بر اساس اعلام معاون وزير نيرو از نيمه دوم سال جاري: قيمت برق پنج برابر مي شود
خُسن آقا: در ایران فقط جان آدمیزاد است که ارزان است.
اعتماد: گروه اقتصادي؛ دامنه هدفمند کردن يارانه ها، صنعت برق را نيز گرفت و قرار است در شش ماهه دوم سال جاري قيمت برق مشترکين 400 درصد افزايش پيدا کند. اين خبر را روز گذشته محمد احمديان معاون وزير نيرو در جمع خبرنگاران منتخب مي گويد؛ قيمت هر کيلو وات ساعت برق براي مشترکان در حال حاضر 16 تومان است که پس از هدفمند شدن يارانه ها قيمت هر کيلووات ساعت برق از مرز 77 تومان مي گذرد.معاون وزير نيرو مي افزايد؛ بناي دولت بر اين است که اصلاحات اساسي اقتصاد در هفت محور که يک محور آن هدفمند کردن يارانه ها است انجام شود. اين طرح يک بسته کلي خواهد بود و هر اصلاحي در قالب آن طرح، قيمت برق و گاز را تعيين تکليف خواهد کرد.
او به اين سوال که با هدفمند شدن يارانه ها قيمت برق چگونه محاسبه و چه ميزان افزايش خواهد يافت، اينگونه پاسخ مي دهد؛ قيمت گاز هر متر مکعب براي نيروگاه هاي کشور در حال حاضر 69 تومان محاسبه مي شود، بنابراين با هدفمند شدن يارانه ها قيمت گاز نيز تغيير خواهد کرد و اين تغيير به هر ميزان که باشد روي قيمت برق تاثير خواهد گذاشت.او ادامه مي دهد؛ در حال حاضر قيمت هر کيلووات ساعت برق يارانه يي 160 ريال و قيمت آزاد نيز 773 ريال است، چنانچه قيمت هر متر مکعب گاز تحويلي به نيروگاه ها که 690 ريال است افزايش يابد قيمت هر کيلو وات ساعت برق نيز از مرز 773 ريال خواهد گذشت.معاون وزير نيرو با اشاره به اينکه کار گروه هاي مختلف در حال بررسي قيمت برق و گاز هستند، اظهار مي کند؛ به نظر مي رسد قيمت هاي آزاد برق از شش ماهه دوم اجرايي شود.او تاکيد مي کند با هدفمند شدن يارانه ها و افزايش قيمت برق، مصرف برق در کشور کاهش خواهد يافت اما بحث افزايش قيمت در حالي به عنوان يکي از راهکارهاي کاهش مصرف پيش روي مسوولان قرار گرفته و در حالي در جهت حذف يارانه گام برداشته اند که حقوق پايه کارگران در سال جاري با افزايش حداکثر 17 و کارمندان با 12 درصد مواجه بوده است. از اين رو اگرچه افزايش قيمت يک راهکار مناسب براي مصرف است اما قاعدتاً بايد در راستاي حقوق کارکنان دولت و کارگران باشد. اگرچه بسياري از کارشناسان اقتصادي معتقدند ثروتمندان بيشترين يارانه کشور را به خود اختصاص مي دهند اما حذف يارانه بيشترين فشار را بر اقشار کم درآمد تحميل مي کند.معاون وزير نيرو همچنين در بخشي از گفت وگويش با خبرنگاران منتخب در مورد هزينه خاموشي برق مي افزايد؛ هزينه خاموشي برق بسيار بالاتر از تأمين برق است به طوري که اگر بخواهيم اين هزينه را محاسبه کنيم عدد آن يک عدد نجومي مي شود.وي مي افزايد؛ خاموشي برق هزينه هاي سنگين را به صنايع و ساير بخش ها تحميل مي کند.
معاون وزير نيرو همچنين در بخشي از گفت وگويش با خبرنگاران منتخب در مورد هزينه خاموشي برق مي افزايد؛ هزينه خاموشي برق بسيار بالاتر از تأمين برق است به طوري که اگر بخواهيم اين هزينه را محاسبه کنيم عدد آن يک عدد نجومي مي شود.
وي مي افزايد؛ خاموشي برق هزينه هاي سنگين را به صنايع و ساير بخش ها تحميل مي کند. وي خاطرنشان مي کند؛ شايد در گذشته تا حدودي پذيرش خاموشي برق سخت بود اما الان متوجه شديم که خاموشي برق خسارت هاي سنگيني به بار خواهد آ ورد. احمديان مي گويد؛ بنابراين بايد از خاموشي هاي کنوني درس عبرت گرفته و اقدامات خود را براي داشتن شرايط مطمئن در سال هاي آينده افزايش دهيم. معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در مورد نياز برق کشور تصريح مي کند؛ حداکثر نياز مصرف شبکه سراسري در شب يکشنبه به 36 هزار و 800 مگاوات رسيد که بيشترين مصرف در سال جاري بوده است بنابراين بايد اذعان کنيم در بعدازظهر و سر شب شبکه برق با کمبود انرژي مواجه است. احمديان تصريح مي کند؛ به دليل اينکه در ايام اوج مصرف قرار داريم حدوداً 25هزار مگاوات ساعت در روزهاي عادي هفته خاموشي داريم که در مقايسه با نياز شبکه به طور متوسط حدود هزار مگاوات خاموشي برق داريم.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي مي افزايد؛ با برقراري و اتصال شبکه خراسان به شبکه سراسري برق کشور بايد شاهد کاهش خاموشي هاي برق در کشور باشيم. احمديان در پاسخ به سوالي درباره صرفه جويي برق اظهار مي کند؛ چنانچه صرفه جويي در مصرف برق به عدد 10درصد مي رسيد ديگر شاهد خاموشي نبوديم اما بايد اذعان کنيم که با توجه به ورود مشترکان جديد به شبکه، صرفه جويي به عدد صفر رسيده است. وي مي افزايد؛ چنانچه تا اواسط شهريورماه وضعيت نيروگاه هاي برقابي بهبود پيدا نکند و مصرف هم کاهش نداشته باشد خاموشي هاي برق در کشور اعمال مي شود.
احمديان در بخشي از گفت وگويش با خبرنگاران از کليه توليدکنندگان برق حتي توليدکنندگان اين محصول از ديزل هاي پراکنده درخواست کرد که به فروش برق توليدي خود به وزارت نيرو اقدام کنند؛ اين برق به قيمت آزاد و معادل 773 ريال براي هر کيلووات ساعت از آنها خريداري مي شود.
او درباره تلفات شبکه برق مي گويد؛ اقدامات وزارت نيرو اثر خود را در کاهش تلفات نشان داده و در صورت کنترل آمارهاي ميزان تلفات در هفت سال گذشته اين روند به خوبي قابل مشاهده است. در سال 86 اين ميزان 3/1 درصد براي تلفات شبکه توزيع کاهش يافته است. امسال نيز هدف گذاري شده که دو درصد کاهش يابد.
احمديان اظهار مي کند؛ با تداوم شيوه هاي فعلي قطعاً در سال هاي آتي به وضعيت مطلوبي خواهيم رسيد. اما بايد توجه داشت که تلفات بهينه در هر شبکه موضوعي است که مطالعات فني و اقتصادي پاسخ آن را روشن مي کند. اين مقام مسوول در وزارت نيرو استان خوزستان را يکي از کم مصرف ترين استان هاي کشور مي داند و مي گويد؛ به نظر مي رسد به دليل قرار گرفتن نيروگاه هاي بزرگ برقابي در اين استان مشکلات براي مردم آنجا محسوس تر باشد چرا که صرفه جويي بيشتري از سوي ساکنان اين استان صورت پذيرفته است.
اين مقام مسوول در وزارت نيرو مي افزايد؛ در 29 تيرماه سال جاري 160 ميليون مترمکعب مصرف گاز نيروگاه ها بوده است. ضمن اينکه نيروگاه ها 8/9 ميليون ليتر گازوئيل و 4/14 ميليون ليتر مازوت مصرف کرده اند. در حال حاضر ذخيره مفيد مازوت در نيروگاه هاي کشور 58 درصد است که مشابه با سال قبل است.
احمديان در مورد صادرات و واردات برق مي گويد؛ ميزان دريافتي برون مرزي ايران در 30 تيرماه جاري 365 مگاوات بوده که در طول ماه هاي اخير تلاش ما اين بوده که ميزان برق وارداتي ايران بيشتر شود اما اين به دليل مشکلات همسايگان ميسر نبوده است. همچنين ارسالي برق ايران به کشورهاي همسايه نيز 240 مگاوات بوده است.
برق شمال به جنوب مي رود
در همين حال پرويز فتاح در حاشيه بازديد از نيروگاه سيکل ترکيبي خرمشهر در گفت وگو با فارس گفت؛ خشکسالي امسال بر منابع آب و برق کشور تاثير نامطلوب گذاشته است و بيشترين تاثير اين خشکسالي در جنوب ايران و به ويژه استان خوزستان بوده است. او گفت؛ خوزستان که در سال هاي گذشته جزء صادرکنندگان برق بوده، امسال به واردکننده برق تبديل شده و در حال حاضر خطوط جنوب و جنوب غرب کشور بيشترين واردکننده برق در کشورند. وزير نيرو اظهار کرد؛ تاکنون 800 هزار مگاوات از ديگر استان هاي کشور به خوزستان و فارس وارد شده و تمام خاموشي هاي شمال کشور و تهران به دليل انتقال برق به مناطق جنوب ايران است.
فتاح تصريح کرد؛ هم اکنون مشکل تامين برق ناشي از کمبود آب است و نيروگاه هاي حرارتي موجود کشور، به شکل مطلوبي کار خود را انجام مي دهند.
پیام برای این مطلب مسدود شده.