23.08.2008

‘خاتمی احساس نمی کند مردم خواهان حضور او باشند’

بی‌بی‌سی: آیت الله سید جلال الدین طاهری اصفهانی، امام جمعه سابق تنها شهر بزرگ ایران که از جنبش اصلاحات حمایت می کرد و در اعتراض به رفتار حکومت استعفا داد، می گوید در مورد انتخابات آینده ریاست جمهوری با محمد خاتمی گفتگو کرده است.

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ایلنا، آیت الله طاهری گفته است که رئیس جمهور سابق می گوید تصور نمی کند مردم خواستار حضور او در انتخابات باشند.

وی گفت: “در دیداری که با آقای خاتمی داشتم در مورد حضور ایشان در انتخابات آینده صحبت کردم که خاتمی گفت: ‘اگر مردم بخواهند من حرفی برای آمدن ندارم ولی تاکنون این تقاضا را برای آمدن از سوی مردم احساس نکرده ام’.”

با این حال او اظهار امیدواری کرد که درخواست او و “مردم از خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری موثر” بیافتد و افزود: “استدعا دارم که خاتمی بیاید و ما همگی دوباره به خاتمی رای بدهیم.”

سید محمد خاتمی که از سال 1376 تا 1384 رئیس جمهور بود و تنها جنبش اصلاحات سیاسی بعد از انقلاب اسلامی را هدایت کرد از مدتی قبل برای شرکت در انتخابات تحت فشار اصلاح طلبان بوده است.

وی اخیرا در مصاحبه ای گفت که او بازنشسته شده است اما جای دیگری تاکید کرد که در سیاست بازنشستگی معنا ندارد که ظاهرا نشانه دودلی وی در این مورد است؛ حالتی که در سخنان او با آیت الله طاهری نیز پیداست.

آیت الله طاهری امام جمعه تنها شهر بزرگی – اصفهان – بود که از جنبش اصلاحات حمایت می کرد؛ اصلاحاتی که عمدتا به دلیل مخالفت نهادهای محافظه کار زیر نظر آیت الله خامنه ای، رهبر ایران، به مانع برخورد کرد.

آیت الله طاهری برخلاف بسیاری از امامان جمعه نه از سوی آیت الله خامنه ای بلکه از طرف بنیانگذار جمهوری اسلامی منصوب شده بود.

وی در استعفانامه خود در تیر ماه 1381 با لحن بی سابقه ای از حکومت اسلامی و روحانیون محافظه کار انتقاد و از جمله حکومت را به فساد و بی لیاقتی متهم کرد.

استعفای آیت الله طاهری به حدی باعث نگرانی حکومت اسلامی نسبت به احتمال تنش شده بود که شورای عالی امنیت ملی رسانه ها را از انعکاس خبر استعفای وی منع کردند و حتی یک روزنامه در آن ارتباط توقیف شد.

آیت الله طاهری از همان ابتدای دوران ریاست جمهوری خاتمی از وی حمایت می کرد و طرفداران او بارها با تندروهای مخالف اصلاحات درگیر شدند.

آیت الله طاهری در استعفانامه خود نوشت: “هنگامی که از وعده ها و قول و قرارهای اول انقلاب یاد می آورم، همچون بید بر سر ایمان خویش می لرزم.”

او حکومت را به “اسیر کردن منتقدان و ذبح نامطبوع مطبوعات و حبس نامشروع اصحاب نشریات و نظارت جناحی ناصواب و نامعقول استصوابی و دادگاه نامقبول روحانیت و فلج کردن دولت (محمد خاتمی)” متهم کرد.

رهبر جمهوری اسلامی ضمن تقدیر از آیت الله طاهری پس از استعفای وی، اخطار داده بود که ممکن است این انتقادات مورد سوءاستفاده دشمنان ایران قرار گیرد.

آیت الله طاهری در استعفانامه خود به ویژه به حمایت حکومت اسلامی از گروه های فشار و لباس شخصی که آنان را “فاشیست” نامید حمله کرد.

او نوشت: “آنان که بر شتر چموش قدرت سوارند و در میدان سیاست دو اسبه می تازند … و مشوق عده ای چماق به دوش و فرقه ای کفن پوش که دندان تمساح خشونت را تند و تیز می کنند و می خواهند عجوزه تندخوی و عفریته زشت روی خشونت را به نکاح دین در آورند و امور مقدس را ملوث جلوه دهند یعنی رجاله ها و فاشیست هایی که معجونی از جهل و جنونند و بند نافشان به مراکز ثقل قدرت متصل است و مطلق العنان و افسار گسیخته اند نه ملوم معاقب قضا هستند و نه محکوم معاتب قانون.”

او جای دیگری باز به گروه های فشار چنین تاخت: “شعبان بيمخها با هتاكی و سفاكی، ننگ عنيف كوی دانشگاه را آفريدند و با تهاجم حيوانی، مرتع دانشگاه را چريدند و با تعرضات شنيع، پرده ناموس فرهنگ و علم را دريدند و در قتلهای زنجيرهای مظلومان بی گناه و قربانيان بی پناه، لعنت سرمدی خدا و نفرت ابدی خلق را خريدند.”

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates