22.08.2008

هاشمی رفسنجانی در نماز جمعه خبر می دهد: مسئله ی هسته ای و حذف یارانه ها در دستور کار خبرگان رهبری

فرارو: رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: سخت‌گيري قدرت‌هاي بزرگ دنيا در مورد ايران و دستيابي كشورمان به انرژي هسته‌يي كه با قدرت خود تحت تحريم خودش را به اينجا رسانده هم ظلم به ما و هم ظلم به بشريت است.

آيت‌الله هاشمي رفسنجاني طي سخناني در خطبه‌هاي نماز جمعه اين هفته تهران هم‌چنين با اشاره به سالروز آغاز بازگشت آزادگان به كشور تاكيد كرد: براي من كه آن موقع مسوول جنگ بودم 26 مرداد 69 درخشان‌ترين روز زندگيم است، ما در سال 67 قطعنامه را پذيرفته بوديم اما دو سال گرفتار چانه‌زني و بهانه‌جويي‌هاي صدام بوديم. او تلاش مي‌كرد از تعهدي كه قطعنامه به او تحميل كرده به نوعي سرباز زند و بهانه‌گيري مي‌كرد تا ايران به تنگ بيايد و تفسير مورد نظر او از قطعنامه را بپذيرد.

وي اضافه كرد: طرف صدام هم من بودم، اول او نامه‌اي به رهبري و من نوشت و بعد قرار شد مذاكرات و مكاتبات را من ادامه دهم. جنگ اعصاب به راه انداخت تا فضا برايش مشكل شد. اسراي زيادي در ايران داشت، خانواده‌ها دنبال اسراشان بودند و هزينه و خرابي و نداشتن دستاورد هم باعث شد كه بخواهد آن‌چه از جنگ ايران بدست نياورده بود از كويت به دست بياورد.

وي گفت: بالاخره صدام محتواي قطعنامه را پذيرفت، مكاتبات تمام شد و چند روز بعد از آن اولين گروه آزادگان به طرف ايران حركت كردند. اين لحظه خيلي شيرين بود، وقتي اين‌ها به خاك ايران رسيدند و نمايشي كه از عشق به ايران و اسلام نشان دادند از لحظات شيرين تاريخ ماست. امروز هم اين افراد مايه دلخوشي هستند و به انقلاب كمك مي‌كردند.

رييس مجلس خبرگان ادامه داد: مناسبت ديگري كه پيش رو داريم گشايش اولين مجلس خبرگان در سال 58 است كه البته براي نوشتن قانون اساسي بود كه جزء قوانين اساسي و مترقي دنيا به خطار محتواي كامل و اسلامي‌اش است. اين مجلس خبرگان قانون بعدها خبرگان رهبري شد و امروز پشتوانه عظيم ملت و مايه آرامش خاطر مردم است تا هيچ وقت دچار خلا رهبري نشويم زيرا خبرگاني هستند كه مي‌توانند، اصلاح را شناسايي كنند كه تجربه آن‌ها هم عملا مورد تاييد ملت قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، وي با اشاره به اين‌كه ” اجلاس خبرگان در روزهاي آينده برگزار مي‌شود” خاطرنشان كرد: دو مساله مهم در دستور كار خبرگان است؛ يكي مساله هسته‌يي و ديگري يارانه‌ها. خبرگان از مسوولان ذيربط دعوت كرده‌اند تا به اجلاس بيايند، توضيح دهند و خبرگان هم اظهار نظر كنند.

وي گفت: مساله ديگر سياست‌هاي كلي برنامه پنجم است؛ طبق قانون اساسي سياست‌ها در اختيار رهبري انقلاب است و در قانون اساسي گفته شده با مشورت با مجمع اين سياست‌ها را تدوين و ابلاغ كنند و بعد آن به حكم جدي و قانوني تبديل مي‌شود. خوشبختانه سه قوه و نهادهاي ذيربط همراهي زيادي كردند. در مجمع بحث‌هاي جدي در جلسات فوق‌العاده مطرح شد.

هاشمي‌رفسنجاني افزود: البته سياست‌هاي كلي پيش از تاييد رهبري حكم نيست اما بعد از آن حكم مي‌شود و مي‌تواند برنامه پنجم را در زمان خاص ما برنامه‌اي كند كه جايگاه حركت انقلاب را به سمت رفاه ، توسعه و پيشرفت ببرد. ما هم در پيشنهاداتي كه به رهبري داديم روي زيربناها تكيه كرديم.

وي گفت: ما توانستيم با تجربه جنگ امكانات زيادي در اسلحه دفاعي به دست بياوريم؛ صنعت اتوبان‌سازي، سدسازي، پل‌سازي، بندرسازي و پالايشگاه‌سازي را به دست بياوريم و اجرا كنيم. پالايشگاه بندرعباس را براي صادرات بنزين ايجاد كرديم، اگر با همين روش پيش مي‌رفتيم، مي‌توانستيم فرآورده‌ها را به قيمت بهتري به دست بياوريم.

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: ما مي‌توانستيم آن‌قدر آب پشت سدها داشته باشيم كه ديگر برق قطع نشود و اين واويلا به وجود نيايد. اين‌ها براي ايران در سايه كارهاي زيربناي مقدور است و ان‌شاءالله اين اتفاق با كمك صاحب‌نظران مجلس و دولت در آينده نزديك عملي خواهد شد.

وي تصريح كرد: مساله مهم كشور ما هنوز هم از نظر بين‌المللي مساله هسته‌يي است ما حقيقتا در اين عرصه مظلوم هستيم و واضح است كه آن‌ها دارند براي كينه‌هايي كه از انقلاب دارند، بهانه‌گيري مي‌كنند. امروز دنيا كاملا نياز به انرژي جايگزين را احساس مي‌كند به حدي كه بسياري از كشورها به انرژي زغال‌سنگ برمي‌گردند كه در گذشته باعث تخريب محيط زيست شده و آثار آن در گرم شدن كره زمين مشهود است.

وي افزود: اما به خاطر مشكلات انرژي حتي خليج فارس كه منشا نفت و گاز است به اين سمت مي‌رود كه ارزان‌ترين وسيله تهيه برق و قابل دسترس در همه دنياست. در حقيقت رفتن به سمت انرژي‌هاي نو، انرژي خورشيدي، انرژي باد و انرژي هسته‌يي مورد نياز همه كشورهاست. اين مساله مهمي است. قطعا سخت‌گيري قدرت‌هاي بزرگ دنيا در مورد ايران كه با قدرت خود تحت تحريم خودش را به اين‌جا رسانده هم ظلم به ما و هم ظلم به بشريت است.

هاشمي رفسنجاني گفت: البته قطعا بايد جوري تنظيم كرد كه خطر سلاح هسته‌يي وجود نداشته باشد و بشريت بتواند از علم و تكنيك هسته‌يي استفاده كند. اين هم بستگي به اين دارد كه همه افراد بشر و كشورهاي جهان سوم با هم همكاري كنند تا قدرت‌ها دست از زورگويي بردارند.

وي اظهار كرد: در اصطلاح ديني، تسبيح يعني خدا را از همه نقص‌ها و بدي‌ها مبرا مي‌دانيم. وقتي حمد خدا را مي‌گوييم يعني خدا را به همه صفات خوب منصف و منزه از همه عيوب و نواقص مي‌دانيم. ماه مبارك رمضان هم كه بهار سجده، كوچ و تسبيح است اين معاني را بايد بيشتر مورد توجه قرار دهيم. اگر انسان از دل خدا را تسبيح و تحميد بگويد خدا هم تقاضاي او را برآورده مي‌كند.

وي اضافه كرد: در قرآن آمده كساني كه تقاضاي خود از خداوند با تسبيح، تحميد و استغفار مطرح مي‌كنند، حتما تقاضاي آن‌ها عملي مي‌شود و نتيجه مي‌گيرند. همين مضمون چند بار در قرآن و در آيات مختلف تكرار شده است. اين‌ها ارزش تبسيح را به ويژه در استجابت دعا نشان مي‌دهد.

امام جمعه موقت تهران ادامه داد: ممكن است كساني فكر كنند با سجده، ركوع و تسبيح و تحميد سطحي مي‌توانند به آن‌چه مي‌خواهند برسند، البته قطعا همين هم ثواب دارد، اما اثري كه مي‌توان از اين تسبيح گرفت با داشتن توجه است. طبق گفته‌هاي قران يكي ديگر از آثار تسبيح از بين رفتن غم و اندوه، بالابردن صبر و نيل به مقام رضا بين بنده و خداست. در همه نعمت‌هاي الهي هم هيچ چيز بهتر از اين حالت رضايت بين خداوند و انسان نيست.

وي تاكيد كرد: روحانيت محيط و محل زندگي انسان ديگر نتيجه تسبيح و تمحيد خداوند است كه در قرآن وعده آن داده شده است، خدايي كه نور آسمان و زمين است، جلوه درخانه كساني پيدا مي‌كند كه خدا را تسبيح مي‌كنند. اين‌ها اين نور را در خانه و محيط زندگي خود احساس مي‌كنند.

وي هم‌چنين با اشاره به سالروز ميلاد حضرت مهدي(عج) خاطرنشان كرد: امروز همه ما در سايه امام زمان(عج) زندگي مي‌كنيم و ايشان حجت خدا بر روي زمين است اميدواريم روزي با نور ايشان زمين روشن شود. اين اعياد از مهمترين مراسم‌هاي ماست و اميدواريم مخلوط با خرافات و اقدامات ناشايست برگزار نشود.

وي هم‌چنين با اشاره به درگيري‌هاي ميان روسيه و گرجستان گفت: دعا مي‌كنيم و آرزو داريم عقل بر اين فضا حاكم شود.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates