هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه: تندروها زبانشان را کنترل کنند
ایسنا: قاطعانه میگویم ازراه قطعنامه به نتیجه نمیرسند، هرگونه کوتاهی درعملیاتیکردن سند چشمانداز نابخشودنی است
خطیب نماز جمعهی این هفتهی تهران در سخنان خود حوادث تلخ زاهدان را مورد توجه قرار داد و گفت:« حقیقتا این حوادث نشانهای از خودباختگی افراد معدودی است که کشورشان را در چنین شرایطی دچار یک مشکل و حرکت تروریستی میکنند، البته این فتنه ریشهی خارجی دارد که اسناد آن هم وجود دارد.»
همه هوشیار و مراقب باشیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی با تأکید بر این که باید همهی ما هوشیار و مراقب باشیم، گفت:« این روزها ممکن است دشمنان ما فکر کنند از طریق ناامن کردن کشور و یا در مرزها میتوانند به اهداف خود برسند که این نوعی از تفرقهافکنی است.»
یک حرکت تند همراه با تهدید دیگر علیه ایران
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وضعیت پرونده هستهیی نیز خاطرنشان کرد:« متأسفانه زورگویان دنیا دست از زورگویی خود برنمیدارند و به دنبال گزارش دیروز(پنجشنبه) مدیرکل آژانس بینالمللی هستهای شاهد بودیم که مجددا یک حرکت تند همراه با تهدید را علیه ما آغاز کردند که به فکر یک قطعنامهی دیگری باشند.»
از شروط زورگویانه دست بردارید
هاشمی رفسنجانی خطاب به دشمنان ایران در بحث هستهای، گفت:« صریح و قاطعانه میگویم که از این راه به نتیجهای نخواهند رسید و جز مشکل ایجاد کردن برای خودشان و همهی دنیا و به ویژه منطقهی ما هیچ نتیجهای نخواهند گرفت. راه درست این است که دست از این شرطهای زورگویانه بردارید، پیششرطتان را ندیده بگیرید تا سر میز مذاکره همهمان بنشینیم. حرف مهم شما این است که میگویید ما به ایران اعتماد نداریم که این صنعت را در خدمت نظامی نبرد، همهی ما حاضر هستیم به شما اطمینان کامل دهیم.»
اطمینان در شرایط درست مذاکره حاصل میشود
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد:« ما میدانیم که اگر در شرایط درست به مذاکره بنشینیم شما مطمئن خواهید شد که ایران همان چیزی که شما برای ما حق میدانید، یعنی استفادهی صلحآمیز را مدنظر دارد و چیزی به غیر از آن در برنامهی ایران نیست و ما این را قبلا هم در عمل اثبات کردهایم که خود را گم نکردهایم تا دست به کارهایی بزنیم که به نفع هیچکس نیست.استفاده از سلاحهای کشتار جمعی اصلا در قاموس ایران نمیگنجد و تفکر ما این را نفی میکند.»
هاشمی رفسنجانی تأکید کرد:« اگر شما به این راه زورگویانهی خود ادامه دهید قطعا برای خود و دنیا و منطقه مشکلات زیادی ایجاد خواهید کرد.»
انتظار انقلاب اقتصادی
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری دربارهی اصل 44 قانون اساسی، گفت: در یک جلسهای از ایشان شنیدم که فرمودند من از اعلام این سیاستها انتظار انقلاب اقتصادی دارم و باید این سیاستها اقتصاد ما را به سرعت رونق دهد.
به گزارش ایسنا هاشمی رفسنجانی همچنین خاطرنشان کرد: با به میدان آوردن بخش خصوصی نیروهای انسانی و ابتکارات آنها، باید اهداف اصلی اقتصاد اسلامی تحقق یابد؛ چراکه به خاطر شرایط گذشته به ویژه جنگ در دههی اول به اصل 44 تنها به نقطهی صدرش توجه شده و به ذیل آن توجهی نشده است.
وی با بیان اینکه ” در دوران سازندگی ما به ذیل اصل 44 توجه کردیم” ادامه داد: ما در آن دوران عمل کردن به این اصل را آغاز کردیم و وارد آن شدیم اما این بار که سیاستهای کلی این اصل را مقام معظم رهبری تایید کردهاند انتظارات زیادی وجود دارد.
وی ادامه داد: انتظارات در دو بخش است؛ بخش اول: مسائلی که در این دورهها دولتی شده و نباید دولتی شود به تدریج به بخش خصوصی واگذار شود. بخش دوم: برخی مسوولیتها که تاکنون دولت در آن وارد شده به بخش خصوصی واگذار شود.
وی ادامه داد: مثلا بخش ساختن نیروگاهها و فرودگاهها اگر تاکنون برعهدهی دولت بوده است به بخش خصوصی واگذار شود و اگر معادن، پتروشیمی، صنایع نفت، بیمهها و بانکها تا به حال دولت مالک آنها بوده از این پس به دولت میدان داده نشود و مسوولیت اینها به بخش خصوصی واگذار شود.
خطیب نمازجمعهی تهران، با تاکید بر نقش قوهی قضاییه و همچنین قوهی اجرایی که اصل کار در دست آن است، ادامه داد: توقع مقام معظم رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که از رهگذر این تفسیر جدید ذیل اصل 44، راهکار اجرایی سند چشمانداز بیست ساله و اهداف کمی سند آسان شود تا به اهداف بسیار مهم برسیم.
تشدید سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن استکبار
به گزارش ایسنا، هاشمی رفسنجانی در ادامهی سخنان خود سیاستهای تفرقهافکنانهی استکبار جهانی علیه دنیای اسلام و به ویژه ایران و تشییع اشاره کرد و گفت: این قضیه بسیار مهم است. سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن استکبار در دو – سه سالهی اخیر تشدید شده است.
محتاجسازی؛ سیاست رسمی استکبار
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با بیان اینکه ” تصمیمات جغرافیایی که استکبار جهانی بعد از جنگ در منطقهی ما داشت بر اساس سیاست مذکور است” افزود: آنها میخواستند کشورها، مذاهب، فرقهها و قومیتها را به جان هم بیندازند تا همهی اینها دستشان را برای غلبه بر رقیب جلوی اربابان خارجی دراز کنند و به آنها محتاج باشند و نیروهایشان به جای همکاری همدیگر را خنثی کنند که این سیاست رسمی استکبار جهانی است.
هاشمی رفسنجانی، در ادامهی سخنانش سیاست تفرقه بینداز و حکومت کن را یک سیاست شوم و ضد انسانی و ضد اخلاقی و ضد بشری معرفی کرد و گفت: امروز استکبار به این سیاست برگشته است و شاید علتش این باشد که جنبش اسلامی و خیزش جهان اسلام بعد از پیروزی و ثبات انقلاب اسلامی به تدریج امروز دارد اوج میگیرد و خود این قضیه آنها را به شدت نگران کرده است.
ایران؛ محور حرکت جدید استقلال اسلامی و کفرستیزی
خطیب نمازجمعهی تهران ادامه داد: یک و نیم میلیارد جمعیت با حدود 60 کشور مستقل با بهترین مناطق سوقالجیشی دنیا و منابع طبیعی به ویژه منابع انرژی در دنیای اسلام برای استکبار یک رقیب بزرگ فکری و عملی ساخته و آنها نمیخواهند که این قدرت عظیم سر بلند کند.
وی با بیان اینکه ” آمریکاییها با از میدان در رفتن شوروی به فکر تکقطبی کردن دنیا افتادهاند” گفت: یکی از کارهای تکقطبی کردن را آمریکا در این دید که در خاورمیانه که منابع انرژی دنیاست حضور موثرتری داشته باشند، طرح بزرگ خاورمیانهی بوش همین است که به ویژه بعد از 11 سپتامبر بوش تکیهی اصلی سیاست خارجی خود را بر روی این قضیه متمرکز و چند کشور مهم منطقه را به عنوان محور شرارت معرفی کرد که بیشترین هدف آن هم بر روی ایران بود؛ چراکه ایران را محور حرکت جدید استقلال اسلامی و کفرستیزی میدانست.
هاشمی رفسنجانی، با اشاره به شکست طرح خاورمیانهی بزرگ بوش، خاطرنشان کرد: آمریکا در ابتدا به عنوان دموکراسی مطرح کرد که همهی کشورهای خاورمیانه باید دموکرات شوند و مردم انتخابات داشته باشند، اما مقداری که جلو رفتند دیدند بهترین دوستان خود را در منطقه با این طرح از دست خواهند داد؛ چراکه اکثر این کشورها با انتخابات زندگی نمیکنند؛ لذا این قضیه را رها کردند و به این فکر افتادند که با زور اهداف خود را عملیاتی کنند.
آمریکای صیاد خود در دام افتاد
وی با اشاره به اینکه ” آنها کار خود را از عراق و افغانستان آغاز کردهاند” گفت: در این دو کشور آمریکا قصد داشت صیدی از دریا بگیرد، اما خودش در دام افتاد؛ لذا امروز باید دست و پا بزند تا خودش مثل ماهیها شکار صیادان در اقیانوس خاورمیانه نشود اما امروز آمریکا در باتلاق و پایش در دام است.
آثار شوم تفرقه
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با اشاره به اینکه ” امروز در عراق آثار شومی از تفرقهی شیعه و سنی مشاهده میشود که بسیار بد است” اضافه کرد: عامل اصلی این تفرقهها شاید خود اشغالگرها باشند و شاید هم افراد افراطی که بیشتر در این گروههای تکفیری هستند و آن جنایتها را انجام میدهند، اما به هر حال تندروهای دو طرف هم به جان هم افتادند که البته شیعیان هم به خاطر مقابله به مثل این اقدامات را انجام میدهند اما تکفیریها و بعثیها به خاطر مسائل دیگری.
هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه ” صحنههای بدی که در عراق دیده میشود دل هیچکس را شاد نمیکند” گفت: این صحنهها حقیقتا هم تنفرآمیز است و به حیثیت اسلام ضربه میزند، اما امروز آمریکاییها از این صحنهای که خود در آن مسوول هستند بهانهای به وجود آوردهاند و قصد دارند با تحریکاتی بین شیعه و سنی تفرقه ایجاد کنند که اوج این قضیه را در کنگرهی دوحه مشاهده کردیم.
خطیب نمازجمعهی امروز تهران، با اشاره به تذکرات دلسوزان امت اسلامی برای جلوگیری از این تفرقهافکنیها، گفت: قبل از همه رهبر معظم انقلاب اسلامی در یک سخنرانی این اختلاف شیعه و سنی را به شدت محکوم و شیعه و سنی را به اتحاد دعوت کردند و این همان کاریست که ما از ابتدای انقلاب به دستور امام خمینی(ره) به عنوان هفتهی وحدت به آن عمل میکنیم.
آبی بر روی آتش
وی با بیان اینکه ” جمعی از دلسوزان اتحادیهی علمای جهان اسلام با مجمع تقریب در ایران تماس گرفتهاند” افزود: اینان به ایران آمدند و مذاکراتی انجام شد که علمای دلسوز جلوی این فتنه را بگیرند. در نتیجه قرار شد که محاورهای بین من و آقای قرضاوی که از بزرگان اهل سنت هستند صورت گیرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، ادامه داد: گزارشهایی که بعد از این محاوره به من رسیده نشان از آن دارد که آنهایی که پیش از این نگران بودند امروز ابراز خوشحالی میکنند و میگویند این قضیه آبی بوده است که بر روی آتش ریخته شده اما نیاز است که این اقدامات ادامه یابد.
هاشمی رفسنجانی از همهی علمای شیعه و سنی و همهی فرق، بزرگان، اهل قلم و رسانهها درخواست کرد که به عظمت و اهمیت عواقب منفی موضوع تفرقهی شیعه و سنی توجه کنند؛ چراکه اگر دشمن موفق شود که این تخم تفرقه را در شرایط فعلی بین فرق اسلامی و ادیان دیگر بکارد با خیال راحت بر ما مسلط خواهد شد؛ لذا ما باید وحدتمان را حفظ کنیم.
تندروها زبانشان را کنترل کنند
خطیب نمازجمعهی تهران، با تاکید بر اینکه ” برخی افراد تندرو باید این روزها زبانشان را کنترل کنند” ادامه داد: این روزها بعضی حرفهای ساده هم ممکن است خطر بزرگ برای اسلام پیش بیاورد؛ لذا باید مواظبت کنند که دشمن را خوشحال نکنند و چیزی نگویند که دشمنان میخواهند از زبان ما بشنود و به نفعشان باشد.
وی با بیان اینکه ” البته اختلافنظر بین همهی فرق طبیعتا وجود دارد” تصریح کرد: در خود شیعه اختلافنظرها وجود دارد اما این اختلافات همه قابل قبول است و میتواند باعث رشد و تکامل فکری شود. اختلاف یک نظریهای است که ابراز میشود و اگر هم اشتباه باشد با بحث حل شدنی است، اما نباید اینها وسیلهی تفرقه قرار گرفته شود.
وحدت؛ شکننده طلسم سلطه
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد: مهمترین کار امروز برای امت اسلامی وحدت و اتحاد و همکاری برای شکستن طلسم خطرناک سلطهی کفار بر دنیای اسلام است.
ملت دهانهای زیادی را بست
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به برگزاری اولین اجلاس مجلس خبرگان چهارم گفت: اهمیت مجلس خبرگان این دوره، در انتخابات آن است. انتخابات 24 آذر نقطهی روشن و ارزشمندی در تاریخ امروز ثبت شده است.
به گزارش ایسنا حجتالاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اهمیت انتخابات خبرگان در 24 آذر ادامه داد: معمولا خبرگان و نمایندگان این مجلس در رسانهها و مسائل روز حضور ندارند اما مردم در شهرستانهای مختلف از نمایندگان خود در این مجلس گله میکنند و خواستههایی دارند که مربوط به سمت این افراد نمیشود، اما مردم گویا انتظاراتی که از نمایندگان مجلس شورای اسلامی دارند از این افراد دارند که وارد مسائل ریز شوند.
این عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه ” قبل از 24 آذر برخی فکر میکردند که در این انتخابات جمعیت زیادی شرکت نکنند” یادآور شد: تبلیغات منفی داشمنان از داخل و خارج کشور وجود داشت که هدف از تجمیع دو انتخابات شوراها و خبرگان این بود که از حضور مردم در شوراها برای تقویت خبرگان استفاده شود، البته این فکر واهی بود و هدف از تجمیع اصلا چنین چیزی نبود.
هاشمی رفسنجانی با اشاره به درصد بالای شرکتکنندگان در انتخابات خبرگان 24 آذر در مقایسه با انتخابات شوراهای سوم، گفت: حضور مردم در این انتخابات برعکس تصور بود؛ لذا مجلس اینچنینی با این همه رای قابل توجه است و این از بالا رفتن سطح آگاهی مردم نشان دارد.
خطیب نماز جمعهی تهران با تاکید بر اینکه ” حضور ملت در انتخابات خبرگان چهارم نشان از آن دارد که مردم ارزیابی و توجه درستی نسبت به شرایط زمانی دارند” گفت: در شرایطی که دشمنان میخواستند بگویند مردم نسبت به نظام فاصله گرفته و به آن اهمیت نمیدهند، ملت با هوشیاری کار باارزشی انجام داد و دهنهای بسیاری را بست.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود ” سالگرد شهدای روحانیت و دفاع مقدس” را گرامی داشت و گفت: این روز نمونهای از حضور روحانیت در جبههها و صحنههای ایثارگری است. روحانیت، جهاد و دفاع مقدس را همواره لازم میدانند و در انقلاب نیز پیشتاز بودند و همینها باعث شد که مردم از عمق جان به انقلاب وفادار و به صدق و اعتقاد رهبرشان ایمان آورند.
هاشمی رفسنجانی همچنین قیام مردم تبریز در 29 بهمن سال 1356 را مورد توجه قرار داد و گفت: این قیام سهم بزرگی در سرعت انقلاب داشت.
خطیب نماز جمعهی تهران همچنین میلاد امام محمد باقر(ع) را گرامی داشت و در عینحال انحرافات برخی مردم دوران زندگی آن حضرت را مورد اشاره قرار داد و گفت: اگر به خدمات اصلاحی و فکری و حراستی امام باقر(ع) در این دوره نگاه شود، مشخص میشود که ائمه معصومین برای حفظ مبانی اصلی قرآن و مندرس نشدن اسلام تلاش کردند.
به گزارش ایسنا، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام اهداف کمی سند چشمانداز بیست ساله را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت: از آنجا که الزامات این سند هنوز در مجمع تشخیص مصلحت نظام تکمیل نشده است، فعلا بحث آن را مطرح نمیکنیم.
هاشمی رفسنجانی اضافه کرد: از آنجا که قرار است در پایان بیست سال آینده ایران به کشور اول منطقه تبدیل شود و همهی شاخصهایی که یک کشور پیشرفته دارد را داشته باشد، کار بسیار سنگین است؛ لذا ما باید آنجاها که عقبماندگی داریم، تلاش بیشتری کنیم و این حق ملت ایران است؛ چراکه در منطقه کشوری به استعداد و ویژگی ایران وجود ندارد.
هرگونه کوتاهی در عملیاتی کردن سند چشمانداز نابخشودنی است
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه ” هرگونه کوتاهی در عملیاتی کردن سند چشمانداز نابخشودنی است” اضافه کرد: البته قدم برداشتن در این مسیر یک جهاد همهجانبه به شمار میآید.
وی همچنین با تاکید بر اینکه ” کمی کردن اهداف علمی و فرهنگی این سند کار آسانی نیست” در عینحال از رشد جمعیت، رشد بهرهوری، رشد صادرات غیرنفتی، سرمایهگذاری خارجی، رشد نقدینگی، رشد سرمایهگذاری داخلی و رشد پسانداز جامعه به عنوان برخی شاخصهای این سند نام برد و گفت: اگر این شاخصها تحقق یابد در سالهای آینده ما به هدف چشمانداز میرسیم و ایران یک کشور پیشرفته در منطقه خواهد شد.
هاشمی رفسنجانی با تاکید بر اینکه ” اگر سیاستهای جدید در اصل 44 قانون اساسی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است عملیاتی و اجرا شود، بسیاری از عقبماندگیها جبران خواهد شد” در پایان سخنان خود ادامه داد: اگر چنین شود ما به مسیر طبیعی سند چشمانداز برمیگردیم و امیدواریم با دستورات مقام معظم رهبری و پیگیریهایی که بنا شده سه قوه داشته باشند و مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به عنوان ناظر جریان پیشرفت را زیر نظر داشته باشد، شرایطی بوجود آید که با اهداف سند چشمانداز بیست ساله فاصلهمان کم شود.
پیام برای این مطلب مسدود شده.