ایران در رسانههای آلمان: مشارکت شرکت آلمانی در صنعت گاز ایران و تهدیدهای دوباره اسرائيل
بیشترین توجه رسانههای گروهی آلمان در روزهای اخیر معطوف به طرح همکاری یک شرکت آلمانی با صنعت گاز ایران بود. شرکت آلمانی ” اشتاینر پرماتکنیک گازتک” قصد دارد در ساختمان سه مرکز تولید گاز مایع با ایران همکاری کند.
در روزهای اخیر، کمتر رسانه سیاسی آلمانی را میشد یافت، که موضوع همکاری شرکت اشتاینر پرماتکنیک را با جمهوری اسلامی ایران عمده نکرده باشد. این شرکت، قرارداد ایجاد سه مرکز تولید گاز مایع طبیعی را با ایران امضاء کرده و برای دریافت اجازه صدور قطعات مورد نیاز آن میکوشد.
تبدیل گاز به گاز مایع طبیعی، از اهمیت استراتژیک برخوردار است. یک کشور، برای صدور گاز خود، نیازمند ایجاد خط لولههای پر هزینه است. در حالی که گاز مایع را، میتوان به وسیله کشتی و کامیون به سراسر جهان منتقل کرد.
آشفتگی در عرصه سیاست
ولت آنلاین، در گزارشی مفصل، معامله گاز را، زمینه ساز آشفتگی در سیاست دانست و با اشاره به اعتراض دولت اسرائيل نوشت: ” در حالی که اتحادیه اروپا و آلمان میکوشند ایران را به خاطر برنامههای اتمیاش، با تحریمهای اقتصادی منزوی کنند، یکی از مشاوران پارلمانی دولت کوشید با اعمال نفوذ بر اداره فدرال کنترل صادرات، معامله ۱۰۰ میلیون یوروئی یک شرکت آلمانی را با ایران ممکن سازد”.
معامله گاز با ایران، چند هفته پس از انصراف توتال فرانسه از سرمایه گذاری در میدان گاز پارس جنوبی، بیش از هرچیز اعتراض دولت اسرائیل و مراکز یهودیان را در آمریکا برانگیخت. ولت آنلاین نوشت: ” دولت اسرائیل برلین را به شدت مورد انتقاد قرار داد. مقدمات معامله در زمانی فراهم میشود که گوردون براون نخست وزیر انگلستان قصد تشدید تحریمها را، در بخش گاز ایران دارد و توتال فرانسه از همه پروژههای گاز ایران عقب نشسته است”.
در انتظار تصمیم بروکسل
ولت آنلاین سپس اظهارات اولریش ویلهلم سخنگوی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را منعکس کرد. وی گفت: ” خبر عقد قرارداد شرکت آلمانی با ایران، در جریان مرخصی صدر اعظم به اطلاع وی رسیده است. دولت علاقهای به سیاسی شدن چنین معاملهای ندارد و تصمیمات اتحادیه اروپا در زمینه تشدید تحریم ایران، معیار حرکت دولت خواهد بود”. بر سر تحریمهای مالی تازه اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی، قرار است هفته آینده در بروکسل تصمیم گرفته شود.
دویچه وله، به نقل از یک سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان نوشت: ” تاسیسات پتروشیمی مشمول تحریمهای سازمانمللمتحد نمیشوند. درخواست اجازه صدور تاسیسات تبدیل گاز مایع برای شرکت اشتاینر، به لحاظ قانونی، هیچ اشکالی نداشته و مسئولان نمیتوانستند با آن مخالفت کنند”.
مواضع اسرائيل و یهودیان آمریکا
اما وزارتخارجه اسرائیل در اعتراض به دولت آلمان استدلال کرد که صدور پروانه برای ارسال تاسیسات به ایران، با روح تحریمهای شورای امنیت سازمانمللمتحد تعارض دارد. روزنامه اسنابروکر ناخریشتن، ضمن انعکاس نظرات وزارت خارجه اسرائيل، از قول اشتفن موریتس سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان نوشت: “تاسیسات تبدیل گاز اصولا نیازمند پروانه صدور نیستند و به این دلیل، صدور آنها به ایران آزاد است”.
دراین میان، نشریه “نویه پرسه” انتقادهای مرکز سیمون ویسنتهال لسآنجلس را بازتاب داد. رابی آبراهام کوپر مسئول این مرکز گفت: ” این یک رسوائی است که بروکراتها قراردادی را که مخالف سیاستهای دولت آلمان است، امضاء کردهاند”.
مرکز سیمون ویسنتهال پاسدار منافع یهودیان آمریکا و پشتیبان اسرائيل است. نویه پرسه، به نقل از آبراهام کوپر اضافه کرد: ” قرارداد ایجاد سه مرکز تبدیل گاز مایع، شتابزده، برای پرکردن جای خالی توتال فرانسه امضاء شده است. این کار، به حکومت ایران کمک میکند که تلاشهای جامعه جهانی را برای منزوی کردن خود به تمسخر بگیرد”.
تهدیدهای اهود باراک
رسانهها، ضمنا در انعکاس گزارش سفر اهود باراک وزیر دفاع اسرائیل به آمریکا نوشتند: “وزیر دفاع اسرائیل، در جریان این سفر، حمله نظامی به ایران را غیرممکن ندانست”. خبرگزاری آسوشیتدپرس از باراک نقل کرد: ” من به همه طرفهای گفتوگوهایم گفتم که ایران یک خطر بزرگ برای جهان است و ما، آماده انجام هر حرکتی هستیم”.
نشریه الکترونیکی “نت تریبونه” نیز، ضمن نقل تهدیدهای وزیر دفاع اسرائيل نوشت: ” نیروی هوائی اسرائيل، در آغاز ماه ژوئن امسال، در جریان یک مانور بزرگ، به صورت هدفمند حمله به ایران را تمرین کرد”.
جواد طالعی
پیام برای این مطلب مسدود شده.