13.08.2008

در نشست انجمن حاميان حق تحصيل مطرح شد: بايد دانشجويان محروم از تحصيل به دانشگاه ها بازگردند

اعتماد: گروه اجتماعي، سيامک سعدي؛ انجمن قانوني حاميان حق تحصيل، روز گذشته در يک نشست خبري، با حضور اعضا و دانشجويان ممنوع التحصيل از تلاش هاي جدي اين انجمن براي ورود دانشجويان محروم از تحصيل در مهرماه سال جاري خبر داد. اين انجمن در خرداد امسال با انتشار اطلاعيه يي، پيگيري وضعيت دانشجويان محروم از تحصيل را به صورت رسمي اعلام کرد.

کيوان صميمي، رئيس انجمن حاميان حق تحصيل، با اشاره به اينکه اين جلسه يک نشست صميمي بين اعضا است از تلاش هاي بي نتيجه اين انجمن براي ارتباط با نمايندگان ملت خبر داد؛ «تيرماه امسال با نايب رئيس کميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي جلسه يي داشتيم و هشدار داديم که مساله حق تحصيل مساله حادي است و تا قبل از مهرماه بايد وضعيت اين دانشجويان روشن و حل شود، از همان موقع درخواست ملاقاتي را با اعضاي کميسيون آموزش مجلس داديم، اما تاکنون پاسخي نگرفته ايم و الان هم در حال پيگيري اين مساله هستيم. در همين راستا، 12 مرداد هم نامه يي به آقاي علي عباسپور رئيس کميسيون آموزش داده و با ذکر سابقه موضوع، درخواست ديدار با اعضاي اين کميسيون را مطرح کرده ايم.» صميمي با اشاره به اينکه اين تقاضا هم تاکنون بي پاسخ مانده، ابراز اميدواري کرد نمايندگان مردم حساسيت لازم را روي اين قضيه داشته باشند و در پيگيري اين مساله کمک کنند.

مجلس، تنها روزنه موجود

در ادامه عبدالفتاح سلطاني، سخنگوي انجمن حاميان حق تحصيل، درباره دليل خبري نکردن فعاليت هاي اين انجمن گفت؛ «تجربه نشان داده است نمايندگان زياد مايل به طرح اين بحث در جامعه نيستند، به همين خاطر اين مباحث را زياد مطرح نکرديم و مدتي چراغ خاموش حرکت کرديم تا به جار و جنجال متهم نشويم و ضربه يي به روند پيشروي کارها وارد نشود.» البته سلطاني اميد انجمن به کمک از طرف مجلس را ضعيف دانست و تنها پيگيري اين ماجرا را به اين دليل که تنها روزنه اميد موجود است، ضروري دانست. سخنگوي انجمن با ذکر اينکه متاسفانه ديوان عدالت هم با رويه موجود، در را به روي دوستان بسته است و مجلس هم پاسخگو نيست، در اين شرايط چند محور کاري را پراهميت خواند؛ «در اين وضعيت، بايد اطلاع رساني قوي صورت بگيرد و همه در وهله اول بدانند که حق تحصيل حقي نيست که سلب شود، پس در مباحث امروزي اولين هدف از مجازات اصلاح مجرم يا متخلف است. اگر در بدترين و بدبينانه ترين حالت به قضيه نگاه کنيم و عمل دانشجويان منتقد و معترض را عمل مجرمانه يي بدانيم، نبايد به کلي از تحصيل محروم شوند چون حتي در زندان ها، حق تحصيل از مجرمان هم گرفته نمي شود. از نظر مذهبي هم کساني که با قرآن آشنا باشند مي دانند که سلب حق تحصيل نبايد به عنوان يک مجازات باشد.» يکي از اعضاي شوراي مرکزي دفتر تحکيم وحدت(طيف علامه) هم به روش هاي مختلف محروميت از تحصيل دانشجويان در سال هاي اخير اشاره کرد. علي نيکونسبتي به نمايندگي از اين تشکيلات بحث استادان بازنشسته را مطرح کرد و يادآور شد همانگونه که دانشجويان به دفاع از اين استادان برآمدند، انتظار مي رفت استادان دانشگاه هم در مقابل محروميت دانشجويان از تحصيل واکنش نشان دهند. نيکونسبتي با اظهار اميدواري براي درست شدن رويه غلط موجود، خاطرنشان کرد؛ در سال گذشته چهار هزار دانشجو از تحصيل محروم شده اند که 800 مورد آن به خاطر فعاليت هاي انتقادي و سياسي دانشجويان بوده است.

نبايد هزينه جديدي داده شود

در ادامه سليمان محمدي سخنگوي کميته دفاع از حق تحصيل دانشگاه علامه طباطبايي که سه ترم از تحصيل محروم و به دانشگاه ممنوع الورود شده است، صحبت از وضعيت شان را ذکر مصيبتي خواند که همه از آن مطلعند و با ابراز تاسف از اينکه اطلاع رساني درستي در اين قبيل فعاليت ها صورت نمي گيرد، درباره تجربه دانشجويان در کميته دفاع از حق تحصيل گفت؛ «اگر کار جديدي قرار است انجام شود، بايد منتج به نتيجه باشد، در غير اين صورت تنها تجربه هاي گذشته تکرار مي شود که پيامد آن، سرخوردگي دانشجويان است.»

دبير سابق شوراي صنفي دانشکده علوم اجتماعي، با ذکر اينکه تقريباً همه راه ها چون صحبت با مسوولان دانشگاه و وزارتخانه و شکايت به ديوان عدالت اداري و تقاضاي کمک از مجامع حقوق بشري را رفته اند، استفاده از تجربيات موجود را ضروري خواند و تاکيد کرد؛ «به هيچ عنوان نبايد راه هايي را دوباره برويم که هزينه هاي جديدي را به بدنه وارد کند و بايد تمام تلاش روي بازگشت دانشجويان به دانشگاه متمرکز شود.» محمدي همچنين با انتقاد از عملکرد سازمان ها و تشکل هاي موجود دانشجويي گفت؛« متاسفانه برخي تشکل ها فقط در دوره هاي خاص و به دلايلي فعال مي شوند، بنابراين دانشجويان پشتوانه يي را با خود حس نمي کنند، کما اينکه سال گذشته ما در دانشگاه علامه بيش از 40 ترم تعليق خورديم اما از آن تشکل هايي که خود را نماينده دانشجويان مي دانند، خبري نبود. اميدوارم اين بار هم دانشجوياني وارد گود نشوند و آنجا ببينند که پشتوانه يي ندارند.» توحيد علي زاده هم در اين جلسه، به نمايندگي از دانشجويان ممنوع شده از تحصيل (ستاره دار) سال 85 با ذکر اينکه جامعه شناسي سياسي مي خوانده، گفت؛ «ما طبق آنچه در کلاس هايمان آموخته بوديم، انتقاد مي کرديم، آن هم انتقادهاي سازنده و فکر نمي کرديم اين مساله چنان از تحمل دولت خارج باشد که به جاي ذکر رتبه، روي کارنامه هايمان نوشته شود به طبقه چهارم سازمان سنجش که اصلاً متعلق به اين سازمان نيست، مراجعه کنيم.» علي زاده تاکيد کرد؛«همه صحبت ما بحث حق تحصيل نيست، ما در خانه هايمان هم مي توانيم بخوانيم و باسواد شويم، اما بايد به آنها بگوييم که رفتارشان اشتباه است.» در ادامه مرتضي حسين زاده که بعد از کنکور کارشناسي ارشد سال 86 از تحصيل محروم شده است، گفت؛ «همه ما محرومان از تحصيل خاستگاه هاي مشترکي داريم که محدود به گرفتن همين حق تحصيل نيست و حق آزادي را به مثابه حق هر فرد ايراني مي خواهيم. سازمان سنجش به جاي اينکه مامن و جاي امني براي دانش آموختگان و امر تحصيل باشد، ناامني براي اين قشر ايجاد کرده است که همدلي و همراهي ما بايد اين روندرا متوقف کند.»

محروميت به خاطر دختر بودن

زينب پيغمبرزاده عضو کميسيون زنان دفتر تحکيم وحدت (طيف علامه) هم با ياد بهاره هدايت، فعال زنان بازداشت شده، درباره فعاليت هاي اين کميسيون سخن گفت و با عنوان کردن بحث سهميه بندي جنسي دانشگاه ها آن را تبعيض آشکار جنسي خواند؛ «در سال هاي گذشته صدها دختر فقط به دليل دختر بودن از تحصيل محروم شده اند. اما غير از برخوردهاي موجود با کليه دانشجويان، دختران به دليل دختر بودن، تحت اتهاماتي مانند رعايت نکردن شئون اسلامي به کميته هاي انضباطي احضار مي شوند. يعني دختر دانشجويي به خاطر داشتن روسري به اين کميته ها احضار مي شود. به طور نمونه سال گذشته 90 دختر دانشجو در يکي از دانشگاه هاي کرج به اين اتهام به کميته انضباطي احضار شدند.» پيغمبرزاده همچنين به فشارهاي ديگري اشاره کرد که در کميته هاي انضباطي به دختران وارد مي شود و باعث خلق فجايع دانشگاه کرمانشاه، سهند تبريز و دانشگاه زنجان مي شود. در ادامه علي صابري هم با ياد دانشجويان زنداني سخناني ايراد کرد و مهدي عربشاهي عضو شوراي مرکزي دفتر تحکيم وحدت (طيف علامه) هم درباره برخوردهاي قضايي که غالباً در دوره هاي تحصيلي يا وقت امتحانات صورت مي گيرد و عملاً دانشجو را از تحصيل محروم مي کند، سخن گفت. در پايان هم فرشيد مقدم، دانشجوي محروم شده از تحصيل، بيانيه اين انجمن را قرائت کرد.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates