21.07.2008

صفار هرندی:باید در سینماها را ببندیم؛ البته اجازه نداریم

بی‌بی‌سی: محمدحسین صفارهرندی وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در اردوی آموزش سیاسی دانشجویان دانشگاه‌های ایران که مخصوص دختران دانشجو توسط نهاد نمایندگی رهبر ایران در دانشگاه ها برگزار شد، به بحث درباره سینما، موسیقی، کتاب و دیگر فعالیت های هنری و فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرداخته و گفته است: در این مدت کارهای بسیار خوبی انجام شده که خاطره‌ی برخی از اقدامات گذشته را از اذهان پاک کرده است.

صفار هرندی در این سخنان که خبرگزاری ایسنا آن را منعکس کرده گفته است: “در حال حاضر استراتژی ‌ای را قرار داده و مقداری اقدامات سلبی را انجام داده‌ایم. اگر با ایده‌آل مطلق عمل کنیم، باید دست آخر در سینماها را ببندیم؛ البته ما اجازه‌ بستن در سینماها را نداریم و اجازه نداریم برخورد با سینما، برخورد حذفی باشد، چرا که {آیت الله خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی} نیز در اوایل انقلاب با هدایت و ارشاد به خط‌ دهی و حمایت از سینما پرداخت.

صفار هرندی این سخنان را در حالی گفته است که از آغاز دوره فعالیتش در
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فیلم های زیادی عیلرغم دریافت پروانه ساخت و ساخته شدن بر اساس فیلمنامه تصویب شده ، توقیف شده اند که فیلم “سنتوری” داریوش مهرجویی مهم ترین فیلم از این گروه است. از دیگر کارگردانان ایرانی آثاری از بهمن فرمان آرا، محسن امیر یوسفی، جعفر پناهی، تهمینه میلانی و …..متوقف شده است.

سیاست های وزارت ارشاد در این دوره به مخالفت های سینماگران مواجه شده و بیانیه هایی در انتقاد آن نوشته شده است که آخرین بیانیه به بهانه سخنان رییس دیوان عدالت نوشته شد که در آن گفته شده بود که فیلم های توقیف شده
در ایران به اندازه تولیدات یک سال است.

توقیف فیلم های تولید شده بر اساس پروانه ساخت های صادر شده توسط وزارت ارشاد واکنش هایی را برانگیخته است. رییس دیوان عدالت اداری از پرداخت غرامت به سازندگان این فیلم ها گفته و اخیرا در حکمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متعهد به پرداخت خسارت برای فیلم سنتوری شده است.

صفار هرندی در این نشست اشاره ای غیر مستقیم به سنتوری کرده و گفته است: “از مواردی که مورد توجه این وزارتخانه در فیلم‌های سینمایی است، آن است که از کسانی که با ظاهر مذهبی در جامعه هستند، چهره‌ خبیثی ساخته نشود، دلیل جلوگیری از اکران یکی از فیلم‌ها این بود که فرد( نابابی) خود را
متصل به خانواده‌ای مذهبی و سمبل مذهب می‌دانست که به همین دلیل جلوی این فیلم گرفته شد.”

صفار هرندی در این نشست به بحث مجوز هم پرداخته و گفته است که نظارت آن است که فردی در مرحله‌ای ایده‌ فیلم سینمایی را مطرح و برای آن مجوز می‌گیرد، اما برای همان ایده ممکن است با آن فیلم کاری کند که هنگامی که در شورای پروانه‌ اکران مطرح می‌شود، افراد حاضر در آن شورا اصلاح آن فیلم را خواستار شوند که حاصل تعامل بین آنها تولید بسیاری از فیلم‌ها و یا مجوز نگرفتن آنهاست.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: “دوستان در شورای اکران و صدور مجوز پروانه‌ ساخت، همکاران دولتی و حکومتی نیستند، برخی همکاران هنرمند و از صنف تولیدکنندگان فیلم هستند و این موضوع طبق آیین‌نامه است. حاصل تعامل این دوستان آن است که بسیاری از فیلم‌ها مجوز نمی‌گیرند و بعضی دیگر در جامعه می‌آیند و بلوا و سر و صدا ایجاد می‌کنند.”

آقای صفار هرندی، اوائل فروردین امسال گفته بود که ما متعهد نیستیم سینما رشد کند بلکه متعهدیم سینمای مطلوب رشد کند.

صفارهرندی پیشتر همچنین گفته بود که بعضی‌ها با ژست فیلسوف‌مآبانه در برابر پیشرفت های ما گفتند که وضع فعلی فرهنگ از وضع قبلی، بدتر است، به نظر من این افراد خودشان را متهم می‌کنند و مشاعرشان درست کار نمی‌کند.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates