انصار حزبالله: رحیم مشايي(مرتضي محبالاوليا)، اطلاعاتي و مورد اعتماد
خُسن آقا: برای نظام و بیضه اسلام ناب محمدی آدم کشته، نمیتوان به همین راحتی کنارش گذاشت که!
روز: نمايندگان مجلس: كوتاه نميآييم
در حاليکه با وجود حمايتهاي صريح رهبر جمهوري اسلامي از دولت نهم، موضع مجلس در قبال اسفنديار رحيممشايي هنوز تغيير نكرده و نمايندگان همچنان خواستار بركناري وي هستند، نشريه وابسته به انصار حزبالله گزارشي درباره سابقه اين معاون احمدينژاد منتشر كرد كه نشان ميدهد مشايي داراي سابقه عضويت در وزارت اطلاعات و نيز اطلاعات سپاه است و در برخورد با كردهاي مخالف نظام نيز نقش مؤثري داشته است.
اين نشريه كه “همت” نام دارد (همت مخفف “هستههاي مقاومت تاكتيكي” است) تاكنون به صورت ماهنامه منتشر ميشد، اما از اين شماره، دوره انتشار خود را تغيير داده و قرار است به صورت هفتگي منتشر شود. سرمقاله شماره اخير “همت” توسط “حسين اللهكرم” نوشته شده است و پيش از اين هم غلامحسين الهام و همسرش، فاطمه رجبي، يادداشتهايي را در اين نشريه منتشر كرده بودند.
نشريه جديد انصار حزبالله در گزارش تيتر اول خود با عنوان “تاريكيهاي روشن مرد مجهول دولت نهم: اسفنديار رويينتن” به ارائه گزارشي درباره سوابق رحيممشايي پرداخته تا علت باقي ماندن او در كابينه “با وجود همه شايعات متنوع عليه وي” را توجيه كند.
در اين گزارش آشكارا تلاش ميشود كه چهرهاي انقلابي و به شدت مذهبي از مشايي ارائه شود؛ به طوري كه حتي به حضور وي در جلسات قرآن و مداحيهاي او هم اشاره ميشود. همچنين تلاش ميشود چهرهاي فرهنگي از مشايي ارائه شود.
با اين حال، قسمت حائز اهميت اين گزارش، اطلاعاتي است كه درباره سوابق اطلاعاتي و امنيتي رحيممشايي ارائه ميشود تا مخاطبان اصولگراي “همت” در خصوص علت بركنار نشدن وي از معاونت رئيسجمهوري اقناع شوند. نويسنده اين گزارش با تكرار و تاكيد بر اسم مستعار مشايي (مرتضي محبالاوليا) تلاش ميكند وجود يك هويت مهم پنهان در پشت شخصيت جنجالي كنوني رحيممشايي را به مخاطبان خود معرفي كند.
نشريه انصار حزبالله با اشاره به اينکه “با تشكيل وزارت اطلاعات مشايي نيز به اين مجموعه ملحق ميشود”،او را “مسئول تدوين استراتژي نظام جمهوري اسلامي درخصوص اكراد ايراني معرفي ميكند. در جاي ديگري از اين گزارش هم مشايي به عنوان “مسئول مناطق بحراني” در وزارت اطلاعات، در زمان رياستجمهوري آيت الله خامنهاي و وزارت ريشهري نيز معرفي ميشود.
نويسنده همچنين مشايي را مؤسس “مؤسسه مطالعات ملي” (وابسته به وزارت اطلاعات) معرفي ميكند و در توضيح نحوه آشنايي احمدينژاد با وي مي نويسد: “احمدينژاد فرماندار خوي بود و مشايي عضو شوراي ويژه ي تامين استان. اين آشنايي سبب گشت تا بعدها احمدينژاد شهردار به سبب شناختي كه از سبك كار فرهنگي موفق او در كردستان داشت او را به سازمان فرهنگي- هنري شهرداري تهران فراخواند.”
تلاش نشريه انصار حزبالله، كه تندروترين گروه حامي دولت احمدي نژاد به شمار ميرود، براي تطهير چهره رحيممشايي، در حالي صورت گرفته است كه بخش قابل از توجهي از محافظهكاران همچنان بر لزوم كنارهگيري وي اصرار دارند و حتي حمايتهاي بيسابقه رهبر نظام اسلامي از دولت هم موضع آنها را تغيير نداده است.
ادامه حملات به مشايي
جناح محافظهكار در روزهاي اخير باز هم به انتقاد از مشايي به خاطر سخنان وي درباره “دوستي با ملت اسرائيل” ادامه داد و سران اين جناح همچنان خواستار كنارهگيري يا بركناري اين معاون احمدي نژاد شدند.
شدت مخالفتها با مشايي به حدي است كه وي نتوانست در سفر استاني اخير دولت، احمدينژاد و كابينهاش را همراهي كند. با آنكه طبق برنامه بنا بود وي به برخي از شهرهاي اين استان سفر كند، اماموضعگيري تند دو امامجمعه عليه وي، موجب شد برنامههاي اين سفر تغيير كند.
تندترين موضعگيري، متعلق به امامجمعه دليجان بود كه ادامه حضور مشايي در دولت را “نامشروع” دانست و گفت: “مردم مؤمن و انقلابي دليجان، هيچ نيازي به سخنراني و حضور اين شخص (مشايي) ندارند.” موضعگيري اين امامجمعه باعث شد كه به جاي مشايي، وزير تعاون به دليجان برود و مشايي نيز مجبور شود از حضور در كنار ديگر اعضاي دولت در سفر استاني منصرف شود.
اما اين تنها ضربهاي نبود كه معاون احمدي نژاد در روزهاي آغازين هفته دولت متحمل شد؛ چرا كه سخنان رئيس سابق حوزه علميه قم و نايبرئيس مجلس هشتم نيز ضربات كاري ديگري در همين راستا محسوب ميشد.
حسيني بوشهري كه ماه گذشته رياست حوزه قم را به مقتدايي واگذار كرد، روز يكشنبه به شدت از سخنان مشايي درباره اسرائيل انتقاد و به “مسئولان امور روحانيت رياست جمهوري” نيز “به دليل عدم رايزني با علما و روحانيون در اين زمينه” اعتراض كرد.
محمدرضا باهنر نيز در همين روز در جمع دانشجويان در مشهد، لحني بيسابقه را عليه دولت احمدينژاد به كار گرفت و با تاكيد بر اينكه “آقاي مشايي بايد عذر خواهي کرده و استعفا دهد”، گفت: “مجلس در مورد اظهارات مشايي کوتاه نميآيد و ما هراس از اين داريم که اگر دولت مقاومت کند، دعوا شود.”
وي همچنين از مخالفتهاي گسترده در مجلس با حمايتهاي احمدينژاد از مشايي خبر داد و اضافه كرد: “البته مجلس از نظر حقوقي نميتواند معاون رئيس جمهور را استيضاح کند اما از قدرت سياسي خود استفاده ميکنيم تا اين اتفاق تکرار نشود و هر کسي مسئوليت و جايگاه خود را بشناسد.”
با اين حال باهنر درباره موضوع سؤال از رئيس جمهور كه پيش از اين توسط غفوريفرد نماينده محافظهكار تهران مطرح شده بود، گفت: “در اين مورد تلاش ميکنيم که از رئيس جمهور سئوال نشود زيرا اين مورد پس از پيروزي انقلاب اتفاق نيفتاده است اما اگر 75 نفر از نمايندگان خواستار چنين امري شوند مجلس مجبور به سئوال از مدير قوه مجريه ميشود. تعدادي از نمايندگان قضيه را دنبال ميکنند ما سعي داريم قبل از اين اتفاق مشکل را حل کنيم اما اگر دولت کوتاه نيايد و نمايندگان فشار بياورند از نظرقانون ملزم به اجراي اين مورد هستيم.”
پیام برای این مطلب مسدود شده.