24.08.2008

امير محبيان: اختلاف ميان اصولگرايان جدي است

آفتاب یزد: عضو شوراي سردبيري روزنامه رسالت، اختلاف ميان اصولگرايان براي معرفي كانديدا در انتخابات رياست جمهوري را جدي خواند. امير محبيان در گفتگو با ايلنا، با تاكيد بر اينكه اختلاف نظر در هر جرياني طبيعي و در برخي موارد مثبت است گفت: اين اختلاف در زمان تصميم‌‌گيري براي معرفي كانديداي واحد، سبب تضعيف جريانات مي‌‌شود كه جناح اصولگرا نيز از اين قاعده مستثني نيست و اختلاف ديدگاه ميان آنها وجود دارد كه از جهاتي جدي تلقي مي‌شود. وي دو نتيجه را براي انتخابات رياست جمهوري دهم پيش بيني كرد و افزود: امكان دارد كه در مرحله اول انتخابات، احمدي‌‌نژاد بر كانديداي اصلاح‌‌طلبان غلبه كند كه در اين صورت پيروزي با اصولگرايان است؛ اما اگر انتخابات به مرحله دوم كشيده شود، رقيب احمدي‌‌نژاد، يا اصولگراست و يا اصلاح طلب. اگر رقيب احمدي‌‌نژاد اصولگرا باشد باز هم پيروزي با اصولگرايان است؛ اما اگر رقيب،كانديداي اصلاح‌‌طلبان باشد، مهم‌ترين مسئله اين است كه چه كسي كانديداي آنهاست؛ خاتمي،كروبي و يا فرد ديگر؟ محبيان افزود: اگر رقيب احمدي‌‌نژاد در مرحله دوم انتخابات، خاتمي باشد شكست احتمالي وي در برابر احمدي‌‌نژاد هزينه سنگيني را بر جريان اصلاحات وارد مي‌‌كند؛ به نحوي كه اين جريان تا سال 2016 از صحنه پيروزي در انتخابات دور مي‌‌ماند و به بزرگترين سرمايه اين جريان يعني خاتمي ضربه سنگيني وارد مي‌‌شود. وي با بيان اينكه عدم تعجيل خاتمي براي معرفي خود به عنوان كانديداي اصلاح‌‌طلبان بسيار عاقلانه است ادامه داد: تعجيل خاتمي و شكست وي در انتخابات مي‌‌تواند ظرفيت بزرگي را از دوم خردادي‌‌ها بگيرد.

ترجيح مي‌دهيم كانديدايمان يك روحاني باشد

دبيركل حزب موتلفه، هرگونه ضعف و قوت در دولت را بر ميزان آراي مردم اثرگذار دانست و گفت: اگر دولت در مورد عملكرد خود توضيح ندهد، بر ابهامات مردم افزوده شده و اين ابهامات موجب مشكلاتي در جامعه خواهد شد. محمد نبي حبيبي در گفتگو با ايلنا با تاكيد بر اينكه حزب موتلفه هنوز به عرصه بررسي مصاديق انتخابات رياست‌‌جمهوري آتي وارد نشده، درباره ويژگي‌‌هاي كانديداي مورد نظر اين حزب در اين انتخابات گفت: در شرايط مساوي، ميان كانديداهاي روحاني و غير روحاني اصولگرا، ترجيح حزب موتلفه بر چهره‌‌اي روحاني و در عين حال اصولگراست. اين تاكيد، به دليل آشنايي بيشتر اين دسته از افراد با مسائل اسلامي است. وي در خصوص شيوه‌‌هاي موثر در افزايش حداكثري مشاركت مردم در انتخابات اظهار كرد: جرياناتي كه وارد عرصه رقابت‌‌هاي انتخاباتي مي‌‌شوند بايد به جاي متهم كردن رقيب، به ارائه برنامه و معرفي نامزدها بپردازند و براي ارائه برنامه‌‌هاي خود، مطالعات و ارزيابي دقيق ترتيب دهند. وي معتقد است كه هر نوع ضعف مديريتي در مجلس، دولت و در بين احزاب و تشكل‌‌ها، بر آراي مردم اثرگذار است و اين درحالي‌‌ است كه همه خواسته‌‌هاي مشروع مردم را نمي‌‌توان در مدت زمان كوتاه برآورده كرد و حتي رقباي ما نيز نمي‌‌توانند نسبت به اين موضوع ادعايي كنند. حبيبي ادامه داد: از اين رو اگر در بروز مشكلات، افرادي بر اساس سوء مديريت آن را توجيه كنند، مسئله حادتر مي‌‌شود و در صورتي كه صادقانه با مردم مطرح و دلايل شفاف شود، از اثرات منفي ناشي از اين رويكرد در انتخابات نيز اجتناب خواهد شد. وي با اشاره به اينكه نقد دولت، آسيبي را متوجه مصالح كشور نمي‌‌كند گفت: متاسفانه برخي از تشكل‌‌ها در طرح انتقاد، به نوعي موضع تخريب و دشمني را دنبال مي‌‌كنند؛ در حالي كه نقد سازنده دولت و مجلس اصولگرا هيچ ضرري را متوجه اين دو نهاد نخواهد كرد.

اجماع اصولگرايان بستگي به ميزان احساس خطر از جريان مقابل دارد

عضو هيئت ‌‌رئيسه مجلس در واكنش به احتمال كانديداتوري علي لاريجاني در انتخابات رياست‌‌جمهوري آتي گفت: هر چيزي ممكن است. حميدرضا حاجي‌‌بابايي در گفتگو با “ايلنا”، با بيان اينكه بهتر است از خود لاريجاني در اين زمينه سوال كنيد افزود: تا كسي رسما‌ً اعلام كانديداتوري نكند، نمي‌‌توان بر اساس شايعات در مورد كانديداتوري وي اظهارنظر كرد؛ البته ممكن است شرايط به گونه‌‌اي پيش رود كه برخي چهره‌‌ها همچون لاريجاني براي حضور در انتخابات احساس وظيفه كنند. وي در پاسخ به اينكه آيا بصلاح است لاريجاني با ترك كرسي رياست‌‌مجلس، براي انتخابات رياست‌‌جمهوري كانديدا شود؟ گفت: همه چيز بستگي به شرايط دارد. اين عضو فراكسيون اصولگرايان در پاسخ به اينكه اين فراكسيون در انتخابات آتي در حمايت از كانديداي واحد، اجماع خواهد كرد يا نه؟ اظهار داشت: اين مسئله به تعداد كانديداها و نظر اعضاي فراكسيون بستگي دارد. اين دو نكته در اجماع فراكسيون اصولگرايان براي حمايت از كانديداهاي اصولگرايان، نقش تعيين‌‌كننده‌‌اي خواهد داشت. عضو هيئت رئيسه مجلس، درباره تلاش‌‌هاي اصولگرايان براي ايجاد اجماع در انتخابات آتي تصريح كرد: همه چيز بستگي به شرايط و فضاي سياسي كشور دارد. اگر اصولگرايان از اين فضا و مجموعه عملكرد جناح رقيب احساس خطر نكنند، براي جمع‌‌بندي و اجماع نهايي، بر كانديدايي واحد اصرار نخواهند داشت؛ اما اگر شرايط قابل ريسك نباشد، احتمال اجماع اصولگرايان براي معرفي يك كانديدا در انتخابات رياست جمهوري آتي افزايش خواهد يافت.

پیام برای این مطلب مسدود شده.

Free Blog Themes and Blog Templates