15.07.2008

پتروناس سرمایه گذاری در ایران را ارزیابی می کند

بی بی سی :

شرکت مالزیایی پتروناس گفته است که فعالیت در تولید گاز مایع در ایران را مورد ارزیابی قرار داده اما هنوز به نتیجه ای نرسیده است.

روز سه شنبه، 15 ژوئیه (25 تیر)، حسن ماریکان، مدیرعامل شرکت ملی نفت مالزی -پتروناس -در ارائه گزارش عملکرد سالیانه شرکت گفت که گرچه پتروناس همچنان به سرمایه گذاری در ایران علاقمند است اما در مورد طرح گاز مایع هنوز به تصمیم نهایی نرسیده است.

آقای ماریکان یادآور شد که پتروناس در طرح تولید گاز مایع پارس جنوبی با شرکت فرانسوی توتال شریک بوده و افزود که افزایش هزینه ها و تکمیل نشدن مذاکره با ایران مانع از تصمیم گیری در این زمینه شده است.

شرکت توتال 40 درصد از سهام شرکت مشترک اجرای طرح پارس جنوبی را در اختیار داشته و سهم پتروناس در این طرح 10 درصد است و بقیه سهام به ایران تعلق دارد.

هفته گذشته خبرگزاری های به نقل از رئیس شرکت توتال گزارش کردند که شرایط کنونی برای سرمایه گذاری در ایران مناسب نیست هر چند برخی منابع خبری در ایران گزارش توقف فعالیت توتال در ایران را نادرست دانسته اند.

گفته شده که شرکت توتال نگران آن بوده است که با توجه به تصمیم جمهوری اسلامی به ادامه غنی سازی اورانیوم و نادیده گرفتن مصوبات شورای امنیت در این زمینه، سرمایه گذاری در ایران باعث فشار سیاسی بر این شرکت شود.

مدیرعامل پتروناس در پاسخ به این سئوال که آیا این شرکت مایل است به تنهایی طرح گاز مایع پارس جنوبی را اجرا کند گفت که این شرکت توانایی انجام طرح های تولید گاز مایع را دارد اما “ملاحظات دیگری هم در کار است و ما باید آنها را ارزیابی کنیم.”

به گفته ناظران صنعت نفت و گاز، اظهارات رئیس پتروناس غیرمنتظره نبوده است زیرا پیش بینی می شود که با رسمی شدن تصمیم توتال به توقف فعالیت در طرح گاز مایع پارس جنوبی، پتروناس نیز مشارکت خود را به حالت تعلیق در آورد.

فشار آمریکا

در ماه های اخیر، آمریکا بر شرکت توتال و سایر شرکت های عمده نفتی جهان فشار می آورده است تا به دلیل ادامه برنامه های هسته ای ایران، از سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز این کشور خودداری ورزند.

آمریکا ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات اتمی در پوشش برنامه های صلح آمیز هسته ای متهم کرده و خواستار افزایش فشارهای اقتصادی برای وادار کردن جمهوری اسلامی به تعلیق این برنامه ها بوده اند.

ایران این اتهام را رد کرده و گفته است که هدف از برنامه های هسته ای این کشور، به خصوص غنی سازی اورانیوم، دستیابی به چرخه سوخت هسته ای است.

مقامات آمریکایی به خصوص تاکید داشته اند که به منظور جلوگیری از دسترسی جمهوری اسلامی به منابع جدید کسب درآمد، شرکت های خارجی باید از سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت و گاز ایران خودداری ورزند.

دولت آمریکا شرکت های نفتی این کشور را از سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز ایران منع کرده اما تا کنون موفق نشده است تحریم بین المللی این نوع سرمایه گذاری ها را به تصویب شورای امنیت برساند.

در نتیجه، به نظر می رسد که مقامات آمریکایی می کوشند با وارد کردن فشار بر شرکت های نفتی خارجی از ورود آنها به ایران ممانعت به عمل آورد.

ایران از نظر دارا بودن ذخایر شناخته شده گاز طبیعی در جهان پس از روسیه در رده دوم قرار دارد و نیمی از این ذخایر در حوزه پارس جنوبی واقع است.

ایران برای بهره برداری از این ذخایر از جمله در زمینه تولید گاز مایع در صدد جلب سرمایه و فن آوری خارجی بوده است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates