آمريکا به عراق که علاوه بر کشته شدن انسان‌ها تخريب آثار تاريخي و سرمايه‌هاي فرهنگي جهان را در پي داشت، از جمله نمونه‌ها و پيامدهاي جنگ آمريکا و عراق بود که فجايع بزرگي چون تخريب اماکن متبرکه و امامزاده ها را توسط تروريست‌ها به دنبال داشت.»

وي همچنين CHN گفت: «از جمله فجايع حمله به عراق، تخريب مناره‌هاي شهر تاريخي سامره بوده که به شهر مناره ها شهرت داشته و اکنون بخش اندکي از آن باقي مانده است.»

از ديگر تخريب‌هاي ميراث بشري در حمله آمريکا به عراق مي‌توان به تخريب بناها و آثار به جاي مانده از آشوري ها، تخريب تپه هاي شهر باستاني بابل، عبور تانک ها از روي تپه هاي تاريخي و نصب پدافند هوايي روي آن‌ها اشاره کرد.

در بيانيه ششمين کنگره باستان شناسي، در ايرلند، همچنين با محکوم کردن جنگ طلبان آمده است: « استنكاف جهاني باستان شناسان و ديگر گروه هاي علمي و پژوهشي قطعا اين پيام را به جنگ افروزان خواهد رساند كه چنين اقداماتي نه تنها مقبوليت عمومي نخواهد يافت كه حتي در بين باستان شناسان و حتي مردم عامه هم با استقبال روبرو نخواهد شد.»

از ديگر فجايع مربوط به تخريب آثار تاريخي در زمان جنگ مي‌توان از تخريب بخشي از مسجد جامع اصفهان در حمله موشکي عراق و همچنين تخريب مجسمه هاي عظيم بودا در شهر باميان ياد کرد

متن کامل بيانيه به اين شرح است:
«ششمين كنگره باستان شناسي جهاني مخالفت خود را با هر گونه برخورد نظامي عليه ايران از سوي امريكا و يا هر كشور ديگري اعلام مي‌كند.

چنين حركتي قطعا پيامدهاي فاجعه برانگيزي براي ميلون ها نفر به دنبال خواهد داشت و به شكل جدي ميراث فرهنگي ايران و خاورميانه را به خطر خواهد انداخت.

هر گونه اختلاف كشورها با ايران مانند ديگر كشورها بايد با استفاده از ابزار و راه حل‌هاي صلح آميز و ديپلماتيك حل و فصل شود.

كنگره باستان شناسي همچنين اعضايش را از جمله باستان شناسان و كارشناسان باستان شناسي وادار كرده تا در جهت تلاش براي اقدام در زمينه برخورد با هرگونه جنگ و مبارزه عليه ايران به شكل متحد عمل كنند.

براي نمونه اين گروه از باستان شناسان و كارشناسان مي‌توانند پيشنهاد كارشناسانه خود را در زمينه هرگونه اقدام نظامي در مناطق داراي آثار تاريخي و باستان شناسي و تبعات ناشي از آن ارايه دهند. چنين تلاش‌هاي كارشناسانه اي به ايجاد اعتبار فرهنگي و اهميت تاريخي منجر خواهد شد و خود مصونيتي را در شرايط اقدام جنگي به وجود خواهد آورد.

باستان شناسان بايد تاكيد خود در پيشگيري از بروز جنگ را همچنان ادامه دهند، در شرايطي كه بروز جنگ پيامدهاي وخيمي براي مردم و ميراث مناطق چه در گذشته و چه در حال به دنبال دارد.

استنكاف جهاني باستان شناسان و ديگر گروه هاي علمي و پژوهشي قطعا اين پيام را به جنگ افروزان خواهد رساند كه چنين اقداماتي نه تنها مقبوليت عمومي نخواهد يافت كه حتي در بين باستان شناسان و حتي مردم عامه هم با استقبال روبرو نخواهد شد.»

حسن ظهوري، آمنه شيرافکن

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates