06.08.2008

جنجال در انگلیس بر سر توافق نیروهای انگلیسی با آخوند مقتدی صدر

خُسن آقا: ما همیشه گفته‌ایم که این آخوندها همگی زیر دامن ملکه انگلیس مکاری را یاد گرفته‌اند!

بازتاب: وزیر دفاع بریتانیا گفت: ” من بیشترین اعتماد را به قضاوت فرماندهان ارتش بریتانیا در عراق دارم و هرگز در پی محدود کردن توانایی تصمیم گیری آنها نخواهم بود.”

وزیر دفاع بریتانیا گزارش های حاکی از تعلل سربازان بریتانیایی در کمک به عراق در جنگ بصره را درپی توافق با سپاه مهدی دروغ دانست.

روزنامه تایمز پیشتر خبر داده بود که توافقی مخفیانه بین سپاه مهدی و نیروهای بریتانیایی باعث شده بود که این نیروها چند روز درعملیات علیه سپاه مهدی در ماه مارس خود را کنار بکشند.

در حالی که مقامات بریتانیایی این گزارش را تکذیب کرده اند، اذعان داشته اند که پیشتر توافقی وجود داشته است.

دز بروان وزیر دفاع بریتانیا گفت هیچ گاه بر ارتش “فشار نیاورده است.”

حزب محافظه کار بریتانیا می گوید تصویر کاملی از این موضوع در اختیار مردم بریتانیا قرار نگرفته است.

آقای بروان در جواب پرسش محافظه کاران در پارلمان این کشور گفت: ” ادعاهای مطرح شده در روزنامه تایمز حقیقت ندارند. هیچ توافقی صورت نگرفته بود، چه برسد به توافقی که مانع ورود نیروهای بریتانیایی به بصره شود.”

آقای براون گفت این موضوع در نامه ای از سوی کریس نیکولز، یکی از مقامات عالرتبه نیروی هوایی به تایمز تصریح شده است.

وزیر دفاع بریتانیا گفت: ” من بیشترین اعتماد را به قضاوت فرماندهان ارتش بریتانیا در عراق دارم و هرگز در پی محدود کردن توانایی تصمیم گیری آنها نخواهم بود.”

در جنگ بصره علیه سپاه مهدی که نهایتا منجر به عقب نشینی این گروه شیعه به رهبری مقتدی صدر شد، صدها نفر کشته شدند.

این حمله با حمایت نیروی دریایی آمریکا و زیر نظر نوری المالکی نخست وزیر عراق انجام شد که عهد کرده بود ” نظم را دوباره در بصره برقرار می کند.”

افسران عراقی و آمریکایی بریتانیا را متهم کرده اند که به دلیل توافقی پنهانی که سال گذشته با ارتش مهدی داشته، ابتدا خود را از این عملیات کنار کشیده است.

ارتش بریتانیا اذعان کرده که سال گذشته برای خروج ایمن سربازان بریتانیایی از بصره توافقی صورت گرفته بوده است.

آنگونه که خبرنگار بی بی سی می گوید بر اساس این توافق ارتش بریتانیا حدود 60 زندانی وابسته به سپاه مهدی را آزاد کرده و گشت در شهر را متوقف می کند و در مقابل سپاه مهدی موافقت کرده که به نیروهای بریتانیایی در زمان ترک شهر به سوی فرودگاه حمله نکند.

به گفته خبرنگار بی بی سی “با این توافق جان بسیاری نجات پیدا کرد اما عملا بصره به حال خود وانهاده شد و در حال حاضر پرسش مطرح این است که این توافق تا کجا دست فرماندهان بریتانیایی را درجنگ سال جاری در بصره بسته است.”

به گزارش روزنامه تایمز “سازشی” بین ارتش بریتانیا و سپاه مهدی برای 6 روز سربازان بریتانیایی را خارج از بصره در فرودگاه و برکنار از عملیات نگه داشته است.

به گزارش این روزنامه براساس این توافق هیچ سرباز بریتانیایی بدون اجازه وزیر دفاع بریتانیا حق ورود به بصره را نداشته است.

وزارت دفاع بریتانیا در اطلاعیه ای این مقاله ” کاملا نادرست و گمراه کننده” خوانده است.

بر اساس این اطلاعیه ” هیچ گونه توافق یا سازشی با سپاه مهدی نیروهای بریتانیایی را خارج از بصره نگاه نداشته است.”

وزارت دفاع بریتانیا می گوید نیروهای این کشور در طول این عملیات با مقامات عراقی همکاری کرده اند و تسلیحات، توپخانه، پشتیبانی هوایی پزشکی و تدارکاتی در اختیار آنها گذاشته اند.

این وازرتخانه اعلام کرده تنها محدودیت اعمال شده در کمک ارائه شده توسط بریتانیا در پی ” نگرانی به حق آقای مالکی ” بوده مبنی بر اینکه نیروهای امنیتی عراقی به عنوان برقرار کنندگان اصلی نظم و قانون در بصره دیده شوند.

ژنرال تام هلوی، سخنگوی ارتش بریتانیا در بصره گفت “هیچ کدام از توافق های پیشین تصمیم برای ورود نیروهای بریتانیایی به بصره را تحت تاثیر قرار نمی داده است.”

لیام فاکس، وزیر دفاع دولت سایه محافظه کاران در بریتانیا گفته به طور مکتوب از دز براون توضیح خواسته که دقیقا مذاکرات در چه شرایطی انجام شده و آیا باعث بسته شدن دست ارتش بریتانیا در تصمیم گیری شده یا نه.”

آقای فاکس گفت ” آنچه که غیرقابل قبول خواهد بود این است که سربازان ما دستوری سیاسی داشته اند که ریسکی نپذیرند چرا که هرگونه تلفاتی از لحاظ سیاسی پذیرفته نخواهد بود.”

به گفته او” زمانی که ارتش عراق نیاز به کمک داشته است نیروهای بریتانیا می بایست برای ارائه آن کمک آزاد باشند. ما هنوز تصویر کامل ازماجرا در اختیار نداریم.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates