05.08.2008

دورغ گویی محمد علي جعفري فرمانده كل سپاه: موشک ساخت ایران روسی از آب در آمد

بازتاب: اعتراف ارگان سيا به قابليت موشک جديد ايران

جعفري، فرمانده کل سپاه روز دوشنبه در يک کنفرانس خبري گفت: اخيرا سپاه پاسداران يک سلاح دريايي را آزمايش کرده که مي‌تواند هر هدفي را در فاصله بيش از ۳۰۰ کيلومتر نابود کند.

به گزارش راديو فردا، جعفري در ادامه افزوده است که اين موشک هم اکنون در حال توليد انبوه است و بيش از اين حاضر نشد جزئياتي را درباره آن فاش کند.

اما کارشناسان نظامي مي‌گويند، با توجه به محدود بودن شمار موشک‌هاي ضد ناو با برد بالا احتمالا موشکي که فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي از آن سخن مي‌گويد، فن آوري است که ايران چندي پيش از روسيه خريداري کرده است.

داگ ريچاردسون، کارشناس موشکي در لندن در اين باره به راديو فردا مي‌گويد: «من نگاهي داشتم به موشک‌هاي ضد ناوي که در جهان وجود دارد و بايد بگويم که تعداد کمي از آنها بردي بيش از ۳۰۰ کيلومتر دارد. ممکن است ادعاي ايران مبني بر آنکه چنين موشکي را آزمايش کرده، درست باشد.»

وي مي‌گويد: «ايران در سال ۲۰۰۵ ميلادي قصد داشت يک سري موشک‌هاي ضد ناو را از روسيه خريداري کند. برد آن موشک‌ها در همين حدود است. اکنون به نظر مي‌رسد که اين سلاح به ايران تحويل داده شده و ايران آن را آزمايش کرده است.»
روزنامه اسرائيلي جروزالم پست يک سال پيش از تحويل اين موشک‌ها به ايران خبر داده بود.

به نوشته اين روزنامه، «جنگ افزار مذکور که موشک اس اس ان ايکس ۲۶ ياکونت (SSN-X-۲۶ Yakhont ) نام دارد يک نوع موشک کروز با سرعت مافوق صوت است که مي‌توان آن را از ساحل به اهدافي در دريا شليک کرد. اين موشک کروز که قادر به حمل ۲۰۰ کيلوگرم ماده منفجره است، در ارتفاع يک ونيم متري از سطح آب پرواز مي‌کند.»
فرمانده کل سپاه پاسداران همچنين گفته است: ايران قادر است تنگه هرمز را براي مدتي نامحدود مسدود کند.
جعفري افزوده است، با توجه به وضعيت جغرافيايي تنگه هرمز و تجهيزاتي که نيروهاي مسلح ايران در اختيار دارند، بستن اين تنگه براي مدت نامحدود کاري «بسيار راحت» است.

بيش از ۴۰ درصد از نفت جهان از آبراه هرمز مي‌گذرد و بستن آن بحران بزرگي را در بازار جهاني نفت به دنبال خواهد داشت. ولي به گفته کارشناسان نظامي، نا امن کردن اين مسير با فن آوري موشکي اي که در جهان شناخته شده است، کار آساني نيست، چرا که به راحتي مي‌توان با آن مقابله کرد.

داگ ريچاردسون، کارشناس موشکي در لندن در اين باره مي‌گويد: «ايران تعداد قابل توجهي موشک ضد ناو در اختيار دارد. ولي همه اين موشک‌ها يا از کشورهاي ديگر خريداري شده‌اند يا از روي مدل‌هاي شناخته شده، ساخته شده‌اند.»

وي افزود: «علاوه بر اين بايد ديد چند درصد از اين موشک‌ها با جديدترين استانداردها تطابق دارند و مي‌توانند بر مشکلاتي همچون اختلالات الکترونيکي و اقدامات متقابل غلبه کنند.»

به گفته کارشناسان، اظهارات فرمانده کل سپاه پاسداران درباره آزمايش يک سلاح دريايي جديد باعث افزايش تنش ميان ايران و غرب خواهد شد که از مدتها پيش به خاطر برنامه هسته‌اي جمهوري اسلامي وجود دارد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates