04.08.2008

فاصله سنگین برآوردهای بین‌المللی با اهداف چشم‌انداز، نوبخت: آمارها نگران‌کننده است، نیازمند بسیج ملی هستیم

شهاب نیوز: بر اساس گزارش آپریل 2008 صندوق بین‌المللی پول؛ ایران در سال 2007 از نظر نرخ تورم در بین 23 کشور در رتبه آخر یعنی در جایگاه بیست و سوم و از نظر نرخ بیکاری نیز در مقایسه با 13 کشور در رتبه سیزدهم قرار گرفته است. بر مبنای این گزارش متأسفانه ایران از نظر عدالت اجتماعی نیز در بین کشورهای منطقه از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست به طوری که در مورد ضریب جینی که یکی از شاخص‌های نابرابری توزیع درآمد است ایران در بین 14 کشور در رتبه سیزدهم قرار دارد. ایران همچنین از نظر تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری در رتبه سوم، از نظر رشد اقتصادی در رتبۀ شانزدهم و از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه در رتبۀ دوازدهم قرار گرفته ‌است؛ آماری که نشان می‌دهد کشورمان با اهداف سند چشم‌انداز و جایگاه اول اقتصادی در منطقه هنوز فاصله زیادی دارد.
شهاب‌نیوز ـ در حالی که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان روز جمعه تاکید کرد ایران طی سه سال گذشته نه تنها بر اساس اهداف سند چشم‌انداز حرکت نکرده که «عقب‌گرد» هم داشته است؛ معاون اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت آمارهای بین‌المللی درباره وضعیت ایران را «نگران کننده» دانست و خواستار تلاش بیشتر دولت و نهادهای مختلف برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز شد.

دکتر محمد باقر نوبخت، معاون پژوهش‌های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی با خبرنگار «شهاب‌نیوز» تاکید کرد: در حالی ٣ سال از رقابت ایران با کشورهای منطقه در راستای تحقق سند چشم‌انداز می‌گذرد که بر اساس آمارهای منتشره، ایران با جایگاه اول اقتصادی هنوز فاصلۀ زیادی دارد.

وی گفت: مستند به گزارش آپریل 2008 صندوق بین‌المللی پول (IMF)، جمهوری اسلامی ایران در سال 2007 در بین 23 کشور منطقه (به جز عراق و کشور خودگردان فلسطین که فاقد آمارهای به‌روز بودند) از نظر تولید ناخالص داخلی به قیمت جاری در رتبه سوم، از نظر رشد اقتصادی در رتبۀ شانزدهم و از نظر تولید ناخالص داخلی سرانه در رتبۀ دوازدهم قرار گرفته ‌است. همچنین ایران از نظر نرخ تورم در بین 23 کشور در رتبه آخر، یعنی در جایگاه بیست و سوم و از نظر نرخ بیکاری نیز در مقایسه با 13 کشور در رتبه سیزدهم قرار دارد که شاخص‌ها نگران‌کننده‌ هستند.

نوبخت افزود: با توجه به توانائی‌های ملت ایران و ظرفیت‌های کشور که استقرار در جایگاه اول منطقه شایستۀ جمهوری اسلامی ایران می‌باشد، نیازمند تلاش گسترده‌تری برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز کشور خواهیم‌بود. بنابراین منطقی است تا از همۀ ظرفیتهای کشور و مدیران و نخبگان اجتماعی در این هدف بزرگ ملی استفاده شود.

وی تاکید کرد: متأسفانه از نظر عدالت اجتماعی نیز ایران در بین کشورهای منطقه از جایگاه مطلوبی برخوردار نیست. به طوریکه در مورد ضریب جینی که یکی از شاخص‌های نابرابری توزیع درآمد است، براساس گزارش مذکور، ایران در بین 14 کشور در رتبۀ سیزدهم قراردارد.

معاون پژوهش‌های اقتصادی مرکز تحقیقات استراتژیک همچنین یادآور شد: در خصوص ضریب جینی براساس گزارش بانک مرکزی، این شاخص از 39/0 سال 1383 به 40/0 در سال 1385 تغییر یافته‌است که گویای نامطلوب‌تر شدن توزیع درآمدها طی دورۀ سه ساله 85-1383 می‌باشد.

نوبخت افزود، نامقبول بودن شاخص‌های اعلام‌شده به معنی نفی تلاش‌های دست‌اندرکاران قوۀ مجریه نیست بلکه باید توجه داشت که سبقت گرفتن از سایر کشورهای منطقه و تحقق اهداف سند ملی چشم‌انداز در گروی برخورداری از تمام ظرفیت‌های ملی و توجه به توصیه‌های علمی و کارشناسی صاحب‌نظران کشور و اجرای دقیق برنامه‌ها و رعایت سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری است.

وی در خاتمه ابراز امیدواری کرد که با بسیج همه امکانات و ظرفیتهای کشور و در سایه یک برنامه مناسب و مدیریت توانا، اهداف سند چشم‌انداز هنوز هم «دست یافتنی» است.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates