18.07.2008

فیلم «امام خون» در برابر «اعدام فرعون»

دویچه وله: فیلمی که پیرامون ترور انور سادات، رئیس جمهور پیشین مصر، در ایران ساخته شده، اعتراض شدید مصر را برانگیخته است. اکنون کارگردان مصری ساخت فیلمی به نام خمینی “امام خون” را آغاز یده تا وقایع آن زمان را دقیق‌تر توضیح دهد.

محمد حسن الفی، سردبیر روزنامه “الوطنی الیوم” ، سخنگوی رسمی حزب حاکم مصر، از آغاز تولید فیلمی به نام “خمینی امام خون” خبر داده است. وی این فیلم را پاسخ به ساخت فیلم “اعدام فرعون” اعلام کرده، که در ایران ساخته شده است.

“اعدام فرعون” فیلمی مستند در مورد ترور انور سادات است که به شدت مورد اعتراض مصر قرار گرفته است. این فیلم ظاهرا سه سال پیش به وسیله “ستاد پاسداشت شهدای نهضت جهانی اسلام” تهیه شده و در آن صحنه‌هایی از ترور انورسادات، محاکمه‌ی سوءقصدکنندگان و گفت‌وگوهایی با چند کارشناس مصری و نزدیکان خالد اسلامبولی، رهبر گروه ترور، گنجانده شده است.

وزیر امور خارجه مصر روز چهارشنبه ۱۹ تیرماه، ساخت مستند یادشده را «با شدیدترین لحن ممکن» محکوم کرد و آن‌را اقدامی غیرمسئولانه خواند.

فیلم “امام خون”

محمد حسن الفی به شبکه العربیه گفته که تهیه فیلمنامه فیلمی به نام “امام خون” آغاز شده است. این فیلم را محمد فاضل، کارگردان مصری، کارگردانی خواهد کرد.

الفی گفته است: «این فیلم حرکت تندروانه خمینی از پاریس به ایران، و تأثیر این تندروی بر مصر، طی دهسال اول عمر این حرکت یعنی در مرحله ریاست جمهوری حسنی مبارک و نیز در معرض خطر قرار گرفتن امنیت ملی مصر در این مدت را به نمایش می‌گذارد.» وی مدعی شده که «فیلم مزبور جزئیات دقیق ترور انور سادات و تأثیر پذیری اجرا کنندگان آن از افکار خمینی را نشان خواهد داد. این فیلم افکار خمینی را به بحث خواهد کشید و نشان خواهیم داد که وی امام عقیده اسلامی – که عقیده صلح است و نه عقیده ترور – نیست، بلکه اما خون بوده است.»

الفی در ادامه گفت‌وگو با العربیه از انور سادات به عنوان «پرزیدنت فقید» مصر و «رهبری میهنی» نام برده است. وی در مقایسه حرکت انور سادات با انقلاب ایران گفته که «پیروزیهایش (پیروزی‌های سادات) او را به سوی صدور انقلاب، تندروی، راه اندازی امواج ترور و برهم زدن ثبات کشورهای همسایه سوق نداد» . الفی ادعا می‌کند که حرکت انور سادات «عکس آن چیزی است که در انقلاب ایران اتفاق افتاد.»

موضع جمهوری اسلامی به “اعدام فرعون”

خبرگزاری مهر، هجدهم تیرماه از قول یک مقام آگاه در وزارت امور خارجه ایران گزارش داد: «بانی تولید این فیلم (اعدام فرعون) یک موسسه غیر دولتی بوده» و «موضوعات مطرح‌شده در این مجموعه، ارتباطی با مواضع رسمی تهران ندارد. طبعا موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران را باید در سخنان مسئولان کشور جستجو کرد.»

جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر تلاش بسیاری برای بهبود روابط خود با مصر داشته است. رئیس جمهور، محمود احمدی‌نژاد، اردیبهشت ماه سال پیش اعلام کرد که «اگر دولت مصر ‏اعلام آمادگی کند، تا‏‎ ‎پایان وقت اداری همین امروز سفارت جمهوری اسلامی ایران را در قاهره ‏برپا می‌کنیم.‏‎»

در واکنش به اظهاراتی که از مقامات آگاه وزارت امور خارجه و دفتر حفاظت از منافع ایران در قاهره نقل شده، فروز رجایی فر، مدیرکل ستاد پاسداشت شهدا با صدور بیانیه‌ای که در سایت قدس نیوز منتشر شد، ادعا کرد: «فیلمی که ما ساختیم خارج از چارچوبها و مواضع نظام نبوده است. اقدام وزارت خارجه در تکذیب ارتباط مواضع کشور با آنچه در این فیلم مطرح شده باعث تاسف است و شک ندارم که رئیس جمهور محترم با این اقدام شتابزده مقام آگاه وزارت خارجه موافق نیستند.» رجایی فر با اعتراض به برخی از رسانه‌ها که به زعم او با غرض‌ورزی یا بی‌توجهی عنوان فیلم را “ترور فرعون” ذکر کرده‌اند، تاکید کرد: «نام دقیق این فیلم اعدام فرعون است که اشاره دارد به اعدام انقلابی انور سادات، رئیس جمهور معدوم مصر.»

پس از انتشار اخبار فیلم “اعدام فرعون” از مقامات دو کشور نقل شد که روابط دو جانبه را در حال بهبود می‌دانند و معتقدند تهیه یک فیلم مستند نباید این روند را خدشه‌دار کند.

پ / العربیه

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates