کویت خواستار گفتار ‘سنجیده’ در مورد تنگه هرمز
بی بی سی :
کویت با اشاره به تهدید ایران در مورد تنگه هرمز در صورت وقوع جنگ می گوید چنین بیانیه هایی منافع کشورهای خلیج فارس را تضعیف می کند و از ایران خواست مناقشه بر سر برنامه اتمی اش را حل کند.
به گزارش خبرگزاری رسمی کویت، شیخ محمد سالم الصباح وزیر خارجه این کشور با اشاره به خلیج فارس گفت: “این حوضه ای است که همه ما در آن سهیم هستیم. صحبت از بستن تنگه هرمز تاثیر شدیدی بر ما دارد.”
فرمانده سپاه پاسداران ایران این هفته برای دومین بار طی ماه های اخیر نسبت به بستن تنگه هرمز در صورت وقوع جنگ هشدار داد و گفت کشورش “به راحتی” می تواند این تنگه را ببندد.
محمد جعفر اسدی، فرمانده نیروی زمینی سپاه، نیز روز شنبه در مصاحبه ای با خبرگزاری فارس به هر کشوری که به ایران “تجاوز” کند اخطار داد در صورت حمله، خطری جدی متوجه نفتی خواهد شد که از دهانه خلیج فارس عبور می کند.
شیخ محمد وزیر خارجه کویت در واکنش به چنین سخنانی گفت: “تنها صحبت درباره چنین انسدادی باعث ایجاد وضعیت تنش آلود می شود و بهای بیمه کشتی های عبوری [از تنگه هرمز] را افزایش خواهد داد.”
او افزود: “ما اکنون درحال پرداخت بهایی اضافی برای کشتیرانی به خاطر یک بیانیه هستیم، که ممکن است تنها برای محک زدن اوضاع یا جنگ لفظی بوده باشد… بنابراین سنجیده و محتاطانه سخن گفتن مطلوب است.”
حدود 40 درصد از نفت مبادله شده جهان از تنگه هرمز در خلیج فارس می گذرد. ایران قبلا گفته بود که در صورت قرار گرفتن هدف حمله، خطوط کشتیرانی در آنجا را کنترل خواهد کرد.
کویت که تقریبا یک دهم ذخایر نفت جهان را در اختیار دارد از سال 1991 برای امنیت خود به آمریکا تکیه داشته است. در آن سال کویت تحت اشغال عراق قرار گرفت که پس از هفت ماه با دخالت نظامی آمریکا آزاد شد.
شیخ محمد الصباح گفت که کویت و سایر کشورهای عرب خلیج فارس از حق ایران برای دستیابی به انرژی صلح آمیز اتمی حمایت می کنند اما افزود: “دوستان ما در ایران باید بدانند که عدم پاسخگویی به تصمیمات جامعه بین المللی به نفع آنها و به نفع دوستان آنها که از حق آنها حمایت می کنند نیست.”
با این حال او افزود: “این درست است که ما متحدان آمریکا هستیم… (اما) با اوجگیری [مناقشه] علیه ایران مخالفیم.”
خبرگزاری کویتی از وزیر خارجه نقل قول کرد که این کشور به آمریکا اجازه استفاده از خاک خود برای حمله به ایران را نمی دهد. آمریکا می گوید برای حل مناقشه جاری بر سر برنامه اتمی ایران به دیپلماسی متعهد است با این حال گزینه حمله نظامی را رد نمی کند.
کویت که هفتمین صادر کننده بزرگ نفت جهان است تمامی نفت خام خود را – روزانه یک میلیون و 700 هزار بشکه – از تنگه هرمز صادر می کند. این کشور گزینه دیگری برای صادرات نفت ندارد.
دیپلمات ها اخیرا گزارش دادند که تنش فزاینده بر سر برنامه اتمی ایران، کویت را به بررسی طرح های بلندمدت برای افزایش ذخیره نفتی خود در خارج واداشته است.
پیام برای این مطلب مسدود شده.