25.07.2008

کرزی متهم به ‘مانع تراشی در مبارزه با مواد مخدر’

بی‌بی‌سی: یک مقام سابق آمریکایی می گوید که حامد کرزی، رئیس جمهور افغانستان، در مسیر تلاش ها برای رسیدگی به مشکل مواد مخدر این کشور مانع ایجاد می کند.

توماس سووایخ، کارشناس سابق وزارت خارجه آمریکا، گفت که آقای کرزی به دلایل سیاسی از سرکردگان گروه های مواد مخدر حفاظت می کند.

وی در مقاله ای که در نیویورک تایمز چاپ شد ادعا کرد که “فساد در زمینه مواد مخدر به سطوح بالای دولت افغانستان می رسد.”

آقای کرزی این ادعاها را رد کرده است و می گوید دولتش در زمینه مبارزه با مواد مخدر درحال کسب موفقیت است.

وی به خبرنگاران گفت: “در هفت سال گذشته هیچ کس به خوبی ما در زمینه مبارزه با مواد مخدر عمل نکرده است.”

وی گفت که دولتش در بیش از نیمی از استان های کشور تولید مواد مخدر را ریشه کن کرده یا تا حدود زیادی کاهش داده است.

آقای سووایخ در مقاله اش در مجله نیویورک تایمز که یکشنبه ها چاپ می شود همچنین نوشت که پنتاگون و ارتش بریتانیا پس از شکست طالبان، رسیدگی به مساله ریشه کنی خشخاش را به مراحل بعد واگذار کردند.

بیش از 90 درصد تریاک غیرقانونی جهان از خشخاش افغانستان به دست می آید. خشخاش از منابع مهم درآمد طالبان به شمار می آید.

آقای سووایخ همچنین گفت که فرماندهان ناتو و ارتش آمریکا برای ورود به عملیات مبارزه با مواد مخدر اشتیاقی نداشته اند زیرا می ترسیدند که تخریب مزارع، قبایل را برنجاند و باعث افزایش حمایت از شورشیان شود. این ادعا قبلا نیز مطرح شده است.

وی همچنین ادعا کرد که رئیس جمهور افغانستان برای گام برداشتن علیه سردسته های قاچاق در جنوب کشور، جایی که بیشترین تریاک و هروئین تولید می شود، آمادگی نداشته است چرا که این ناحیه پایگاه قدرت اوست.

سووایخ که تا ماه ژوئن هماهنگ کننده وزارت خارجه در مبارزه با مواد مخدر و اصلاحات قضایی افغانستان بود نوشت: “کرزی دشمنانی در میان طالبان داشت که از مواد مخدر سود می بردند، اما تعداد هواداران او که از این مواد سود می بردند حتی بیشتر بود.”

اما آقای کرزی این موضوع را که هوادارانش در قاچاق دست داشته اند رد کرد.

وی به خبرنگاران گفت: “من افغان ها را به خاطر قاچاق مواد مخدر مقصر نمی دانم. آنها ممکن است این کار را از روی درماندگی انجام دهند و شمار آنها احتمالا کم است.”

وی افزود: “باقی آنها اعضای مافیای بین المللی مواد مخدر هستند – آنها هستند که از این تجارت سود می برند.”

خصومت

آقای سووایخ همچنین وزارت دفاع آمریکا و فرماندهان نظامی بریتانیا را متهم به مانع تراشی در مسیر تلاش ها برای ریشه کنی خشخاش کرد.

وی نوشت: “برخی از متحدان ما در ناتو در برابر عملیات تهاجمی برای مقابله با تریاک مقاومت کرده اند، همینطور وزارت دفاع خود ما، که دوست دارد مبارزه با مواد مخدر را وظیفه دیگران بداند، وظیفه ای که باید پس از پایان جنگ دنبال شود.”

آقای سووایخ ادعا کرد که بریتانیا آقای کرزی را ترغیب کرده بود یک طرح وزارت خارجه آمریکا برای مبارزه با کشت خشخاش را رد کند.

وی نوشت: “هرچند وزارت خارجه بریتانیا قویا از تلاش های مبارزه با مواد مخدر حمایت می کرد (به استثنای ریشه کنی هوایی)، ارتش بریتانیا حتی بیش از ارتش آمریکا با ماموریت مبارزه با مواد مخدر خصومت داشت.”

“نیروهای بریتانیایی – مستقر در هلمند – عملا با چاپ اطلاعیه و پخش آگهی رادیویی به مجرمان محلی می گفتند که ارتش بریتانیا بخشی از تلاش های مبارزه با خشخاش نیست.”

این ادعاها در حالی مطرح می شود که آقای کرزی بار دیگر برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده افغانستان آماده می شود.

آقای سووایخ گفت: “کرزی مثل یک ویولون ما را می نواخت. آمریکا میلیاردها دلار در توسعه زیرساخت ها خرج می کرد؛ آمریکا و متحدان آن با طالبان می جنگیدند؛ دوستان کرزی می توانستند از تجارت مواد مخدر ثروتمندتر شوند؛ او می توانست غرب را به خاطر مشکلاتش مقصر بشناسد؛ و در سال 2009 او برای دوره تازه ای انتخاب خواهد شد.”

سازمان ملل می گوید که سال گذشته آنقدر تریاک در افغانستان تولید شد که ماده ساخت بیش از 880 تن هروئین به ارزش خیابانی 4 میلیارد دلار فراهم شود.

یک سخنگوی وزارت خارجه بریتانیا گفت: “مواد مخدر آینده افغانستان را تهدید می کند، و بریتانیا یکی از پیشتازان در تلاش های بین المللی در مبارزه با قاچاق مواد مخدر است.”

“بریتانیا و باقی جهان همچنان هرچه در توان دارند برای حمایت از دولت افغانستان در نبرد با تجارت مواد مخدر و تشویق توسعه افغانستان انجام می دهند.”

وزارت خارجه آمریکا به درخواست سایت خبری بخش انگلیسی بی بی سی برای اظهار نظر پاسخ نداد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates