15.07.2008

سیستم С-300 می تواند محرک حمله به ایران باشد

خبرگزاری روسیه :

جنگ لفظی میان ایران و اسراییل راه افتاده است. طی هفته گذشته روابط به حدی رسیده که امکان مناقشه نظامی را از هر زمان دیگر حادتر کرده است. در نتیجه بهای جهانی نفت تا 147 دلار به ازای هر بشکه افزایش یافته است. چرا که در صورت حمله نظامی به ایران، به کل صادرات نفت منطقه خلیج فارس ضربه وارد خواهد آمد.

امروز دو دلیل می تواند اسراییل را برای حمله به ایران تحریک کند. اگر مجتمع هسته ای نطنز بتواند اورانیوم غنی سازی شده مورد نیاز برای تولید بمب هسته ای را تولید کند و اگر ایران با روسیه در خصوص خرید سیستم های پدافندی С-300 به توافق برسد. اگرچه یک دلیل دیگر هم برای آغاز تهاجم وجود داد: اسراییل می تواند تا پایان سال جاری به ایران حمله کند تا رییس جمهور جدید آمریکا را در برابر عمل انجام شده قرار دهد. چرا که معلوم نیست که بعنوان مثال اگر باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شود، آیا از حرکت اسراییل در این زمینه حمایت خواهد کرد یا خیر.

کارشناسان در حال حاضر به بررسی جزئیات امکان جنگ آینده پرداخته اند. اسراییل بیش از پانصد جنگنده در اختیار دارد از جمله جنگنده های آمریکایی “اف-15” و “اف-16″، سیستم های مدرن راداری، بمب هایی که می تواند اهداف زیر زمینی را هدف قرار دهد، و احتمالا موشک های بالستیکی با کلاهک های هسته ای . ایران در مقابل چه دارد؟ کارشناسان نظامی دائما خاطر نشان می کنند: تهدید ایران برای حمله به تاسیسات هسته ای اسراییل نمی تواند با تجهیزات و ابزاری که امروز در اختیار تهران است، انجام شود. ایران ادعا می کند که موشک های مدرنیزه شده “شهاب-3” می توانند اهدافی را در فواصل 2000 کیلومتری نابود کنند. امابعد از رزمایش اخیر همه متقاعد شدند که ایران هیچ چیز جدیدی را ارائه نکرده و بحث هم هنوز در مورد موشکی های “شهاب-3″ است که ساخت آنها در سال 1998 آغاز شده و برد آنها بیش از 1200 کیلومتر نیست.

اما برخی از ناظران اعتقاد دارند که اسراییل به صراحت بلوف می زند. الکساندر پیکایف پروفسور دانشگاه روابط بین المللی مسکو تاکید دارد که تل آویو توان حمله به ایران را ندارد و در سالیان آینده هم این قدرت را پیدا نخواهد کرد. وی می گوید: برای حمله هوایی به ایران باید شبه جزیره عرب را دور زده که این راهی طولانی است. در این مسیر هواپیماهای اسراییلی می توانند از سوی رادارها شناسایی شوند و ایران می تواند برای دفاع آماده گردد.به غیر از این اسراییل از قدرت سوختگیری هوایی به اندازه کافی برخوردار نیست و از این نظر باید بر آمریکا تکیه کند. گزینه دیگر پرواز مستقیم به سوی ایران است یعنی بر فراز کشورهای عربی. کشورهای عربی نه از ابزار کافی برای انهدام این هواپیماها برخوردارند و نه به این کار تمایل دارند، اما در این مسیر عراق هم قرار گرفته که نیروهای آمریکایی در آن مستقر شده اند. آمریکایی ها جهت برقراری آرامش در عراق به اندازه محسوسی به ایران وابسته هستند. بعبارت دیگر حتی حمایت غیر مستقیم آمریکا از حمله اسراییل هم با پیامدهای جدی روبرو خواهد شد.

در این میان واشنگتن مدت هاست که قصد دارد تحریمات جدید و شدیدتری را از سوی شورای امنیت علیه ایران اتخاذ کند. اما از نظر روسیه تشدید تحریمات فقط مزاحم کار آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد شد.

سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه معتقد است که درگیر کردن شورای امنیت فقط در صورت حمایت از تلاش های آژانس در روشن سازی مسائل باقی مانده نسبت به برنامه هسته ای ایران لازم است. هرگونه تدابیری احتمالی از سوی سازمان ملل متحد باید متناسب با عملکرد ایران باشد. نباید فراموش کرد که آژانس بین المللی انرژی اتمی به نتایج معینی دست یافته است: تهران قول داده که طی 2-3 ماه به بقیه سئوالات باقی مانده نیز پاسخ دهد. اما به نظر می رسد که آمریکا بار دیگر خواستار نادیده گرفتن نظر آژانس است.

ماسیسمو دی آلما وزیر امور خارجه ایتالیا معتقد است که جامعه جهانی باید استراتژی واحدی در مورد مسئله ایران اتخاذ کند یعنی استفاده از فشارهای معین. اما لازم است که از گام های سیاسی نیز استفاده شود چرا که نباید اوضاع را به بن بست کشاند.

بعبارت دیگر میان بمب اتمی در دستان ایران و جنگ با آنها. عملا در اتحادیه اروپا تمایلاتی به مواضع روسیه وجود دارد که بر حل دسپلماسی این مسئله اصرار می ورزد.

” КМ.رو”، خبرگزاری «نووستی»روسیه، 25 تیرماه

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates